PRAVI DAN POBJEDE JEDINO SE ORGANIZIRA U ČAVOGLAVAMA

PRAVI DAN POBJEDE JEDINO SE ORGANIZIRA U ČAVOGLAVAMA

9. svibnja, 2015.

3d1b350f2b4bb04b4e0918c0f74a2c81

Sve ostale proslave služe političarima samo za njihovu promociju

Napisao: Mladen Pavković

Oko obilježavanja obljetnice Vojno-redarstvene akcije Oluja jedni vuku gore, drugi dolje. Nikako se ne mogu složiti Vlada Republike Hrvatske i predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović. Premijer Milanović ne odustaje od vojnog mimohoda, odnosno parade u Zagrebu, dok predsjednica države smatra da nešto takvoga treba odgoditi. Ako bi i bilo vojnog mimohoda, onda je jedan od prijedloga da se održi na periferiji grada. Međutim, naše je pitanje: a zašto ne u središtu Zagreba, zašto ne bi mimohod, ako će ga biti, prošao i Trgom bana Jelačića? Neka vide da nas ima! Osim toga, ako već premijer Milanović toliko želi vojnu paradu prigodom obilježavanja Dana pobjede, Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, naš je prijedlog uz ostalo da se održi jedan dan u Zagrebu, a drugi, na samu obljetnicu u Kninu, gdje je počeo i okončao hrvatski Domovinski rat. Očito da za takve stvari financijska sredstva nisu u pitanju, pa kad je bal nek je – bal.

Policija skidala postere Gotovine i Markača

No, uz vojnu paradu, ako će je biti, treba svakako organizirati i mimohod hrvatskih branitelja. Dostojanstveni mimohod ljudi, koji su bili prvi kad je trebalo, u povodu ovog najvećeg hrvatskog blagdana treba organizirati i u svakom malo većem gradu, odnosno središtu županije. Pripreme za to već su trebale početi, ali kad oni koji su istinski branili i obranili hrvatsku državu vide kako se preko njihovih leđa političari prepucavaju vjerujte nije im gotovo do ničega.

Stoga je jedan od naših prijedloga da ove godine hrvatski branitelji sami organiziraju svoju svečanost, bez politike i političara, tim prije što se svake godine, ali baš svake politika miješala u ovu proslavu, pa je rezultat bio slab ili bolje rečeni nikakav. Sjetimo se samo kako su se političari odnosili u Kninu (ali ne samo u ovome gradu) prema generalima Gotovini i Markaču. Policija je skidala i postere ovih junaka, a nisu se smjele nositi ni majice s njihovim likovima. A danas se svi „trgaju“ oko njihova imena, zovu ih na sve strane. Zbog čega ne zovu i one koji su cijelo vrijeme tvrdili da nisu ratni zločinci? Osim toga, sjetimo se kako je bivši predsjednik Ivo Josipović kao svog glavnog gosta zvao na ovu svečanost ratnog zločinca Veljka Džakulu. Što mislite da su svi sve zaboravili?

Ili kad smo organizirali prvi mimohod hrvatskih branitelja u Kninu u čemu je uz Tomislava Čolaka i drugih sudjelovala i moja malenkost – propao je, jer smo najavili da ćemo na kninskoj tvrđavi toga dana prikazati i dokumentarni film Jakova Sedlara o hrvatskom generalu Ante Gotovini. Tadašnja politika nije to dozvolila.

Milanović ide slijepom ulicom

Dakle, političarima (svaka čast iznimkama) ovakve obljetnice isključivo služe za njihovu i samo njihovu promociju. Sreća je što smo ove godine umjesto Josipovića dobili novu predsjednicu države, jer da je ostao „stari kadar“ nitko im se od „ja, pa ja“ ne bi mogao ni približiti.

Ako su hrvatski branitelji znali i mogli pobijediti treću ili četvrtu vojsku u Europi, kako onda ne bi mogli i sami organizirati svoju svečanost? (Prava i istinska svečanost Dana pobjede zasad se jedino organizira u Čavoglavama, gdje svake godine dođe oko sto tisuća branitelja.)

No, dobro je rekao predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko: „Premijer Milanović ide svojom slijepom ulicom. I dalje radi na podjelama!“

A mi bi još samo na to dodali: Ne sakupljajte političke bodove na krvi onih koji su stvorili hrvatsku državu, zaobilazeći čak i prvog hrvatskog predsjednika, vojskovođu i pobjednika Domovinskoga rata – dr. Franju Tuđmana.T

3 komentara

Uskoči u raspravu
  1. DON
    #1 DON 15 svibnja, 2015, 20:44

    Slavi ti Pavkoviću gdje je tebi drago no ogromna većina hrvatskoga puka slaviti neće pa zaboga što da slave, zar one kvazi generale koji su se silno obogatili i to u vremenski nesrazmjernom roku a u odnosu na kapitaliste iz zapadnih demokracija kojma su trebale decenije mukotrpnoga rada da bi stekli imetak nemjerljiv sa kvazi generalima koje ti slaviš…osvijesti se Pavkoviću i pogledaj u stvarnost današnjice, ajd pogledaj istini u oči….! ! !….

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code