PREMIJERA PREDSTAVE “TOČNO U PODNE”

PREMIJERA PREDSTAVE “TOČNO U PODNE”

16. prosinca, 2017. 0 komentara

 

 

Premijera predstave “Točno u podne” predviđena je za utorak, 19. prosinca, u 20 sati, u Polukružnoj dvorani Teatra &TD. Reprizne izvedbe publika može pogledati 20. i 21. prosinca 2017..

Što i u kojoj mjeri kazalište posuđuje i preuzima od televizijskog medija? A što mu vraća? I obrnuto?
Glavna su pitanja kojim se bavi nova
KUFER-ova predstava «Točno u podne», nastaloj u režiji Vedrana Hleba i u suradnji sa Teatrom &TD. Izvođači predstave su Marinko Leš, Nikša Marinović, Irma Milović, Iva Visković Križan i Tina Orlandini.

Problematiziranje pozicije kazališnog centra i njegove periferije na kojoj se odvija miješanje uslijed sudara kazališnog i televizijskog medija potencirano je rukopisima troje mladih dramatičara, Kristine Kegljen, Ivana Penovića i Ivane Vuković, kojima su nametnuti konteksti reportaže, intervjua i studijskog talk-showa. Ispreplićući perspektive oni čine petlju trenutne društvenosti unutar koje se ostvaruju i određene pozicije (nad)moći gdje se zajednica raspada na svoje pojedinačne kanale koji supostoje.

“Predviđanje vremena formira ritual koji uokviruje, i svaki dan iznova nagna da uperimo oči u nebo i s jednakom neizvjesnošću zajedno upitamo – a što nas čeka danas?” zaključuje Rafaj. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

<

*

code