NAJNOVIJE NA PORTALU

POZIVALA TENKOVE JNA DA DOĐU I SVE ZGAZE

POZIVALA TENKOVE JNA DA DOĐU I SVE ZGAZE

24. siječnja, 2015.

jelena-lovrić

Otvoreno pismo HSP-a Jeleni Lovrić

Tekst: Povjerenstvo za branitelje HSP-a, Veselko Krnjić

Gđo. Lovrić , ponukani Vašim komentarom u Jutarnjem listu od 22. 01. 2015 („slučajno“ na Dan kada se obilježava godišnjica Akcije Maslenica) prinuđeni smo reagirati i prokazati neistine koje Vi i u ovom tekstu uporno iznosite.
Već sam naslov Vašeg uratka, pokazuje nemjerljivu količinu netrpeljivosti i netolerancije za koju se Vi kao zalažete;
„Branitelji danas brane samo svoj financijski status“, a ni podnaslov ne odstupa od Vaših davno utvrđenih teza;
„Veteranska populacija morala bi biti svjesna da je svojim mirovinama i drugim pravima već privilegirana u društvu.“- bubnete i ostanete živi…
Iz samog naslova je vidljivo da niste, ili ne želite biti, upućeni u probleme Hrvatskih branitelja, niti vam je poznato zašto hrvatski branitelji prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja (bivšeg Ministarstva hrvatskih branitelja).
Sam naslov je priređen u svrhu obmane javnosti i diskreditiranju hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata, što nas od Vas i ne čudi, ako se prisjetimo kako ste u samom nastanku naše Domovine prizivali „tenkove JNA da dođu i zgaze sve“ (cit.Miroslav Lazanski). “Veteranska populacija” kako je Vi nazivate, svjesno izbjegavajući riječi hrvatski branitelji, a opet u svrhu izjednačavanja i promoviranja kojekakvih „ratnih sukoba na ovim prostorima“ kako to Vaši nalogodavci nalažu, po Vama se buni iz čisto financijskih pobuda.

Vama na znanje (iako ne sumnjamo kako taj podatak vrlo dobro znate), ali i na znanje svekolikoj javnosti, naglašavamo kako od pet stotina i nešto tisuća Hrvatskih branitelja koliko ih se vodi u registru branitelja, umirovljeno je po svim osnovama oko sedamdeset tisuća Hrvatskih branitelja. Dakle, sam naslov je krajnje nekorektan, jer se isčitava kako su svi Hrvatski branitelji u mirovinama, što je notorna neistina.

Isto tako, uspoređujući primanja 100% HRVI, i kako Vi navodite ostale privilegije, s primanjima majki koje njeguju bolesnu djecu ili civilnih invalida su u najmanju ruku deplasirana. Ali to je Vaš način kako pod krinkom brige za određene skupine društva, pokazujete maksimalnu bešćutnost prema hrvatskim braniteljima, a poglavito prema HRVI.
Nadalje, Vaša konstatacija kako branitelji ne žele dijeliti sudbinu ostalih građana Hrvatske je u najblažu ruku skandalozna! Gđo. Lovrić branitelji su uzeli svoju sudbinu u ruke „onih nekih ratnih devedesetih“ i samim tim su itekako zaslužni za to da Vi pišete u hrvatskom gradu i Hrvatskoj (ne ulazeći u to jeli to Vama drago ili krivo) i spremni su kako se nedavno pokazalo, dvadesetak godina ima od tada i poginuti za svoj narod. Bili su spremni, a vjerujemo da su i danas spremni.

Gđo. Lovrić, jasno nam je da je teško biti objektivan, gledano s Vaše strane u pisanju o ljudima na koje ste prizivali tenkove, a oni ipak pobijedili. Također nam je jasno kako pod krinkom brige za druge skupine društva samo istresate žuč na hrvatske branitelje.

Svjesni smo kako morate po nalogu svojih „nadređenih“ istupati u prve redove borbe protiv „onih koji logoruju u centru grada, i nitko ih ne dira“, ali moramo Vas razočarati.
Što god pisali, što god radili, i kakvim se god neistinama i podvalama koristili, nećete uspjeti odvojiti hrvatskog branitelja od hrvatskog naroda, a ni hrvatski narod od svojih branitelja. T

7 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Bosanac
  #1 Bosanac 18 ožujka, 2015, 09:49

  Bosanka Jelena tamo je negdje od Tuzle. Došla u Hrvatsku i stalno vrijeđa hrvatski narod.
  Kažu da je Hrvatica. Jebeš takvu Hrvaticu.
  Ta<ko bih je rado volio vidjeti na kur…

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. zenga
  #2 zenga 18 ožujka, 2015, 09:46

  Tu lajavicu i alapaču i prosrpski kozu treba dobro izjeb…

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Drug s dugim
  #3 Drug s dugim 25 siječnja, 2015, 12:43

  Ova drugarica je s kratkim pamćenjem kraćom pameću i zato najdužim jezikom

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. šarac
  #4 šarac 24 siječnja, 2015, 08:05

  drugarica piše u poznatoj maniri dare janeković

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code