POTPISALA KUPNJU ČETKI ZA WC OD 280 KUNA

POTPISALA KUPNJU ČETKI ZA WC OD 280 KUNA

25. svibnja, 2017.

 

 

Bujica otkrila nove dokumente o kriminalu Anke Mrak-Taritaš: Kao ministrica je 2013. APN-u naložila otkup zemljišta za izgradnju POS-ovih stanova u Osijeku po 340 eura za kvadrat, iako je tržišna cijena 40! RADIMIR ČAČIĆ: “To je kriminal!”

Napisao: Velimir Bujanec

Bujica je u srijedu, 24. svibnja, objavila informaciju da je predmet Gunja prije nekoliko dana iz osječkog PNUSKOK-a prebačen u Zagreb i da se za lipanj pripremaju uhićenja…

Najnovija neuogodna afera koja bi mogla još ozbiljnije uzdrmati Anku Mrak-Taritaš, ali i dovesti istražitelje do Ivana Vrdoljaka – vezana je uz izgradnju 38 POS-ovih stanova u Osijeku. U studenom 2013. godine, kao ministrica graditeljstva upravo je Mrak-Taritaš izdala pozitivno mišljenje za otkup zemljišta na kojem će se graditi stanovi i to po višestruko većim cijenama od realnih. Tako ispada da ja APN-u naloženo da zemljište u osječkom Sjenjaku otkupljuje po cijeni od 340 eura za kvadrat, iako je najviša cijena koja se i danas može pronaći na Njuškalu sedam puta manja i iznosi 40 eura. Zemljišta u centru Osijeka otkupljivali su po 540 eura za kvadrat, iako se najskuplje zemljište tamo danas prodaje za tri puta manji iznos!

Javna nabava 

“Svaki otkup podložan je javnoj nabavi. Ne može se odlukom ministrice dati APN-u ovlasti da otkupuje direktno od od vlasnika ili od posrednika, a da se to na tržištu ne provjeri. Tako nešto po mom dubokom uvjerenju, apsolutno je podložno svakoj istrazi. Ovo je suprotno temeljnoj ideji POS-a i zloupotreba tog projekta. U POS-u kojeg sam osmislio zemljišta treba dodjeljivati ili povoljno prodati jedinica lokalne samouprave, a ne da se otkupljuju od privatnih vlasnika! Projekt koji je imao posve drugu ideju, ovime se pretvara u mogućnost da se na vrlo neobičan način stvaraju ekstraprofiti, a vrlo je moguće da se radi i o kriminalu,” bio je jasan Radimir Čačić i dodao:”Svakako je bilo nužno usporediti cijene na tržištu. Natječaj i javna nabava jedan su od načina kako čisto raditi i lako je usporediti koje su realne cijene. Ovo je još jedna u nizu stvari o kojima će se pričati…”

Redakcija Bujice na uvid je dobila strogo povjerljive dokumente iz kojih je vidljivo da je Policijski Uskok ozbiljno istraživao ne samo izgradnju tijekom obnove u Gunji po 1.700 eura za kvadrat i četke za WC od 280 kuna, već se pod istragom našao i cijeli niz tvrtki iz Vinkovaca, Osijeka, Đakova i Zagreba zbog sumnji u namještanje poslova, protuzakonite provizije i milijunske pronevjere u poslovima rušenja kuća i odvoza smeća na poplavljenom području Županjske Posavine tijekom 2014. godine. Ivan Vrdoljak, zajedno s Ankom Mrak-Taritaš osim u velikim političkim problemima, nakon izbora bi se mogao naći i u problemima sa zakonom. Prema pouzdanim informacijama Bujice – predmet Gunja prije nekoliko dana iz osječkog Policijskog Uskoka prebačen je u Zagreb, a njihovi informatori govore da se u lipnju, odmah nakon drugog kruga lokalnih izbora – spremaju uhićenja!

Čačić je, odgovarajući na pitanje tko bi mogao biti meta te operacije, jasno poručio:

“Sve sam već rekao o tome što smatram da je nužno istražiti. Apsolutno vjetar i sunce, a i puno toga drugog!”

Voditelj je na to dodao ‘bog vjetra i bog sunca’, a Čačić se nadovezao: “Tako je, svi znamo tko je bog vjetra i sunca!”

Vrdoljak za vrijeme Domovinskoga rata bio u Brazilu 

Inače, izvorni HDZ-ovci u Novom Marofu, gdje je ta stranka pobijedila već u prvom krugu lokalnih izbora zajamčili su u srijedu Radimiru Čačiću potporu u drugom krugu utrke za varaždinskog župana!

“91. sam bio dragovoljac s puno kolega s kojima sam se i danas vidio. Razoružali smo JNA i to je bila najveća zapljena oružja koja je dominantno pomogla u naoružavanju Hrvatske vojske. Nismo bili iz iste stranke, ali bili smo u istoj vojsci i na istoj strani! Štromara tada bilo nije! Ja sam imao 40 godina pa sam bio pod oružjem, on je imao 20 i nešto sitno i muvao se po Zagrebu, bio je neki ćato u nekoj firmici, ali u našoj vojsci bio nije,” govori Čačić i dodaje kako je to još i dobro u usporedbi s Ivanom Vrdoljakom:

“Taj je pobjegao u Brazil za vrijeme rata! Imao je 20 i nešto godina, najnormalnije za vojsku! No, nije ostao u Osijeku, on je ‘Brazilac’, u Brazilu je proučavao neke tehnologije! Malo njih sam vidio ’91.”

Zanimljivo je da se Vrdoljak danas proglašava pobjednikom izbora, a zaboravlja da je upravo Čačić kada je svojedobno samostalno nosio listu HNS-a u Zagrebu osvojio pet mandata u Skupštini, dok Mrak-Taritaš danas ima samo četiri i to preko koalicije sa SDP-om:

“Lako se kititi tuđim perjem. Vrkića proglašava svojim kandidatom, a on je HDZ-ov čovjek! Bajsa također, a ni on nema veze sa HNS-om. HNS je izgubio apsolutno sve. Jedini tko je pobijedio je Matija Posavec u Međimurju, no ni to nema veze sa strankom, nego sa njime osobno. A i reformisti su bili u koaliciji s njime…”

Čačić je prognozirao pobjedu Milana Bandića u Zagrebu:

“Mislite li da će bilo koji glasač Brune Esih pri zdravoj pameti glasovati za Anku Mrak-Taritaš?! I glasačima HDZ-a jasno je da ona ne dolazi u obzir. Od Švaljek će najviše njih pola glasovati za Mrak i tu, potpuno sam siguran, dolazi do Bandićeve pobjede…”

Osvrnuo se i na izbore u Splitu gdje kao pobjednika vidi Željka Keruma:

“U velikoj mjeri situacija s Kerumom slična je ovoj u Zagrebu. Nije do kraja, zato što imamo ‘Pametno’ čiji birači s gađenjem gledaju na oba kandidata. Ali, ako se idemo kladiti, dajem glas za Keruma!”

CIJELU BUJICU SA RADIMIROM ČAČIĆEM POGLEDAJTE OVDJE:

https://youtu.be/UbNH5DozT7A T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 26 svibnja, 2017, 19:59

  Jel te čertkice same ribaju…To su one bez vode kaj od poznate razvikane firme. ne smijem istaći ime jel mi budu naplatili porez na reklamu.
  A Radimire ti se sjeti kako su te HDZ-ovci prešli na posavini dok si bio ministar kad su otvarali most. A bili ste na vlasti….kaj sad kokodaćete protiv”svojih”…

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Vila velebita
  #2 Vila velebita 26 svibnja, 2017, 02:59

  Kakva uhicenja ljudi moji.Kod nas u Hrvatskoj .Daj recite mi tkoce ih uhititi.Jeli Pupovac i Plenkovic ?Za Dom Spremni

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code