PRODUŽENA IZLOŽBA O LEONARDU DA VINCIJU

PRODUŽENA IZLOŽBA O LEONARDU DA VINCIJU

19. kolovoza, 2015.

Plakat_Da Vinci_produženo_I
Jedna od izložbi koja je u posljednje vrijeme zaintrigirala domaću publiku i turiste koji su posjetili Zagreb, “Leonardo da Vinci – genij i njegovi izumi“, zbog velikog interesa bit će produžena sve do studenog prema odluci organizatora.
Svjetska izložba “Leonardo da Vinci – Genij i njegovi izumi“ u Kineskom paviljonu Zagrebačkog velesajma boravi od 22. travnja.
Konceptualno je podijeljena na četiri elementa; zrak, vodu, zemlju i vatru. Na samom ulazu izložbe zabavit će vas replike „Mona Lise“ i „Vitruvijeva čovjeka“, dok je specifičnost ovog postava mogućnost pokretanja naprava čime posjetitelji ostvaruju interaktivno i nezaboravno iskustvo. Upravo je zbog toga izložba zabavna i pristupačna najmlađima.
Jedna od najpopularnijih sprava među posjetiteljima je upravo soba s ogledalima. Nije zanemaren ni umjetnički dio te je dio izložbe posvećen Leonardu – slikaru, kroz replike ‘Posljednje večere’, ‘Dame s hermelinom’ ili ‘Mona Lise’… Značajan dio izložbe čine i anatomski crteži ljudskog tijela koje je Leonardo da Vinci skicirao fantastičnom preciznošću.
Izlošci obuhvaćaju Leonardove vizije helikoptera, jednostavnu preteču padobrana, zmaj za letenje, tenk, primjere pogonskog prijenosa, bicikl, podmornicu, hidrauličnu pilu,
vertikalnu bušilicu i još mnogo drugih koji nisu samo edukativno bitni već su i zanimljivi različitim uzrastima.
Leonardo da Vinci idealan je primjer renesansnog duha koji je svoju ingenioznost pokazivao u raznovrsnim domenama poput arhitekture, slikarstva, matematike, anatomije, dizajna, mehanike…
Nasljeđe tog genija su neobične vizije i to pola tisućljeća prije svijeta kakvog danas poznajemo, a dokaze njegovog genija nailazimo u svakodnevnom životu. Koji su to provjerite u sljedeća tri mjeseca u Zagrebu.
Izložba je otvorena svakim danom od 9 – 19 sati te radi i praznicima, a ulaznice možete kupiti na ulazu Kineskog paviljona prema sljedećim cijenama:

Djeca (osnovna škola grupe) – 35 kuna po osobi
Djeca osnovna i srednja škola – 45 kuna po osobi
Studenti i umirovljenici (grupe) – 55 kuna po osobi
Studenti i umirovljenici – 60 kuna po osobi
Odrasli grupe – 65 kuna po osobi
Odrasli – 70 kuna po osobi
Obiteljska ulaznica – 195 kuna.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code