PORRFIRIJE CRNU GORU DOVEO NA RUB RATA

PORRFIRIJE CRNU GORU DOVEO NA RUB RATA

5. rujna, 2021.

 

Poznati pevač četničkih pjesama nastavlja tamo gdje su njegovi prethodnici stali. SPC je predvodnik velikosrpstva. Navodno semoli za mir, a upravo je ta njegova navodna molitva za mir u Cetinju dovela do ruba ratnog stanja.

Prorežimski srpski mediji pišu o pokušaju državnog udara. Procrnogporski mediji pišu o ponižavanju Crne Gore. Iz sata u sat situacija se pogoršava.

Crnogorska policija počela je rano jutros akciju razbijanja prosvjeda na Cetinju protiv ustoličenja mitropolita Srpske pravoslavne crkve Joanikija tako što je na grupu prosvjednika na središnjem trgu bacila suzavac. Crnogorski mediji javljaju da su prosvjednici na policiju bacali kamenje i staklene boce, a bačen je i Molotovljev koktel. Ozlijeđene su četiri osobe. Na ulazu u Cetinje i dalje su barikade. Prosvjednici ne žele da patrijarh srpski Porfirije i mitropolit Joanikije dođu u prijestolnicu. Blokiran je i smjer prema Budvi. U grad je stigao i crnogorski predsjednik Milo Đukanović. Prethodno je optužio Srbiju za ponižavanje Crne Gore i provođenje ekspanzionističke politike u regiji. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code