PORTAL “TJEDNO” PRVI OBJAVLJUJE NOVE KOLUMNE ZVONIMIRA HODAKA

PORTAL “TJEDNO” PRVI OBJAVLJUJE NOVE KOLUMNE ZVONIMIRA HODAKA

11. studenoga, 2018.

 

Po kolumnama Zvonimira Hodaka moja malenkost je priredila kazališnu predstavu “Žikina dinastija u lijevoj našoj” pretpremijerno i premijerno izvedenu na sceni Male scene u Zagrebu 19. i 20. travnja 2018., a objavljena je i knjiga “Lijevom našom” (Alfa, Zagreb, 2016.). Kolumna “Lijevom našom” poela je izlaziti na internetskom portalu “Dnevno”, te u nastavku i u tjedniku “7 dnevno”. U kolumnama Hodak razmatra razna društvena pitanja s posebnim osvrtom na tzv. viši intelektualni sloj u lijevoj našoj “uvijek blizak vladajućoj opoziciji”, kako ih naziva uvaženi odvjetnik. Taj samozvani viši intelektualni sloj Hodak učestalo naziva “Žikinom dinastijom”. Britkom rečenicom i duhovitim opaskama Hodak je brzo stekao veliku čitanost u domovini i iseljeništvu. Premda izvorno nije novinar domaća medijska scena je dobila velikog novinarskog autora. Zvonimir Hodak je postao desna Tanja Torbarina

Napisao: Dražen Stjepandić

Od ove nedjelje, 11. (jedanaestoga) studenoga, eventualno ponedjeljka sutradan ujutro, kolumna “Lijevom našom” Zvonimira Hodaka prvo će izlaziti na portalu Tjedno. Nakon portala Tjedno popularnu kolumnu moći će preuzimati ostali mediji. Rezulat je to dogovora koji smo postigli čuveni zagrebački odvjetnik i ja u petak na piću u kavani Lisinski.

Lijevom našom” u Lisinskom

Istoga petka u podne imali smo sastanak s gospodinom gradonačelnikom oko njegova pokroviteljstva izvedbi predstave “Žikina dinastija u lijevoj našoj” humanitarnog karaktera. Dogovorili smo s gospodinom gradonačelnikom Milanom Bandićem da nam Grad Zagreb ustupi malu dvoranu Vatroslava Lisinskoga 5. i 9. veljače iduće 2019. godine. Sav prihod namijenjen je Zakladi “Ivane Hodak”, koja se pretežito bavi pomaganjem studenata slabijeg imovinskog stanja. Ovim putem se javno zahvaljujem gospodinu gradonačelniku na razumijevanju.

Poslije sastanka s gospodinom gradonačelnikom i njegovim ljudima zaduženim za pitanja humanitarnih priredbi otišli smo na piće preko puta Gradske vijećnice. Na zadovoljstvo, koje sam osjećao zbog uspješnog sastanka s gradonačelnikom, gospodin Hodak je dodao dodatnu radost kad je rekao da želi surađivati s našim portalom. Odlučio je prekinuti suradnju s Hrvatskim tjednikom Ivice Marijačića. Ponudili su mu dobar honorar, ali mnogi štovatelji Hodakove kolumne ostali su prikračeni i stalno postavljaju pitanje zašto više ne piše. Kako u Hrvatskom listu stavili pravo na prava, popularnu kolumnu nisu željeli bez naknade dijeliti s drugim medijima gospodin Hodak odlučio krenuti s portalom Tjedno, a s naše platforme ostali mediji mogu preuzimati popularnu rubriku “Lijevom našom”. Tako se Hodakovi tekstovi vraćaju daleko brojnijem čitateljstvu elektronskih publikacija.

Krajem vikenda ili početkom narednog tjedna bit će objavljena prva kolumna gospodina Hodaka na portalu Tjedno.

Veliki novinarski autor

Po kolumnama Zvonimira Hodaka moja malenkost je priredila kazališnu predstavu “Žikina dinastija u lijevoj našoj” pretpremijerno i premijerno izvedenu na sceni Male scene u Zagrebu 19. i 20. travnja 2018., a objavljena je i knjiga “Lijevom našom” (Alfa, Zagreb, 2016.). Kolumna “Lijevom našom” poela je izlaziti na internetskom portalu “Dnevno”, u nastavku u tjedniku “7 dnevno”. U kolumnama Hodak razmatra razna društvena pitanja s posebnim osvrtom na tzv. viši intelektualni sloj u Lijepoj našoj “uvijek blizak vladajućoj opoziciji”, kako ih naziva uvaženi odvjetnik. Taj samozvani viši intelektualni sloj Hodak učestalo naziva “Žikinom dinastijom”. Britkom rečenicom i duhovitim opaskama Hodak je brzo stekao veliku čitanost u domovini i iseljeništvu. Premda izvorno nije novinar domaća medijska scena je dobila velikog novinarskog autora. Zvonimir Hodak je postao desna Tanja Torbarina.

Na portalu Tjedno posebno smo sretni jer imamo takvu čast ekskluzivno od sada prvi objavljivati “Lijevom našom” Zvonimira Hodaka. Do sada smo imali zadovoljstvo što su na portalu Tjedno svoje rubrike ispisivali velikani kao nedavno preminuli Zvonimir Amigo Magdić, pokojna Jasna Babić, pokojni Srećko Jurdana.

Ponosimo se Sašom Radovićem, Mladenom Pavkovićem i Šefikom Orlićem. Jedni smo od rijetkih koji imamo kolumnu posvećenu ozbiljnoj i jazz glazbi “Metamuziku” Igora Koruge. A od ove nedjelje s velikom radošču najavljujemo kako će naš kolumnist postati i veliki Zvonimir Hodak. T

9 komentara

Uskoči u raspravu
 1. SAGATOTO
  #1 SAGATOTO 17 listopada, 2023, 23:19

  It’s really inspiration and I want to read it more from you.
  Please visit my website in here sagatoto

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. JAWARALIGA
  #2 JAWARALIGA 15 listopada, 2023, 23:02

  It’s really inspiration and I want to read it more from you.
  Please visit my website in here jawaraliga

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Ante
  #3 Ante 2 prosinca, 2018, 07:19

  Adolfe, jebo tebe, kad se zaželim dobre proze, dobra štiva, čitam sam sebe! Ja sam sebe pročitao, a jesi li ti sebe.Ja ću ipak onako po našku i radi sebe: Adolfe, tko te jebe!

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. FRANO
  #4 FRANO 18 studenoga, 2018, 06:05

  TKO JE ZVONIMIR HODAK?????

  U PRVOM REDU ,ON JE SKOLASTIČKO-DOGMATSKI ČINOVNIK JEDENE STARE PROFESIJE KOJA JE NIKAL U RUBOVSKO-KASTINSKOM SUSTAVU MATERIJALNIH ODNOSA , A NE OPĆEDRUŠTVENIH INTERESA ,JER JE NJENA SVRHA BILA KAKO POSREDOVATI U PROTURIJEČNIM INTERESIMA VLADAJUĆIH,ODNOSNO ,VLADAJUĆE KASTE . PA JE TAKVA SLUŽBA POSTALA PROFESIJA ZA POSREDOVANJE KOJA JE NAJMANJE IMALA DRUŠTVENI KARAKTER ,MAKAR O NJOJ HEGEL GOVORI KAO O PROFESIJI KOJA IMA DRUŠTVENI KARAKTER. NISAM TAKO PAMETAN ,NI OBRAZOVAN DA PODUČAVAM ILI REPLICIRAM VELIKOM I NENADAMŠNOM FILOZOIFU ,VEĆ ĆU SE POSLUžITI NJEGOVOM SANTENCIJOM KOJA IMA MJESTA U OVOM MOM NEGIRANJU DRUŠTVENOG KARAKTERA OVE PROFESIJE, A ONA JE, CITIRAM HEGELA:NAIME ,NAMJERU DA SE U NAUCI NE ODAJEMO MISLIMA DRUGIH OSLANJAJUĆI SE NA NJIHOV AUTORITET , VEĆ DA SVE ISPITUJEMEO SAMI I DA SE RUKOVODIMO SAMO SVOJIM VLASITITIM UVJERENJIMA ,ILI ,JOŠ BOLJE,DA SVE PROIZVODIMO SAMI I DA JEDINO VLASTITU TVOREVINU SMATRAMO ZA ON ŠTO JE ISTINITO.=KRAJA CITATA.=PA TAKVA PROFESIJA ,KROZ POVIJEST DRUŠTVENIH ODNOSA ,UVJEK JE IMALA INTERESNI KARAKTER ISKLJUČIVO ,VLADAJUĆIH STRUKTURA ,JER ROBOVI ILI U MODERNOM KLASNO-KAPITALISTIČKOM SUSTAVU ODNOSA, RADNICI ,NISU IMALI SVOJE POSJEDOVNO VLASNIŠTVO KOJE BI IH STAVLJALO U POLOŽAJ KORIŠTENJA TUĐE RADNE SNAGE, ILI ŠPEKULATVIIH MANIPULACIJA TRŽITEM RADNE SANGE I NJIHIVIH PROIZVIDA, PA IM TAKVA SLUŽBA NIJE BILA POTREBANA,NE U OVAKVOM SVOJSTVU.PA TIČUĆI SE NJEGOVOG OBRAZOVANJA ,ON JE DRUŠTVENO-POLITIČKA TABULA- RAZA,I NEMA NIKAVIH UMNIH I DUHOVNIH POTENCIJA DA ZNA MISLITI ,A NE ZNATI MSILITI ,ZNAČI PO HEGELU,PREDICIRATI SE KAO BIĆE NESRETNE SVIJESTI KOJE NIKADA NIJE SA SOBOM NI PO SEBI ,JER JE UVIJEK ONOSTRANIO BIĆE.
  PA OBAVJEST O NEKOJ ,NAVODNO, PRIPRENLEJENOJ KNJIZI KOJA GOVORI O NEKOJ ,PO NJEMU ,HRVATSKOJ LJEVICI ILI PREPREME NEKIH KOLUMNI JE PRAVO BLEJANJE ,NEUKOG DRUŠTVENO-POLITIČKOG DVONOŠCA .A ČITATI NJEGOVU PISAN IJU , KONSTATIRALI SMO DA NJEGOV STUPANJ OBRAZOVANJA ODAJE GA ,REKO BI HEGEL, BIĆEM NESRETNE SVIJESTI KOJE NIJE SVJESNO SEBE KAO PREDMETA SVIJESTI NI SVIJETA U KOJEM ŽIVI,PA JE PRAVA LAKRDIJA ČUTI O NEKOJ NJEGOVOJ KNJIZI ČIJI JE SADRŽAJ DRUŠTVENO-POLITRČKOG KARAKTERA ILIPRIPREMLJENIM KOLUMNAMA KOJE SE TREBAJU ,USKORO ,NAĆI U JAVNIM GLASILIMA.JER JE SVAKOM OBRAZOVANOM ČITATELJU PORTALA I FACEBOOKA BILO MOGUĆE ZAPAZITI TE KATOLIČKE,HAJDUČKE DINARSKO-ALTAJSKE DAVORIJE .

  PA POŠTOVANI GOSPODIN HODAK,HODAJUĆI ,ZATUCANI KATOLIČKI ,IDNDOKTRINIRANI ,HOMO-EREKTUS ,SA SVIJEŠĆU NA STUPNJU,REKAO BI HEGEL,NESRETNE SVIJESTI,KADA NAŠ HODAJUĆI DINARSKO-TRIBALNO-ANTROPOIDNI STEPINČEVSKI,POKRŠTENI BALIJA, SE STALNO POJAVLJUJE I IDENTIFICIRA SA SVOJIM KATOLIŠTVOM ,ONIM STEPINČEVSKOG DUHA I NAUMA, ŠTO BIVA RAZVIDNO,SVAKOM ANIFAŠISTIČKOM SLAVENSKOM AUTOHTONOM HRVATSKOM GRAĐANINU, JASNA PREDLODŽBA O KOME JE RIJEČ I TKO JE AUTOR TOG PANFLETA ILI KATOLIČKO-STEPINČEVSKE PASQUILE , PRAVNIK,KOJI NIKADA NIJE NAUČIO MISLITI OSIM SLUŠATI I VJEROVATI U POSTULATE ,ZLOČINAČKE CRKVE .

  Odgovorite na ovaj komentar
  • fash
   fash 3 prosinca, 2018, 19:03

   Frano Petrušić- dobro poznati jugokomunjarski, marksistički provokator koji preko Jewbooka pljuje po hrvatskim nacionalistima.

   Tko bi rekao da ću ovdje naići na to jugokomunističko protuhrvatsko govno.

   Odgovorite na ovaj komentar
 5. Anonimno
  #5 Anonimno 11 studenoga, 2018, 11:10

  Bravo slavnom fiškalu.
  Samo neka bude oštar prema svima, da napokon imamo pravu kolumnu.
  Šteta je što je portal napustio Amigo.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Adolf
  #6 Adolf 11 studenoga, 2018, 08:50

  Samohvala ništa ne valja. Čast Hodaku, ali što jedan Hercegbosanac Matić znači u povijesti hrvatske literature.S skribomana bijelih čarapa, ono što je Mamić u nogometnoj pljački HNS-a..

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Adolf
  #7 Adolf 11 studenoga, 2018, 08:49

  Samohvala ništa ne valja. Čast Hodaku, ali što jedan Hercegbosanac Matić znači u povijesti hrvatske literature. Metaknjiževnog skribomana, ono što je Mamić u nogometnoj pljački HNS-a..

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code