PRIZNANJE MLADENU PAVKOVIĆU IZ KANADE

PRIZNANJE MLADENU PAVKOVIĆU IZ KANADE

2. studenoga, 2018.

 

U utorak, 6. studenoga u 19 sati u dvorani Hrvatske kulturne zaklade-Hrvatsko slovo u Zagrebu (Hrvatske bratske zajednice 4) Mladenu Pavkoviću, novinaru i publicisti te predsjedniku UHBDR91. bit će svečano uručeno „Priznanje“ tjednika Hrvatsko slovo (u kojem već 20 godina objavljuje kolumnu „Da se ne zaboravi“) i Croatice TV iz Toronta (Kanada). Uz glavnog urednika Hrvatskog slova Stjepana Šešelja, nagradu će mu predati i Anton Kikaš, ugledni Hrvat iz Kanade, o kojem je Jakov Sedlar snimio dokumentarno-igrani film „Nisam se bojao umrijeti“, a koji nam je uz ostalo rekao:

“Domoljubni rad Mladena Pavkovića iznimno cijene mnogi Hrvati i izvan Domovine, a ja ga pratim i prijatelj sam s njim godinama, još iz vremena kad sam prije 27 godina bio uhićen s oružjem koje sam u tadašnju zrakoplovnu luku Pleso dopremio za Hrvatsku vojsku, odnosno obranu naše Domovine. Njegov trud i zalaganje za stvaranje hrvatske države već su odavno trebale nagraditi i državne institucije, ali su zakazale kao i za štošta drugo. Stoga ćemo mi, na poticaj hrvatskih iseljenika, barem malo pokušati ispraviti ovu nepravdu. Za ovu prigodu doći ću iz Toronta, kako bi mu i osobno čestitao”, istaknuo je Kikaš.

Priznanje će Mladenu Pavkoviću biti uručeno nakon prikazivanja njegova dokumentarnog filma „Tako je govorila Kata Šoljić“, a u povodu 10-te obljetnice smrti jedne od najponosnijih majki u Hrvata, koja je u Domovinskom ratu izgubila četiri sina i više drugih članova svoje obitelji. (Projekciji će biti nazočna i njezina kćer.) T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 3 studenoga, 2018, 12:42

  Veliki pozdrav gospodi Pavkoviću i Kikašu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. moslavački - posavac
  #2 moslavački - posavac 2 studenoga, 2018, 12:55

  To je tako kada si više cijenjen vani nego u svojoj sredini gdje neposredno djeluješ.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno
  #3 Anonimno 2 studenoga, 2018, 07:47

  Taj čovjek je zaslužio i veće priznanje. Čestitam u ime mnogih hrvatskih majki.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code