PREMINUO TARZAN IZ ZAGORJA

PREMINUO TARZAN IZ ZAGORJA

27. lipnja, 2019.

Stjepan Steve Šipek, glumac koji se proslavio ulogama Tarzana, preminuo je u 77. godini, 23. lipnja a u bolnici na Floridi. Rođen je u Igrišću blizu Zaboka, a kada je imao 17 godina preselio se u Kanadu gdje mu je živela majka. U toj zemlji je boravio pet godina baveći se hrvanjem i plivanjem, premda je po zanimanju bio bravar. Kasnije odlazi u Mami gdje su ga zapazili producenti i počinje glumiti na filmu.

Šipek je lik Tarzana tumačio u dva ostvarenja koja su snimljena 1969. i 1972, a glumio je ukupno u deset filmova, najčešće niskobudžetnim, španjolsko-talijanske koprodukcije. U zavisnosti od zemlje u kojoj su se prikazivali, Stjepan je imao drugačije ime na špici i uglavnom je bio poznat kao Steve Hoks.

Na snimanju filma “Tarzan i smeđi princ” 1970. glumac je doživeo tešku nesreću kada je njega i glumicu Keety Svon opekla vatra dok su bili vezani za drvo. Neobično je da ih je iz te opasne situacije izbavio lav koga je Šipek spasao dok je bio mladunče, u vrijeme snimanja “Tarzana u zlatnoj pećini”.

Glumac je kasnije odlučio baviti se zaštitom životinja, pa je osnovao utočište za velike mačke na Floridi. Njegovo skloniše za životinje privuklo je pažnju medija 2004. kada je bengalski tigar Bobo pobjegao odatle, pa su ga policajaci morali ubiti. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code