POPULIZAM JE SUŠTINSKI DIO PRAVE DEMOKRACIJE I NEPRIJATELJ PLJAČKAŠKIH SUSTAVA

POPULIZAM JE SUŠTINSKI DIO PRAVE DEMOKRACIJE I NEPRIJATELJ PLJAČKAŠKIH SUSTAVA

31. svibnja, 2019.

 

 

 

Dvije sestrinske stranke koje su zajednički opljačkale svoju lijepu i resursima bogatu Domovinu – gube dah. Umiruća stranka u raspadajućem stanju, SDP sa svojih 30.000 posvađanih članova izjednačila se s HDZ-ovim poslušnim stadom od 250.000 članova. Obje stranke imaju identičan broj zastupnika u parlamentu EU, što ukazuje da je i HDZ na silaznoj putanji. Obje te stranke osim spomenute zajedničke pljačke „zaslužne” su i za današnje stanje Hrvatske na repu ili ispod repa EU

Napisao: Saša Radović

Istina nije uvijek apsolutna. Istina, da su sve vrane crne, vrijedi sve dok na naš balkon ne sleti bijela vrana. A, onda ona „istina” o crnim vranama više ne važi. Slično je s HDZ-ovim crnim labudom. Crni labud sletio je na istinu Hrvatske  Demokratske – interesne Zajednice s Plenkovićem na čelu – bahatu, agresivnu, arogantnu i apsolutno bezosjećajnu prema svome narodu i svojoj Domovini. Crni je labud ukazao našem svekolikom puku da je korupcija i kriminal te hrvatske Interesne zajednice manje zlo, da ima i nešto mnogo gore. To je silna želja horde od 250.000 članova HDZ-a da s vjekovnih ognjišta Hrvata – otjeraju Hrvate. Što dalje od Domovine, to bolje, da se više nikada ne vrate. Irska je dovoljno daleko, ali još je bolja Kanada ili Ognjena zemlja u Južnoj Americi. Žele da samo njima ostanu ravnice, šume i Jadran, da svi oni ostali nestanu u democidu. Da nestanu, ne samo Hrvati nego i svi ostali građani bez obzira na naciju, vjeru ili spol.

Možemo li zaustaviti tu hordu koja nas je opljačkala do golih kostiju – da i dalje ne tjera stotine tisuća naših najjačih i najpametnijih ljudi iz Hrvatske?

EU Izbori

Svibanjski izbori za članove parlamenta EU ne daju konkretno rješenje, jer golema prekobrojna masa vlasti ne želi i neće zaustaviti panični hrvatski stampedo. Ali, na iznenađenje svih  Nostradamusa, ipak se u našem mračnom olovnom ozračju propadanja po svim parametrima – ukazao tračak svjetla. Nije to nikakav reflektor, ni sijalica od 40 vati nego drhtavi plamen svijeće. No, i to je svjetlo, dio istine; da dvije sestrinske stranke koje su zajednički opljačkale svoju lijepu i resursima bogatu Domovinu – gube dah. Umiruća stranka u raspadajućem stanju, SDP sa svojih 30.000 posvađanih članova izjednačila se s HDZ-ovim poslušnim stadom od 250.000 članova. Obje stranke imaju identičan broj zastupnika u parlamentu EU, što ukazuje da je i HDZ na silaznoj putanji. Obje te stranke osim spomenute zajedničke pljačke „zaslužne” su i za današnje stanje Hrvatske na repu ili ispod repa EU. I predsjednici tih stranaka imaju slične paralele, SDP-ov Bernardić poznat je po svom priglupom govoru o blagom pogledu i dubokom glasu svoga oca. I o kupusu! S jedne strane glupost, a s druge beskrajna bahatost predsjednika HDZ-a, Plenkovića; na pitanja novinara odgovori počinju s prezirnim i arogantnim, „polako, polako…”, a poznato je i ono njegovo, „mogu što hoću”.

Interesantna činjenica ovih izbora je i to da je uhljebnička HDZ izgubila stranačku poslušnost i disciplinu. Osvojili su manje glasova nego što imaju članova.

Ovo stanje naših najvećih vodećih stranaka ukazuje na svu bijedu i siromaštvo u moralnom i općem planu Republike Hrvatske.

Treća snaga iskazana na ovim izborima su takozvani Hrvatski suverenisti obješeni na karizmatičnu Ružu Tomašić. Bez nje, to je grupa u starim rasklimanim kolima koja u ovom 21. stoljeću još uvijek vuku partizanski i ustaški konji. Bez ikakvog programa osim bespoštedne, ali jalove borbe protiv partizana, četnika i svih ostalih – ovaj dio posvađane i razjedinjene desnice ne nudi – baš ništa!

Međutim, onaj jedan zastupnički mandat ove grupe zasluga je Ruže Tomašić s najvećim brojem preferencijalnih glasova (69.989) na ovim izborima koje je zaslužila aktivnošću u parlamentu EU. Ipak, Hrvatske suvereniste, iako nemaju nikakav program osim vjere u Boga – ne treba podcijeniti.

Grupa s najmanjim brojem glasova i s jednim zastupnikom, Valterom Flegom, izašla je pod nazivom, Amsterdamska koalicija. Ta grupa navodno je koalicija liberalnih sedam stranaka, no to je notorna laž. Nazvati grupu liberalnom, u kojoj je IDS, stranka koja je opljačkala Istru više nego zajedno; Venecija, Austrija i Italija, apsurdno je. I baš IDS-ovog Valtera Flegu poslati u Bruxelles isti je moralni zločin kao i slanje Ivana Jakovčića u parlament EU. Poznato je da su Istru u povijesti razarale epidemije kuge i kolere. Čak 41 epidemija! Za posljednju i najgoru 41. epidemiju pljačke i razaranja odgovoran je IDS s Jakovčićem na čelu, ali i s današnjim čelnicima IDS-a, Miletićem i Flegom.  Povlačeći paralelu – jedna osoba zaražena kugom može izazvati epidemiju – pitanje je, je li parlament EU već zaražen Jakovčićevom pohlepom i razaranjem? Sada tamo odlazi još jedan IDS-ovac, Flego!

Četvrto i peto mjesto (Amsterdamska koalicija je šesta po broju glasova) zauzimaju Kolakušićeva „antikorupcijska grupa” i stranka Živi zid. Te dvije političke opcije su, od samog početka „na meti” vladajućih struktura. Danas, u dokazanoj konstelaciji volje naroda, još više su omražene od strane vlasti.

Obje te opcije prozvane su najgorim i najomraženijim mogućim izrazom – POPULISTI!

Populizam

Prije svega treba reći da su „govor mržnje” i „populizam” najdraži pojmovi svih vladajućih struktura kojim označavaju svoje mrske neprijatelje. Govor mržnje je izašao iz mode i populizam je zauzeo vodeće mjesto. Populizam je postao nešto strašnije od teških noćnih mora, kad zle vještice i vampiri u olujnoj noći lupaju po prozorima. Populizam je „baba Roga” i strašilo kojim plenkovići, jandrokovići ili vitezi rajneri plaše svekoliki puk – jer ti populisti govore upravo ono što taj puk tišti, populisti govore i obznanjuju korupciju, kriminal i opću nepravdu vladajućih.

Iz toga slijedi da su populisti najveći neprijatelji svih nedemokratskih i pljačkaških sustava. Iz toga slijedi da je populizam govor naroda – i govor prave oporbe bez obzira kako se ta oporba zvala. Populizam je suštinski dio prave demokracije. Jedini prigovor populizmu je to – što ne daje rješenja onoga na što s pravom ukazuje. To to je jedna druga tema.

Živi zid je u ovoj suludoj predizbornoj kampanji bio medijski povučen i izuzetno korektan. Zabrani njihovog djelovanja u medijima, osvetili su se zabranjujući tim medijima pristup „proslavi izbora”. Njihov dugogodišnji „populistički rad” nagrađen je glasovima naroda i titulom parlamentarne stranke EU. Živi zid je kompaktna stranka koja udara po svim komponentama zla vladajućih i ujedno dotiče tabu temu pljačke Interesne zajednice HDZSDP. Napada i najčuvaniju utvrdu nezakonito stečene imovine – pravosuđe i slijepi i gluhi DORH.

Ljeta Gospodnjeg, 2018. predložili su Zakon o porijeklu imovine i oduzimanje nezakonito stečene imovine što je s gnušanjem vlada RH odbila, odnosno predložila Saboru da odbije taj prijedlog. Komentar tomu je, „da samo glupi mogu piliti granu na kojoj sjedi”, a Plenković i pohlepna i prždrljiva svita oko njega – nisu glupi.

U Bruxelles ide predsjednik stranke, Vilibor Sinčić.

Pravo svjetlo, može se reći, „debela svijeća u totalnom mraku” izborni je rezultat Mislava Kolakušića. Taj bivši sudac održao je lekciju cijelom političko-tajkunsko-pljačkaškom lobiju. Bez vrijeđanja, mirno i razgovjetno ukazao je na sve apsurde hrvatske politike. Arogantnom pa i bezobraznom novinaru Mislavu Bagi, ali i cijeloj Hrvatskoj objasnio je da nije potrebna suludo brojna bulumenta ministara (20 ministara nema ni jedna od 28 država EU) i prekobrojna vlast. Objasnio je praksu u razvijenim demokracijama gdje jedna osoba može biti ministar, na primjer, pravosuđa i policije i ujedno volonterski imati i funkciju premijera. U takvim slučajevima, plaća je jedna, a nisu tri plaće kao u opljačkanoj i siromašnoj Hrvatskoj. Kolakušić u korupciji vidi jednu od kapitalnih komponenata propasti Hrvatske i daje vrlo realne recepte izlaza iz močvare kriminala, korupcije i nepravde. Za razliku od svih, Kolakušić – osim kritike, nudi konkretna i dohvatna rješenja. Kolakušić odlazi u Bruxelles s osvojenim drugim mjestom na ovogodišnjim izborima po preferencijalnim glasovima (68.882 glasa).

Reakcija na istinu „da sve treba resetirati i početi ispočetka” vrlo je burna. Odmah su se javili pametni i domoljubni teoretičari – „da je to nemoguće provesti”. I počeli su pjevati omiljeni refren pjesme vladajućih struktura, „to je populizam”!

U pozadini, u maglovitom i močvarnom ozračju prljave hrvatske politike vrti se intenzivno – spin, nazvan „Plenki contra Vaso”. Zamagljuje se i tako mutna politička scena šaljivom igrom svađe „bračnih drugova”, predsjednika stranke HDZ i njegovog zamjenika. Kraj spina je lako predvidljiv; pomiriti se i čuvati svoje respektabilne imovine!

Anno Domini MMXIX T                                      

9 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Mujo Bašinac
  #1 Mujo Bašinac 15 lipnja, 2019, 12:19

  Ako ne glasamo za Kolakušića onda ne želimo promjene.
  Ostajemo u žabokrečini,jer ostali ništa ne nude,samo nam prodaju maglu,da se dokopaju Sabora.
  “Lezi lebe da te jedem”

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 3 lipnja, 2019, 08:20

  Ovaj idiot Frano misli da netko čita njegove bljezgarije, ha, ha.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. FRANO-MARXISTA
  #3 FRANO-MARXISTA 1 lipnja, 2019, 21:49

  KOLAKUŠIĆ!!
  A ŠTA VI ,POŠTOVANI KOLAKUŠIĆU OBEĆAJETE KADA NISTE OBARAZOVANA I IDEOLOĆKI OPREDJENLEJNA OSOBA ZA PROMJENU VLADAJUĆIH DRUŠTVENIH ODNOSA.
  KAŽEM NISTE, PRVO-OBRAZAOVANA OSOBA KOJA BI MOGLA POKRENUTI BILOKAKVU PROMJENU OVOG VLADAJUĆEG,KLASNO-KASTINSLKO-KATOLIČKOG SUSTAVA ROBOVSKIH ODNOSA.U PRVOM REDU BI MORALI PROMIJENITI USTAV U KOJEM BI DEFINIRALI SUSTAV DRUGAČIJIH DRUŠTVENO-PROIZVODNIH ODNOSA ,DA BI POČELI BILOKAKVE NOVE POTICAJE ZA DRUŠTEVENE REFORME U DRŽAVI. A POŠTO VI NE GOVOPRITE O OSNOVIM POSTULATIMA ,ZAKLJUČUJEM DA STE NEUKA OSOBA KOJA SAMO ,KAO I SVI VAŠI PRETHODNICI OBEČAJETE ,SAMO MOŽDA SA VIŠE ODLUČNOSTI, DA NEŠTO MIJENJATE ,ALI VAS OGRANIČAVA USTAV KAO OSNOVNI POSTULAT DRUŠTVENIH, VLADAJUĆIH ODNOSA,A O TOME NE GOVORITE ,JER U PROTIVNOM ,NAJAVOM MIJENJANJA USTAVA VI BI NAJAVILI REVOLUCIJU,A TO NISTE REKLI. VI STE PRAVNO OBRAZOVANI ,A VAŠE OBARAZOPVANJE ,KAO I SVAKOG PRAVNIKA JE SKOLASTIČKO-DOGMATSKOG KARAKTERA ,KOJE NIJE MJERODAVNO DA POKREĆ NEKE DRUŠTVENE PROMJENE ,KAO ŠTO SU PROMJENE NDRUŠTVENO-PROIZVODNIH ODNOSA IZ ČIJIH ODNOSA,REČE MARX ,EMANIRAJU I SVI DRUGI ODNOSI.ZATO ODMAH NA VJENAUK I TAMO UČITE KATOLIČKE POSTULATE LAŽI ,MITSKO VJEROVANJE IAPSOLUTNU POSLUŠNOST CRKVI OUSKLIA I APSTRAKNO POIMANJE SVIJETA ODNOSA.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. pepe
  #4 pepe 1 lipnja, 2019, 02:56

  dakle, u ovoj današnjoj balkanskoj žabokrečinskoj koloniji hrvatskoj, u kojoj zadnjih dvadesetak godin posvem neometano na čelu brojne pete kolone rovari udbaško-mafijsko-komunjarska družina preobučenih “šinjelov” iz bivše CK KPJ tvornice YU kadrov, jedino je slučajnost zaisto slučajna. u stvarnosti, trëba je zazirati od svieh “uspješnih ponud” unutar takovoga protuhrvatskoga nelustriranā režima koji nadzire sve pore društva i javnih služab ter godinami mnogokrat dokazano lažira i namješta izbore, što je nanovo potvrđeno namještenimi glasovi za šuškovu kanadsko-bosansku udbašicu tomašićevu, opet gladko pobiedivše zahvaljujuć prëdnostnimi glasovi zombijev i mrtvacev.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • križar
   križar 1 lipnja, 2019, 08:07

   Najviše volim čitati ovaj PEPE-ov hrvatski, a ne onaj srbsko-hrvatski s bosanskimi naglasci. Nije čudo da imate N1 Yutel i Al Jazeeru, na srbsko-hrvatski.

   Odgovorite na ovaj komentar
   • pale
    pale 1 lipnja, 2019, 08:09

    To su nam priuštili HDZ-govna i njihovi puleni stevo babić i radosav katičić.

    Odgovorite na ovaj komentar
    • pepe
     pepe 2 lipnja, 2019, 01:59

     dakle, njihov politički podoban i jednako neznalički ter nesposoban podmladak u liku hamove, jozića i ostale družine, zapravo su velike škodočine kada je rieč o današnjem službenom “hrvatskosrbskom” jezičnom standardu u hrvatskoj. tako hamova i njena družina sklepana po načelu prijateljskih svez okolo časopisa “jezik”, nagrađuje s 3000-5000 kun srbsku rieč “zapozorje” (u stvarnosti “pozorje” jest srbština) ter tako dodatno posrbljuje hrvatski jezik, ali joj ne smetaju turštine poput “šećera” (hrvatski “slador”), “čarape” (hrvatski “bječva”), “kutije” (hrvatski “skrinja”), “kapka” (hrvatski “vjeđa”), “buta” (hrvatski “stegno”), “rakije” (hrvatski “žgano”), i tako dalje. uzgrede, vrlo razširena u bīvšoj YU “suština” i sve s njom u svezi jest srbština, koja u hrvatskom ima odmjenice ter istoznačnice u “bīti”, “sući”, “srži”, “osnovi”, itd. recimo, u štivu “suštinski dïł” jednostavno u hrvatskom može biti pravilnije i izpravnije napisano kao “neizostavni dïł”, “presudni dïł”, “neizbježni dïł”, “sastavni dïł”, “ključni dïł”, “sućni dïł”, itd.

     Odgovorite na ovaj komentar
 5. Mujo Bašinac
  #5 Mujo Bašinac 31 svibnja, 2019, 21:21

  Kolakušić nije nikakav fenomen,on je vapaj hrvatskog puka za istinom i pravdom,a koju je Kolakušić samo malo najavio.Međutim on ima jedan gard koji dosta dobro daje neko ufanje u bolje nešto,ja ga podržavam i mislim da neće izdati obećanja,a da li će uspjeti ovisi samo o nama.
  Mislim da je nastupio vrlo samouvjereno i to trebamo.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Žrdina
  #6 Žrdina 31 svibnja, 2019, 13:23

  Slovenci su pijući 70 godina vodu filtriranu kroz hrvatske kosti skoro pa postali hrvateki.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code