PROJEKCIJA FILMA „KNJIGA POEZIJE“ U VARAŽDINU

PROJEKCIJA FILMA „KNJIGA POEZIJE“ U VARAŽDINU

19. listopada, 2021.

 

 

U četvrtak, 21. listopada, u varaždinskom kinu Gaj,  bit će predstavljen  film Mladena Burnača „Knjiga poezije“. Početak projekcije je u 18 sati, a ulaz je besplatan

Film na zanimljiv način govori o nastanku posebnog i neobičnog glazbenog albuma “Knjiga poezije”. U pitanju je djelo Mladena Burnaća, zagrebačkog kantautora i člana Hrvatskog društva skladatelja, a koje je snimljeno u suradnji sa ponajboljim hrvatskih glazbenicima. Svi oni gostuju u filmu, izvode pjesme, govore o sebi, o glazbi, svojem instrumentu, te o gostovanju na ovom djelu.

U filmu se pojavljuju i glumica Mila Elegović, te poznata balerina Leda Šeparović (koja je ujedno i jedina naša balerina, koja nastupa u slavnom Mikhailovskom teatru u Sankt Peterburgu). Režiser filma je Marko Dimić.

Sudjeluju:

Matija Dedić – klavir

Mila Elegović – glumica

Branimir Mihaljević – klavir

Doris Karamatić – harfa

Leda Šeparović – balerina

Matej Mihaljević – violina

Ivica Premelč – saksofon

Julijana Alimoski – flauta

Dragomir Herendić – gitara

Milo Krilanović – klavir

Posebnost samog albuma (i filma) je u tome, što je u pitanju uglazbljena poezija, izgovarana kroz recitacije i posebne interpretacije. Snimljeno je samo uz dvije akustične gitare, te uz povremene vrhunske domaće instrumentaliste. Mladen je načelno imao ideju objaviti zbirku poezije (budući mu stihovi već godinama izlaze u raznim zbirkama), ali se na kraju ipak odlučio za jedan, netipičan glazbeni album. Kako je u pitanju konceptualno/ na trenutke i komorno djelo, koje se prati kao cjelina – odustalo se od ideje snimanja pojedinačnih video brojeva  te je tako nastao i cjelovečernji art dokumentarno-glazbeni film “Knjiga poezije. Mladen je ovime postao i prvi glazbenik kod nas, koji je uz novi album odmah snimio i dokumentarni film o nastanku istog. Sami film izazvao je veliko medijsko zanimanje, te se od ove jeseni i zime počinje prikazivati u regiji i nekim zemljama Europe (preveden je i na engleski jezik).

Link za pogledati film:

KNJIGA POEZIJE – Mladen Burnać (dokumentarno-glazbeni film) 2021.

T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code