PROMOCIJA GRGUREVIĆEVIH VINA

PROMOCIJA GRGUREVIĆEVIH VINA

23. veljače, 2016.

Anto Grgurević

Mladi vinar, mag. ing. hort. Anto Grgurević predstavio je četiri etikete: Barrlie 2014 (rukatac, sur lie, barrique); Plavac mali Selekcija 2013; Gran crue familia 2013 (plavac mali, crljenak, dobričić) i kao poseban kuriozitet Plavac mali sivi 2014 od istoimene rijetke sorte.
Grgurevići se vinarstvom bave već pet generacija, a proizvode prilično male količine, jer je njihov moto – kvaliteta a ne kvantiteta. Imaju 1,85 hektara vinograda na položaju Krive njive s nešto manje od 17.000 trsova.
Želeći prikazati prirodnost i tradicionalnost svojih vina, Anto Grgurević je neke od butelja zalio pčelinjim voskom, pa je njihovo otvaranje plamenikom, pred degustatorima, bilo posebna atrakcija. Etikete okruglog oblika također su jedinstvene kao i njihova vina, pa su prije četiri godine nagrađene za dizajn na županijskoj Festi od vina.
Uz vrlo svježi, niskoalkoholni Plavac mali sivi (11,5%), na kušanje su ponuđene malostonske kamenice, a uz Gran crue familiju poslužena je tradicijska slastica mantala, od ukuhanog mošta i pšenične krupice, obložena aromatičnim konzervansom – lovorovim listom.
S obzirom na male količine, Grgurević vina uglavnom se prodaju na kućnom pragu (što je i želja mnogih vinara) ili rezervacijom određenog broja boca, a cijene im se kreću do 75 kuna za kvalitetna i iznad 75 kuna za vrhunska vina.
Bila je ovo nadasve zanimljiva i ugodna vinska promocija održana, u subotu 20. veljače, a otac i sin Elezović najavljuju da će ih uskoro biti još u njihovu Red Red wine baru.
Mustafa Topčagić / Foto: Rene Karaman T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code