PRIVATIZACIJA BANAKA STVORILA JE NAJVEĆU PLJAČKU OD STOLJEĆA SEDMOG

PRIVATIZACIJA BANAKA STVORILA JE NAJVEĆU PLJAČKU OD STOLJEĆA SEDMOG

18. srpnja, 2015.

a22cbd40c6280fa70b2dec3da94bf1be_700x550

Pljačka banaka na filmovima i u Hrvatskoj se razlikuju samo po količini novca

Napisao: Saša Radović

Hrvatski bankarski klan pokrao je nas građane – najmanje za 82,2 milijarde kuna, a faktično mnogo, mnogo više. Naime, hrvatske banke nezakonito su prodane za 5,4 milijarde kuna, a prije toga sanirane su s našim novcem od 87,6 milijarda kuna. Prodaja je kulminirala dolaskom Račanove vlade.
Ovih je dana ispitivanjem Instituta Pilar u Hrvatskoj ocijenjeno stanje. Ispitanici kažu da je uglavnom loše, (45,2 posto) i vrlo loše (37,4 posto). Ukupno, loše i vrlo loše – 82,6 posto. Užas!
No, taj užas još bi bio gori da ti ispitanici imaju relevantne podatke o okosnici postojanja Rapublike Hrvatske, a to je kriminal i korupcija. Dobar dio ispitanika ne zna da je zbog generalne pljačke Lijepe naše golemom dijelu djece svekolikog puka jedini dnevni obrok – školska marenda. Prazni stolovi postali su naša stvarnost. Uz interesnu zajednicu SDPHDZ, s čelnicima Milanovićem i Karamarkom – gola stvarnost, pomor Hrvata kuca nam na vrata.
Također je ovih dana buknula najveća vatra u Hrvatskoj, a piroman koji je bacio šibicu je ministar Boris Lalovac. Plamen je dohvatio prije svih Božu Prku i PBZ, ali plamen se širi dalje. Buknula je istina – skrivana kao što zmija skriva noge, bolna istina i uvreda pameti svakog Hrvata. Ni hrvatski doktori znanosti ni – mi, stoka sitnog zuba, kako nas je nazivao Otac nacije, Doktor Franjo Tuđman – nismo znali da je nezakonita privatizacija tek onaj mali dio sante leda iznad površine. Golemi dio ispod površine klasične su pljačke banaka – slične američkim filmovima. Jedina razlika je u količini. U filmovima se plijen gangstera mjeri stotinama tisuća dolara – u Hrvatskoj desetinama milijarda eura! Netko će reći – po gore objavljenom u podnaslovu, opljačkano je samo 82,2 milijarde kuna! Eh, da je samo to, refleksije te povijesne pljačke daleko su teže i nemoguće ih je realno procijeniti. Uništeni su resursi Hrvatske, gospodarstvo i od svega najgore – srušene su sve moralne vertikale, u nekada poštenoj Lijepoj našoj. Zaboravljene su Božje zapovijedi; Ne ukradi!, Ne ubij! I ostale…

Banke se nisu mogle privatizirati

Pljačka u ratnom profiterstvu i privatizaciji nevine su dječje igrice prema najvećem zločinu – krađi svih hrvatskih banaka. Planirano je to već 1989. godine u radionicama UDBE, a realizacija je krenula odmah nakon donošenja kriminalnih Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća 1991. godine i u kasnijim izmjenama i dopunama. Nevjerojatno lukavstvo i lucidnost planera – pokazalo se u jednom detalju vrijednom stotinama milijarda. U Zakonu o privatizaciji oni su namjerno izostavili – privatizaciju banaka! Izrijekom se u Zakonu izostavljaju banke iz pretvorbe vlasništva poduzeća!
Dakle, banke se nisu privatizirale, nisu mogle postati d.d. S obzirom na to da država nije bila vlasnik banaka nego poduzeća (dakle, mi građani!) nije ih mogla ni prodati, jer nikada nije donesen nijedan zakon koji bi potvrdio pretvaranje banaka u dionička društva. Udbaški klan lukavo je programirao – te iskoristio tu zakonsku manipulaciju i domogao se milijarda. Stotinjak udbaša, bossova „Hrvatskog bankarskog kriminalnog klana“; Gregurić, Valentić, Luković, Mateša, Šarinić, Prka, Škreb i dr., te oko 500 „vojnika“, nezakonito su postali vlasnici bankarskog sustava cjelokupne novčane aktive i – cijele Hrvatske. Njihova Hrvatska narodna banka putem monetarno kreditne politike postala je neprikosnoveni gospodar naših života.
Bankarski klan ukrao je banke i ono u bankama. A prije krađe, dokapitalizirali su te banke s državnim milijardama, pa tek ih onda pokrali. Ukrali su i preko 15 tona čistog zlata iz ostavštine SFRJ, koje je pripadalo Hrvatskoj – dakle, nama hrvatskom narodu. Zlato su 2001. godine prodali i dolare pohranili u svoju HNB. I nije im dovoljno što su nas opljačkali – lažu nam u lice, kažu: „Banke su preoblikovane u dionička društva ili d.o.o-e. Bez zakona, lopovski, pljačkaški! Pojam „preoblikovanje“ ne postoji u vlasništvu – vlasništvo se može samo prodati ili opljačkati.
Gdje su nam; policija, USKOK, PNUSKOK, DORH, sudovi, gdje su Bajić i Cvitan??? Svi znaju za ovu najveću pljačku od stoljeća VII. – i nikom ništa! Čvrsta Mreža, koloplet politike i kriminala izdržava sve nalete dva desetljeća – ali neće zauvijek. Spomenute institucije i čelnici – namjernim nedjelovanjem omogućavaju bankarskom klanu blagostanje i bogatstvo – ali je pitanje, dokle? Hoće li ti čelnici i njihovi pomagači u svom nemoralnom i nezakonitom pokrivanju zločina mirno dočekati mirovinu?

Ljeto na Brijunima

Dok se Lalovac i Prka svađaju i tuku, svekoliki hrvatski puk, uz kredite, ovrhe i deložacije – i dalje zamire u Gladnoj našoj: Ali, nije svima sve crno. Bankarski klan živi svoj kraljevski život u Lijepoj našoj, a nije loše ni političkoj eliti! Nakon napornog rada u polupraznoj sabornici, u ministarstvima i na napornim putovanjima po svijetu – elita se odmara na Brijunima. Nisu previše zadovoljni, smještajni kapaciteti na tom otoku građeni su davno, pa je komfor upitan. Instalacije su dotrajale, ima problema s tuširanjem i sa slabim naponom struje. Prigovore na kuhinju imalo je nekoliko zastupnika i ministara, pa je bilo neophodno formirati realnu cijenu punog pansiona. Za ovu godinu dnevni pansion stoji 7 kuna (slovima: sedam kuna). S obzirom da njihov godišnji odmor traje najmanje dva mjeseca, ukupni trošak ljetovanja penje se na – blizu 500 kuna.
Čini se da će nakon godišnjih odmora na Brijunima – jesen biti politički učinkovita. U kuloarima se čuje da premijer Milanović – nakon pomirbe s hrvatskim pukom (nije više onako arogantan kao prije!) pokušava lulu mira popušiti i s ljutom, domoljubnom oporbom. Prvi korak, doduše, bio je nevješt – htio je Francuzima prodanu zračnu luku u Zagrebu prozvati „L’ aéroport internationale docteur François Tudjman“ umjesto imenom Napoleona Bonaparte ili Brigitte Bardot… Mir u kući Zoranu je važan, jer je njegovu vladu izvješće Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) o konkurentnosti smjestilo na 6. mjesto – između 144 analizirane zemlje. Po neučinkovitosti – dakako! Nalazimo se okruženi u dobrom društvu s Libijom, Libanonom, Angolom, Čadom, Mauritanijom…, čak je i Srbija bolja od nas! Začelje nam je pripisano zbog pretjeranog birokratiziranja i reguliranja, nedovoljne transparentnosti i lošeg zakonskog okvira te ograničavanja razvoja biznisa i proizvodnje stalnih dodatnih troškova za poduzetnike.

Mir u kući

Zbog mira u kući premijer mora stati i između dva sukobljena hrvatska borca, ministra Lalovca i bankara Prke. Neravnopravna je to borba, jer borci nisu u istoj kategoriji. Boris je mlađi, ali prilično slabašan, problematične kondicije. Uz ministarsku plaćicu i nekoliko mjesečnih honorara po odborima i povjerenstvima jedva preživljava, pa mu je i prehrana problematična. Nasuprot njemu, Božo je stariji, ali moćan je i pun energije i kondicije. Osim toga Božo je bezobrazno bogat, pun kao brod.
Zoran ima veliki problem jer mora naći rješenje, a ne smije ni jednog borca proglasiti pobjednikom. Ako pobijedi Prka mora otjerati Lalovca iz vlade, ako pobijedi Lalovac, pobjeda bi proizvela nesagledive posljedice – rasap kompletnog sustava na kojem počiva opstojnost države. Zoranu bi pala vlada, neminovno bi pale vertikale kriminala, slijedila bi nacionalizacija banaka, a s tim i rasap Tuđmanove pogubne vizije – vladavine udbaša – tajkuna, odnosno vladavine 200 (a danas znatno više!) kriminalnih obitelji. Sistemom domina, pali bi ratni profiteri i pretvorbeni zločinci. Što bi bilo s dvorcima, bazenima, i računima u poreznim oazama, na primjer: Sanadera, Vidoševića, Zagorca, Kutlea, Linića, Mamića, Čermaka, Todorića, Šuice, Jakovčića, Kalmete, Pašalića, Naperotića, Radića, Mesića, Pavića, da ne nabrajam još…?
Nitko od njih ne bi mogao opravdati porijeklo imovine. Dinko Cvitan, ili neki drugi Cvitan – konačno bi smio upitati najveće pljačkaše Domovine: „Odakle ti to?“ i „Gdje si to opljačkao?“
Zbog pojašnjenja, evo i kratkog objašnjenja sukoba Prke i Lalovca:
Lalovac zamjera Prki što nam je pokrao milijardu i 660.000 DEM: Prka je kao, ministar financija ukrao (oteo!) od svih nas 2 milijarde i 300 tisuća maraka i dokapitalizirao Privrednu banku Zagreb. Zatim je tako dokapitaliziranu banku prodao Talijanima za 640 milijuna maraka! Zašto? Glupo pitanje, i meni, dementnom starcu, jasno je zašto! Podebljao si je račun!
Po gore spomenutom, Prka nije smio prodati naše vlasništvo, našu narodnu banku – bez zakonske mogućnosti. Ukrao nam ju je!
Drugi dio priče je da Talijani panično brane Prku. Moćni čelnici talijanske grupacije Intese Sanpaole ne pitaju za cijenu Prkine obrane, važno je samo da se sve što prije slegne – da ne dođe do istrage. Ne, hrvatske istrage – nego prave, poštene istrage… Europa, a posebice naši susjedi dobro znaju za nulti rejting Mladena Bajića, a čini se da i Cvitan nastavlja tradiciju; zatvara oči i saginje glavu pred moćnim Božom i njegovim prebogatim backgroundom. Opće je poznato pravilo društva iz Gajeve 30. – da je šutnja, zlato!
Što ćemo s Borisom Lalovcem i njegovim jalovim apelima DORH-u, vladi RH, i ne znam komu sve…? Iskustvo autora ovih redova govori: „Bježi Lalovče što dalje, dok ne noge nose“!

Anno Domini MMXV./34.T

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 14 rujna, 2016, 16:46

  Lukovic hobotnica svega.
  I gospodin Stojcevic Predrag sa prebivalistem u Londonu

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 17 srpnja, 2016, 14:24

  Ma kakav narod oni su sebi stvorili vojsku poslusnika koji na racunima imaju po par miliona i jadna raja nema sanse protiv te bagre nego ubijati jednog po jednog i to zoljom .

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. ANONYM
  #3 ANONYM 16 srpnja, 2016, 09:15

  PETRODOLAR UMIRE NAJVECA PLJACKA JE U 21VJEKU PRIJE 10 GODINA IZJAVIO TEOLOG ISLAMSKE VJERE U NJEGOVIM PREDAVANJA PO SVJETU IMRAN HUSEIN ON JE U SAD ZAVRSIO EKONOMSKI FAKULTET KAO NAJ BOLJI STUDENT I SVAHTIO EKONOMIJU AMERIKANCI SU POSTAVILI SVUGDE PO SVJETU SVOJE BANKE DA BIH PLACKALI NAROD I TO JE DANAS ISTINA JE DOSLO NA VIDJELO

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Anonimno
  #4 Anonimno 1 svibnja, 2016, 21:23

  Al kad pukne Narodu poduzet ce Narodu jer ova mafijaska vlada mislim pogotovo Milanoviceva a I ona prije sve bi trebalo pozatvarati Al od toga sigurno nece nista biti jer Vrana Vrani ne kopa oci

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. lilimarlen
  #5 lilimarlen 2 kolovoza, 2015, 15:10

  Sve se zna al najbitnije je vratiti zakon o porjeklu imovine tako da ne zastarjeva , samo kod nas u državi niko pošten nema muda a večini koja je na fukcijama i u vladi ,saboru, gradskim i županijskim vlastima ne pada takav zakon na pamet jer banda lopvska ima prste u pekmezu,,,

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Ivan
   Ivan 1 svibnja, 2016, 20:57

   Članak vrvi netočnosti…………….
   sve banke uredno su sanirane od strane država nakon domovinskog rata i kao takve su onda prodate.
   Tamo ste naveli brojna imena koje su u to vrijeme imali veze sa tim.
   No, zaboravili ste navesti da se UGLAVNOM radi o članovima HDZ-a, njihovim tadašnjim ministrima,premijerima i gospodarstvenicima.
   Kakve veze ima sa tim Lalovac koji je bio ministar 2014 i 2015.godine………..sa ovima što su banke prodavali i kupovali prije 2000.godine.
   Ništa od toga više RH ne može poduzeti

   Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code