PRIJEM ZA SUDIONIKE I ORGANIZATORE SMOTRE FOLKLORA

PRIJEM ZA SUDIONIKE I ORGANIZATORE SMOTRE FOLKLORA

22. srpnja, 2013.

Prijem folklor2013

U nedjelju 21.srpnja  u Palači Dverce, Katarinin trg 6, priređen je prijem za  predstavnike sudionika i organizatora 47. međunarodne smotre folklora koja je ove godine imala radni moto  Hrvatska u Europi – Europa u Hrvatskoj.

Uzvanike, mahom u njihovim narodnim nošnjama pozdravile su Jelena Pavičić Vukičević,  dr. Zora Vitez i producentica  Željka Janeš Beneti iz Koncertne direkcije Zagreb.

Folklornim skupinama iz raznih zemalja kao  znak zahvalnosti  podijeljene su zahvalnice.

Međunarodna smotra folklora je najuglednija manifestacija tzv. izvornog folklora u Hrvatskoj, odnosno folklornog amaterizma posvećenog njegovanju i prikazivanju zavičajne baštine. Održava se u Zagrebu od 1966. godine, sljednica je smotri hrvatske seljačke kulture organiziranih 1930-ih godina, predstavlja i promiče baštinjene vrijednosti svih naroda i kultura i pridonosi nastojanjima da se u globaliziranom svijetu sačuvaju kulturne različitosti.

Dugogodišnji organizator Međunarodne smotre folklora, Koncertna direkcija Zagreb, pomaže u predstavljanju i afi rmiranju baštine te u promicanju ideje o kulturnoj raznolikosti kao općoj vrijednosti čovječanstva. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code