ALAN BRADLEY U ZAREBU

ALAN BRADLEY U ZAREBU

9. rujna, 2012.

Alan Bradly

Naklada Ljevak najavljuje gostovanje Alana Bradleya, autor kojeg je hrvatska publika imala priliku prvi put upoznati nakon što je objavljen  njegov prvijenac SLAST NA DNU PITE a potom i roman KOROV VJEŠALA I KRVNIKOVA KUKULJICA. Bradley gostuje u Zagrebu 12. i 13. rujna, kada će autora koji je u kratkom roku stekao brojne poklonike diljem svijeta i pobrao desetak uglednih nagrada imati priliku upoznati ovdašnji zaljubljenici u ovaj popularni žanr  i  iz prve ruke saznati što ga je nadahnulo da stvori neodoljivo šarmantan i otkvačen lik mlade detektivke FLAVIE DE LUCE – glavne junakinje Bradleyevih romana za kojom je poludio cijeli svijet. Nakon prve knjige i velikog svjetskog uspjeha, Bradley je potpisao ugovor za nove nastavke, a redatelj Sam Mendes je otkupio i prava na snimanje serijala po Bradleyevima knjigama. Knjige su mu do sada prevedene u više od 40 zemalja svijeta, a hrvatska publika će ovih dana imati priliku čitati i  DIMLJENU HARINGU BEZ SENFA – treći nastavak serije s glavnom junakinjom koja je u kratkom roku stekla kultni status među čitateljima Bradleyevih romana.

 

PROGRAM GOSTOVANJA

Srijeda 12. rujna u 19,30 sati

POTPISIVANJE KNJIGE I DRUŽENJE S AUTOROM

KNJIŽNICA BOGDANA OGRIZOVIĆA

Preradovićeva 5, Zagreb

ULAZ SLOBODAN.

 

***

Četvrtak 13. rujna u 20 sati

 PROMOCIJA KNJIGA

VIP CLUB

Trg bana Josipa Jelačića 9, Zagreb

Govore: Alan Bradley, Milka Car, Boris Perić, Davorka Ćurković

Moderator Ivica Prtenjača

ULAZ UZ BESPLATNU ULAZNICU KOJE SE PODIŽU

U KNJIŽARI LJEVAK (TRG BANA JOSIPA JELAČIĆA 17, ZAGREB) DO 13.9.

 

[email protected] ili na 091 4920 013.

 

 

 

 

SVJETSKI BESTSELER

ALAN BRADLEY

DOBITNIK ‘DAGGER AWARD’, NAGRADE ZA NAJBOLJI KRIMINALISTIČKI ROMAN

Dimljena haringa bez senfa

·         Područje: beletristika

·         ISBN: 978-953-303-527-7

·         ISBN: 978-953-303-528-4

·         Biblioteka: Biblioteka Graham Greene

·         Izdavač: Naklada LJEVAK

·         Godina:  rujan 2012.

·         Broj stranica: 411

·         Format: 13,4 x 20,4 cm

·         Uvez meki: 139 kuna

·         Uvez tvrdi: 169 kuna

·         Urednica: Nada Brnardić

·         S engleskoga prevela: Davorka Ćurković

 

Glavna junakinja Bradleyevih romana – tvrdoglava, inteligentna i neodoljivo duhovita Flavia de Luce – djeluje starije od svojih 11 godina, a čitatelji koji su je upoznali u prethodne dvije Bradleyeve knjige znaju da ona ima i ranjivu stranu – a to se najbolje vidi u njezinom odnosu s distanciranim ocem i sestrama koje je neprestano i okrutno zadirkuju. Dok Flavija rješava svoj najnoviji slučaj, njezina je obitelj na rubu bankrota. Njezin otac prodaje na aukciji svoje dragocjene ljubljene poštanske marke i obiteljsko srebro.

Usred obiteljske krize nezaustavljiva mlada detektivka istražuje slučaj premlaćivanja ciganske vračare i ubojstvo lokalnog kradljivca povezano sa skupinom pripadnika vjerskog kulta, lokalnom antikvarnicom i nestankom djeteta. Zvuči zamršeno? I jest, no Bradleyevo pripovjedačko umijeće sve povezuje u tečnu i uvjerljivu priču – uzbudljivu, napetu i začuđujuće nevinu unatoč mračnim zbivanjima u njezinu središtu.

Izvanredno… neodoljiva mješavina otkvačenog humora i kriminalističkog zapleta.

 Publishers Weekly

Osebujna mlada heroina Flavija de Luce nastavlja šarmirati čitatelje

 rješavajući još jedan slučaj umorstva u Bishop’s Laceyu.

Kirkus Review

Bilo da vodi bitku sa svojim okrutnim sestrama ili se verbalno nadmeće sa sirotim inspektorom Hewittom, naša drska heroina uvijek je jednako neodoljiva. Ispunjena duhovitim dijalozima i živopisnim ekscentričnim likovima, knjiga će oduševiti čitatelje koji vole kriminalističku priču prožetu inteligentnim humorom.

Library Journal

Iako i kao odrasla neizmjerno uživam prateći avanture Flavije de Luce, voljela bih da sam je mogla imati kao uzor dok sam odrastala. Tako je cool biti pametan. Tako je cool biti Flavia. I tako je divno pripadati hordama njezinih obožavatelja.

Louise Penny

Alan Bradley rođen je u Torontu a odrastao u Cobourgu u državi Ontario. Kao inženjer elektronike radio je na radijskim i televizijskim postajama u Ontariju i na Sveučilištu Ryerson u Torontu. Nakon što je odlučio otići u prijevremenu mirovinu kako bi se posvetio pisanju, Bradley objavljuje priče za djecu i podučava na kolegiju o pisanju scenarija i televizijskoj produkciji na Sveučilištu Saskatchewan. U suradnji s Williamom Sarjeantom piše knjigu “Ms Holmes of Baker Street” u kojoj autori iznose zapanjujuću tezu da je jedan od najslavnijih svjetskih detektiva, Sherlock Holmes, zapravo žena. Kontroverzna knjga donosi mu široku popularnost, uz brojne novinske intervjue i gostovanja u radijskim i televizijskim emisijama.

Nagrade: Za “Slast na dnu pite”, prvi roman iz serije detektivskih priča u kojima je glavna junakinja mlađahna detektivka Flavia de Luce,  Bradley 2007. dobiva nagradu Britanske udruge pisaca kriminalističkih romana – Dagger Award. Knjiga je obasuta nepodijeljenim pohvalama i kritike i publike, pa su zaredale i druge nagrade i priznanja:

Goodreads “Favorite Hero of the Year“ Award

Macavity Award

Barry Award

Agatha Award

Dilys Award

Arthur Ellis Award

Spotted Owl Award T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code