PRIPREMNE UTAKMICE PROTIV NORVEŠKE, ISLANDA I SLOVENIJE

PRIPREMNE UTAKMICE PROTIV NORVEŠKE, ISLANDA I SLOVENIJE

2. siječnja, 2016.

0000000000462394_420_280_cut

U sljedećih 12 dana zadaća je izbornika Babića i njegovog stručnog stožera da dovedu igrače u optimalno stanje pred odlazak u Poljsku, gdje će se od 15. do 31. siječnja najbolje europske reprezentacije boriti za naslov kontinentalnog prvaka. Hrvatska će biti glavni favorit skupine kojoj su domaćin Katowice, a suparnici našim rukometašima u prvom dijelu EP-a bit će Bjelorusija (15.1.), Norveška (17.1.) i Island (19.1.).
Kako bi što spremniji dočekali početak natjecanja u Katowicama, hrvatski će rukometaši u sljedećih 12 dana odigrati i četiri pripremne utakmice. Prve dvije će biti zatvorenog tipa, u kojima će se međusobno suprotstaviti Babićevi izabranici s užeg i šireg popisa kandidata za nastup na EP-u. Hrvatsku “A” momčad vodit će Babić, a Hrvatsku “B” njegov pomoćnik Petar Metličić. U ta dva dvoboja, koja su na rasporedu 4. i 5. siječnja, rezervistima će zadatak biti što vjernije odglumiti taktičku postavu kojom će se Hrvatskoj suprotstaviti Norveška i Island.
Glavnu provjeru uoči odlaska u Poljsku, hrvatski će rukometaši imati 8. i 9. siječnja protiv reprezentacije Slovenije kojoj je na čelu u izborničkoj ulozi trener PPD Zagreba Veselin Vujović. Hrvatske će ugostiti slovensku reprezentaciju u petak, 8. siječnja (19 sati), u Ivanić-Gradu, a dan poslije gostovati u Kopru.
U odnosu na prvi dio priprema, gdje je izbornik Babić provjeravao i neke igrače sa šireg popisa od 28 imena, u drugom dijelu priprema reprezentacija je okupljena u punom sastavu nakon što su se priključili i igrači iz njemačkih klubova, Domagoj Duvnjak, Marino Marić i Jakov Gojun, koji su zbog napornog rasporeda imali nekoliko dodatnih dana za odmor. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code