PRIZNANJE MICHAELU PALAICHU

PRIZNANJE MICHAELU PALAICHU

8. kolovoza, 2020.

 

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.) u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata u zagrebačkom hotelu Westin svečano je uručila Veliku zlatnu plaketu -Michaelu Palaichu.

Riječ je o američkom Hrvatu treće generacije i autoru dokumentarnog filma „Bleiburška tragedija“ te knjige – „Za Hrvatsku moje bake“, (nedavno je prevedena i na hrvatski), u kojoj je opisao na koji je način na početku hrvatskog obrambenog Domovinskog rata pomagao hrvatskim braniteljima u borbi za slobodu, odnosno sve ono što mu je o Hrvatskoj pričala njegova baka.

Danas je u mirovini. Živi u Hrvatskoj i Arizoni sa suprugom Sandrom.

Priznanje su mu svečano uručili Mladen Pavković, predsjednik UHBDR91. i Ivica Matošević, predsjednik UDVDR RH Grada Zagreba (na slici).

– Iznimno sam sretan što su i hrvatski branitelji prepoznali moje aktivnosti u vrijeme Domovinskog rata ,kada sam bio više tu nego u Arizoni. Uvijek sam nastojao i prenijeti svijetu što se ovdje događa. Naravno, imao sam i problema, pa je tako američka Vlada 1996. podigla optužnicu protiv mene zbog „krijumčarenja oružja i opreme za noćno gledanje“ koje je bilo namijenjeno hrvatskim braniteljima. Srećom, sve je dobro završilo, jer se u to vrijeme i hrvatska Vlada založila za mene. Imao sam sreću i čast susresti se i s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom – rekao je dobitnik ovog već tradicionalnog braniteljskog priznanja. T

I.P.

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 8 kolovoza, 2020, 23:46

  Odlično. zaslužio je. Svaka čast, branitelji.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Marko Špiranović
  #2 Marko Špiranović 8 kolovoza, 2020, 17:59

  Zbilja je zaslužan i hvala udruzi branitelja da su mu dali priznanje. Kupio sam njegovu knjigu “Baka’s Homeland” tako da i moja djeca i unučad bolje razume.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code