PROMOCIJA AUTOBIOGRAFSKOG ROMANA MIRE MIĐIMURCA

PROMOCIJA AUTOBIOGRAFSKOG ROMANA MIRE MIĐIMURCA

19. veljače, 2015.

SONY DSC

Autobiografski roman “Kostino pismo (Svrha od slobode)” ugledni hrvatski režiser, pisac, sudionik domovinskog rata Miroslav Međimorec predstavit će u petak, 20. veljače u 18,00 sati u Histrionskom domu, Ilica 90.

Knjigu izdanu u nakladi AGM-a autor Miroslav Međimorec pokušat će približiti publici uz svesrdnu pomoć glumaca Žarka Potočnjaka, Zlatka Viteza, Zdenka Jelčića te glumice Dubravke Miletić.

Zašto bi jednom tako plodnom autoru kao što je Međo trebala pomoć zagrebačke glumačke scene otkrit će naslov romana. Njega bih zapravo lako mogli nazvati povijesnicom zagrebačkog kazališnog miljea, sredine i kraja prošlog stoljeća.

Tu nam Međimorec progovara sasvim iskreno o cijeloj jednoj generaciji glumaca zagrebačke Akademije koji su zajedno učili, stasali, razvijali se, propitkivali, glumili i preglumljivali, režirali, pjevali, svirali, slikali, izlazili u lude noćne provode Kavez-Zvečka, ženili se, ratovali, ponovno vraćali svojoj najvećoj strasti glumi i na kraju umrli. Kako su Mladen Budišćak – Budilica, Darko Ćurdo, Drago Meštrović – Foka, Enes Kišević, Sven Lasta i mnogi drugi htjeli više od kazališta i više od života?

Roman ima dva naslova koji se sudbinski isprepliću, a koji su uvelike utjecali na život i rad autora. Kostino pismo zapravo je pismo dekana Akademije dramskih umjetnosti Koste Spaića Miroslavu Međimorcu, dok se Svrha od slobode naziva djelo koje je Međa postavio na daske Dubrovačkih ljetnih igara 1971. godine na poticaj Koste Spaića. Iako je predstava odlično primljena kod publike nakon samo dvije izvedbe zbog političkih razloga i propitivanja (hrvatske) slobode skinuta je s repertoara.

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code