PRAKSISOVCI U PROMOCIJI USTAVNOG KAOSA

PRAKSISOVCI U PROMOCIJI USTAVNOG KAOSA

7. listopada, 2016.

 

Riječ je o HRVATSKOJ NACIJI koja bi predstavljala ukupnost državljana (pojedinaca), što se pridržavaju jednoga te istoga USTAVA i koja je za razliku od pojedinca (građanina) nositelj suvereniteta. Suprotno tomu, naspram zapadno-europske “liberalne”, Hrvatska funkcionira po mjeri zapadno-balkanske “(č)etničke demokracije”, koja je u samim temeljima (o)pozicijske koruptivno-klijentističke politike “novoga smjera” (od 2000. do danas)

Napisao: dr. Ivo Biondić

Nije jasno jesu li u ‘Izvorišnim osnovama’ iz 1990.,

koje su važne za tumačenje Ustava, država i nacija ista pojava ili dvije te je li nacija,

odnosno država sastavljena po narodnom načelu po kojemu naciju čini

hrvatski narod ili dijelom po državljanskom načelu ili pak i po manjinskom načelu

po kojemu je država sastavljena i od manjina“

(Ivan Padjen, „Ako već mijenjamo Ustav, počnimo od temelja“,

Jutarnji list, 3. siječnja 2014.)

Posve oduševljena umjetničkom porukom filma USTAV REPUBLIKE HRVATSKE, gotovo u ime razdragane elite na nedavnoj premijeri, svjedoči Rujana JEGER: “Gledajući ga shvatila sam da je Ustav RH uistinu dobro napisan, kad bi ga se provodilo, bio bi još bolji”.

Naime, uz GRLIĆA na scenariju je radio novinar i pisac Ante TOMIĆ, koji su naslov izabrali – kako kažu – “zbog paradoksalne situacije da bi svi trebali živjeti po USTAVU i često ga se spominje kao vrhovni zakon koji bi nas trebao štititi, a gotovo ga nitko nije pročitao niti shvaća o čemu zapravo govori”.

Hrvatski politički narod

Međutim, glede ŠEK(SOVA) „dobro napisana” USTAVA – kako svjedoči zasigurno ponajbolje njegov poznavatelj – krije se „konstitucijski kaos” (v. moto), koji, tragom PUPOVČEVA projekta “SRBI KAO KLJUČ” (1993.), onemogućava uspostavljanje “hrvatskog političkog naroda”.

Riječ je o HRVATSKOJ NACIJI koja bi predstavljala ukupnost državljana (pojedinaca), što se pridržavaju jednoga te istoga USTAVA i koja je za razliku od pojedinca (građanina) nositelj suvereniteta.

Suprotno tomu, naspram zapadno-europske “liberalne”, Hrvatska funkcionira po mjeri zapadno-balkanske “(č)etničke demokracije”, koja je u samim temeljima (o)pozicijske koruptivno-klijentističke politike “novoga smjera” (od 2000. do danas).

Zastrašujuća poruka filma

Nadahnuta neskrivenim rasizmom “praxis-filozofije” (npr. “Hasanbegović je greška društva i prirode”), kojoj je strana svaka ideja opisane hrvatske države-nacije (ista je sama po sebi fašistička), temeljna je, upravo, zastrašujuća poruka ovoga filma.

Zbog svega toga, GRLIĆ-TOMIĆEVA agitpropovski angažirana umjetnost objektivno je na strani promocije “ustavna kaosa” i, s tim u svezi, spomenute “novosmjeraške” politike koja je naciju i društvo dovela na rub moralna, društvenog i gospodarskog ponora.

U svakom slučaju, stekliški kazano: «Doći će vreme gde će ovi okrinkani urotnici proti Hervatskoj, sami na sav glas vapiti da su bili glupani, nemo blago, kadno su Hervatsku izdavali» (Ante Starčević, 1867.).

STOP PARTITOKRACIJI – SLOBODA NACIJI! T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 9 listopada, 2016, 15:13

  POŠTOVANI ,NEUKI I NACIONALN O ZATUPLJENI ,DOKTORE BJONDIĆU ,NAJPAMETNIJE BI VAM BILO DA DOĐETE MENI NA VJERNAUK,JER JA IMAM SVE VALJANE LICENCIJE ZA OBAVLJANJE TOG POSLA ,PA UMJESTO POSTULATNIH POKORA USLIJEDIO BI VAM M OJ SAVJWET ,DA SE NIKADA VIŠE NE JAVLJATE PO SVIJETOVNIM PORTALIMA GDJE SE SUSREćU MISLEĆI LJUDI. ZA VAS JE GALS KONCLA ILI MARJAČIĆEV DINARSKI TRIBALNO-ANTROPOIDNI GLASNIK ZA PLEMENSKE RASPRAVE, KLERIKALNO-SKOLASTIČKO-DOGMATSKOG KARAKTERA.ILI LOPATU U RUKE I U RAJEVO SELO.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. dubche
  #2 dubche 8 listopada, 2016, 00:46

  Još kada bi se barem praxisovci vratili iz onostranoga. Pa da imate po čemu konkretnome lupetati, a ne bi vam ostali dužni, barem ne nikome iole suvislom.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. direktor
  #3 direktor 7 listopada, 2016, 09:29

  Ocito je da ti ‘praksisovci’ pojma nemaju o uvjetima u kojima je francuzski narod plebiscitarno glasao ZA USVAJANJE USTAVA REPUBLIKE Francuske, kojeg je izradila grupa strucnjaka pod nadlestvom generala De Gaullea – koji je dibio pune ovlasti da izvede Francusku iz kaosa prijasnjih ustavnih blebetanja. Po De Gaulleovu (i sad vazecem Ustavu’, francuska nacvija je drzava, a drzava Francuska je nedjeljiva i neotudjiva. Zar to ne moze vaziti i za Hrvatsku???

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code