PORTRET MANOLIĆA U SABORU

PORTRET MANOLIĆA U SABORU

30. srpnja, 2020.

Saborski zastupnik, hrvatski general Željko Sačić, nije se mogao načuditi kakve sve slike ukrašavaju prostorije ovog najvišeg hrvatskog doma. Tako je, veli, ostao „paf“ kad je na jednom zidu ugledao portret – Josipa Manolića (na slici). Riječ je o čovjeku koji je početkom stvaranja hrvatske države preokrenuo kaput i vinuo se u sam vrh hrvatske politike. Postao je i jedan od najbližih suradnika prvog hrvatskog predsjednika. Ali, zajedno sa svojim „komšijom“ Stjepanom Mesićem (1994.), u želji da preotme legalno izabranu hrvatsku vlast, „nabio“ je „nož u leđa“ čovjeku koji ga je i doveo tamo gdje nikada nije pripadao.

Manolić se i danas hvali svojim Udbaškim radom i vezama, a poglavito činjenicom da je zagorčavao život bl. Alojzije Stepincu. U Bjelovaru ga i dalje okrivljuju kao „egzekutora“ Hrvata nakon Drugog svjetskog rata. On i njemu slični najviše su zaslužni što u Hrvatskoj nije sprovedena lustracija, jer da jeste o tom čovjeku se ne bi pisalo ni da je proslavio stoti rođendan.

Sačić kaže da će se uz ostalo založiti da se iz Hrvatskog sabora makne Manolićev portret. Naime, ako je predsjednik države Zoran Milanović iz svog ureda, bez problema, bacio u ropotarnicu biste najvećih Hrvata (među ostalim i prvog hrvatskog predsjednika), što čeka Gordan Jandroković s likovima ala Manolić?

Ovaj kontraverzni, nadobudni i jadni politikant, već je davno otpisan iz hrvatske politike. Njegove slike, da smo pravna država, odavno su trebali imati oni u DORH-u i Uskoku i poslati ga na zasluženi „odmor“ u – Remetinec.

Ali, ne. On je i dalje u Saboru.

Svaka čast, majstori!

Mladen Pavković T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO-MARXISTA
  #1 FRANO-MARXISTA 10 kolovoza, 2020, 01:35

  PAVKOVIĆ
   
  DAKLE,OPET SE JAVLJAJU SABLASTI ZLOČINAČKOG KRŠĆANSTVA DA NAM DIJELE LEKCIJE NAKON ŠTO SU 17OO GODINA RAZVALJIVALI SVE LJUDSKO A ŠTO JE DRUKČIJE OD MITSKIH UTVARA UTEMELENIH U ZLOČINAČKOM DUHU KATOLIČASTVA. I TKO NAM SE JAVLJA? ,NEUKI DUHOM NA STUPNJU ,REKAO BI HEGEL ,NESRETNE SV IJSTIU,HOMO EREKTUS ,U OSOBI NAŠEG PAVKOVIĆA KOJI NAM PREDSTAVLJA ORGANIZCIJU UDUŽENIH KRIŽARA ,KOJI SE PO KARAKTERRU NJIHOVOG DJELOVANJA U VJERSKO GRAĐANSKOM RATU , MOGU MIRNE DUŠE SVRSTATI UZ BOK SREDNJOVJEKOVNIH KRIŽARA ČIJI JE DUH KRŠĆANSTVA OSTAVIO IZA SEBE NAJRUŽNIJE RAZDOBLJE LJUDSKE POVIJEST. I SADA NAM SE JVLJA MALI KRIŽARČIĆ,PUN ATAVISTIČKIH PREDRASUDA SVOJIH PREDAKA, MALI KRIŽAR,NESRETNE SVIJESTI,REKAO BI HEGEL,VRATIO BI CIVILIZACIJSKU SVIJEST DANAŠNJE VEĆINE ,U TOROVE SVETE MATERE CRKVE, PODIJELIO PATRICE OKO VRATA ,SRBOSJEKE ZA POJASEVE I PONOVNO ČISTIO PROSTORE KOJE NISU USPJELI NJEGOVI PRECI,STEPINČEVI ANTROPOIDNI KRIŽARI.

  OČITO SMO POSTALI I PREVIŠE TOLERANTNI NA SVA ZLA KOJE NAM JE KRŠĆANSTVO PRIREDILO PREDVOĐENO KATOLIČANSTVOM: ROBOVSKE DRUŠTVENE ODNOSE,PLJAČKU ,SIROMAŠTVO SVIJETSKIH RAZMJERA,PONIŽENOST DANAŠNJEG ČOVJEKA KOJA SE NIKADA DO SADA NIJE TAKO OSIONO MOGLA SPOZNATI. DANAS BAŠTINIMO NAJOTVORENIJU PLJAČKU SVIJETA ČIJI SU VINOVNICI I PREDVODNICI INDOKTRINIRANI KATOLICI. PA TKO TO TAMO PRIZIVA TAJ ZLOČINAČKI DUH,DUH KRVI, PLJAČKE I PONIŽENJA.

  SAMO NAM JE TO TREBAO SAOPČITI OVAJ MALI KOPRIVNIČKI KRIŽARČIĆ DA ĆE ,U SLUČAJU JOŠ JEDNE NEPOSLUŠNOSTI OVE VLADE ,PO UZORU NA SVOJE PRETKE, ORGANIZIRATI NOVU DANICU U KOPRIVNICI DA BI OČISTOIO HRVATSKU OD KOMUNISTA.MAŠALA ..H..R..V..A..T..I..N..O..!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Pero
  #2 Pero 30 srpnja, 2020, 11:42

  Nije samo Manolić višak već i brojni njegovi sljedbenici koje je na žalost narod izabrao na ključne pozicije. Dobro je da mu još bistu nisu dignuli, on ih je spasio od lustracije.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno
  #3 Anonimno 30 srpnja, 2020, 06:22

  Ajde generale Sačiću, predloži da se ovo čudo makne. Milanović je to odmah riješio.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code