PREPJEŠAČIO HRVATSKU ZA STO DANA

PREPJEŠAČIO HRVATSKU ZA STO DANA

6. listopada, 2020.

 

Zagrepčanin, Marin Zovko u zadnjih je 100 dana prepješačio čitavu Hrvatsku preko svih njenih najisturenijih točaka. Propješačio je nevjerojatnih 2282 kilometara i time u jednom potezu prehodao, ne jednu, već obje Hrvatske dugometražne staze, Croatian Long Distance Trail i Via Adriaticu. 

Prehodavši putem Gorski kotar, Učku, Velebit, Dinaru i još stotinjak planinskih vrhova, Marin je ukupno popeo preko 50 kilometara visinske razlike. Čisto radi usporedbe, to je kao da se skoro šest puta osvoji Mt. Everest. 

Marin je dnevno prelazio prosječno 25, a nekad je to bilo i preko 40 kilometara uključujući strme uspone i višesatna spuštanja. Radi se često o teškim vremenskim i terenskim uvjetima, nadljudskim naporima te dugim razdobljima tišine, bez ikoga da podijeli svoje misli, frustracije ili posebno lijepe trenutke. Kako bi stekao kondiciju, tijekom karantene, Marin je mjesecima hodao gdje god je išao, i po nekoliko sati dnevno, ali za ovakav poduhvat nije se zapravo moguće pripremiti. 

Blato, kiša, vjetar, ekstremne vrućine, tri para tenisica, hladne noći u šatoru – sve se isplatilo. Vidio sam čudesa divljine kakva nisam mogao ni sanjati. Naša zemlja je nevjerojatno lijepa, često sam ostajao bez daha”, prepričava Marin trenutke iz avanture života.

Veliku podršku Marin nije primio samo iz planinarskog društva “Panj” kojeg je aktivni član i kolega iz tvrtke u OiV u kojoj je zaposlen kao informatički tehničar. 

Marinova višemjesečna avantura završila je na Pevlaci. T 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Zdravko
    #1 Zdravko 7 listopada, 2020, 03:39

    Gospodin Milorad Oršuulić Mican iz Okučana je 2017. G. Sam prepješačio trasu od Okučana do Fatime u Portugalu za 90 dana. Ukupno 2950 km. Tada je bio 65-godišnjak. Ima ga na internetu.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code