PREDAVANJE JESPERA OSMUNDA

PREDAVANJE JESPERA OSMUNDA

17. studenoga, 2015.

Jesper Osmund
Danski filmski montažer Jesper Osmund podijelit će s publikom u Dokukinu KIC u četvrtak 19.studenoga u 17:30 sati svoje 25-godišnje filmsko iskustvo. Osvrnut će se na svoj rad i kako doživljava svoju ulogu montažera, a osobito pripovjedača, kako se posvećuje stvaralačkom procesu i kako surađuje s redateljima.
Jesper Osmund montirao je svoj prvi dugometražni film 1991. godine, nakon što je godinama radio kao asistent montaže. Zatim je montirao još nekoliko dugometražnih i kratkometražnih igranih filmova, mini-serija i stotine reklama, sve dok se sredinom devedesetih nije odlučio prebaciti na dokumentarne filmove. Do danas je montirao više od 50 dokumentaraca, od kojih su mnogi prikazivani i nagrađivani na festivalima poput IDFA, Sundance, Berlinale, HotDocs, a među važnijim nagradama koje su osvojili njegovi filmovi je i Emmy Award. Posljednjih je godina uglavnom usredotočen na međunarodne dugometražne dokumentarne produkcije. Redovito drži seminare i predaje na Pitching i RoughCut radionicama u organizaciji EDN-a, IDF-a i IDFAcademyja. Neki od novijih filmova na kojima je radio su: Harbour Of Hope, kontroverzne Banane!*, prikazane na više od 100 festivala, zatim Long Distance Love, Imagen, The Well i Together.
Prije masterclassa s početkom u 16 sati publika će imati priliku na besplatnoj projekciji pogledati jedan od filmova koje je montirao Jesper Osmund. Riječ je o švedsko danskom dokumentarnom filmu Banane!*, redatelja Fredrika Gerttena.
Glavni junak filma je odvjetnik Juan «Accidentes» Dominguez kojeg pratimo dok radi na svojem dosad najvećem slučaju. U ime dvanaest radnika tvrtke Nicaraguan banana tuži korporaciju «Dole Food» zbog upotrebe zabranjenih pesticida koji uzrokuju sterilnost.
Film osvojio nagrade na Los Angeles Film Festivalu 2009; FICA International Festivalu of Environmental Film and Video 2010 – nagrada publike; Green Oscar 2010 – International Green Film Award; Berlinale 2010.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code