POMIRBA JE PRESTALA KAD SU SE NA VLAST VRATILA DJECA PARTIZANA

POMIRBA JE PRESTALA KAD SU SE NA VLAST VRATILA DJECA PARTIZANA

11. svibnja, 2016.

 

Govoreći o pozdravu ‘Za dom spremni’ Fuček je ispričao svoj susret s Milom Budakom i Slavkom Kvaternikom koji su mu objasnili kako se tim pozdravom zapravo pozdravljalo. Također za pjesmu ‘Jasenovac i Gradiška Stara’ Fuček kaže da je nikada nije čuo za vrijeme rata, nego tek kasnije za vrijeme Jugoslavije

LINK: https://www.youtube.com/watch?v=nJEljTNDABM

Priredio: Franjo Dobrović

U emisiji Markov trg, u utorak 10. svibnja, gost je bio Vladimir Fuček doživotni počasni predsjednik veterana rata ‘Hrvatski domobran’. U kontekstu nedovršenog Drugog svjetskog rata u Hrvatskoj u emisiji je bilo govora o tezi da je NDH bila zločinačka država pa bi po toj analogiji i Zagreb, kao glavni grad te države, tih ratnih godina također trebao biti zločinački. Vladimir Fuček se u emisiji prisjetio kako je izgledao život u Zagrebu sa svim teškoćama života u ratnom razdoblju. Bilo je govora u emisiji o paradoksu da danas u Hrvatskoj neki slave ‘oslobođenje’ Zagreba, za vrijeme kojeg je pola Zagreba pobjeglo pred oslobodiocima, a velik dio onih koji su ostali su bili poubijani ili popljačkani, iseljeni iz stanova i kuća. Fuček je ispričao i kako su ‘oslobodioci’ ‘oslobodili’ i njegovu obitelj od svih materijalnih vrijednosti odmah čim su ušli u Zagreb.

Legalizacija zločina na Trgu maršala Tita

Govoreći o pozdravu ‘Za dom spremni’ Fuček je ispričao svoj susret s Milom Budakom i Slavkom Kvaternikom koji su mu objasnili kako se tim pozdravom zapravo pozdravljalo. Također za pjesmu ‘Jasenovac i Gradiška Stara’ Fuček kaže da je nikada nije čuo za vrijeme rata, nego tek kasnije za vrijeme Jugoslavije.

Zadnjih dana neki kažu moja Hrvatska počinje crvenim poljem, predsjednik Josipović je bez imalo srama rekao zacrvenimo Hrvatsku. A što je s onima čija Hrvatska ne počinje crvenim poljem i čija boja nije crvena? Fuček smatra da su podjednako hrvatske šahovnice koje počinju bijelim i crvenim poljima, a oni koji pokušavaju i tu stvarati podjele nisu za neovisnu Hrvatsku.

Osvrnuo se i na poslanicu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koja je spomenula pomirbu. Ako je Tuđman pomirio djecu ustaša i partizana tko ih je ponovo posvadio? Ako je pomirba trajala za Tuđmanove vlasti, zašto je prestala kada su na vlast došla djeca partizana? Fuček je objasnio da cijeni Predsjednicu i da razumije njenu poziciju da se želi svidjeti lijevima i desnima, ali da je ta pomirba iz devedesetih bila posljedica napada na Hrvatsku. Isto tako za sve one koji su protiv stvaranja neovisne države Hrvatske, koji su za HDZ govorili da je to stranka opasnih namjera, koji su izišli iz Sabora kada je bilo glasanje o neovisnosti, Fuček smatra da s njima ne može biti pomirbe. Pomirba propada na Trgu maršala Tita jer legalizira jedan totalitarizam, legalizira jedan zločin. Fuček ne može shvatiti one koji u Titu vide nešto pozitivno.

Hrvati su predobar narod

U emisiji je prikazana ispovijest Branka Mulića, pripadnika KNOJ-a koji je sudjelovao u odvođenju ranjenih hrvatskih vojnika iz bolnice Sveti Duh do Jazovke gdje su svi bili likvidirani.

Hrvati su predobar narod, komentirao je Fuček mentalitet Hrvata, koji vrlo brzo zaboravlja i prigrli onoga tko mu je do jučer radio o glavi. Kaže da poštuje kršćanska načela oprosta, ali da ne može shvatiti i prihvatiti one koji su radili zlo Hrvatskoj. Neshvatljivo je da novi naraštaji djece ne znaju noviju povijest Hrvatske.

Ako je Zagreb 1945. oslobođen, kako je onda 1991. bio okupiran. I to od onih kojima je Tito maršal, a njima je Republika Hrvatska država koju treba srušiti. Valjda zato da Sava ne bi krenula uzvodno.T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO-MARXISTA
  #1 FRANO-MARXISTA 26 srpnja, 2019, 02:04

  TKO JE FRANJO TUĐMAN??
  UTEMELJITELJ ZLOČINAČKE KATOLIČKE FALAGE HDZ-EA, KATOLIČKI PROZELIT; RUŠITELJ SOCIJALISTIČKE-SAMOUPRAVNE DRŽAVE HRVATSKE I REINKARNATOR STEPIČEVE BOŽJE DRŽAVE; RUŠITELJ I DIJELITELJ BOSNE I HERCEGOVINE, UDRUŽEN SA SRPSKIM PRAVOSLAVNIM ZLOČINCEM MILIOŠEVIĆEM ;VOĐA ,STOŽERNIK KRVOLOČNOG VJERSKOG RATA U HRAVTSKOJ I BOSNI I HERCEGOVINI POD ČIJIM VODSTVOM SU SE NAPRAVILI MNOGI ZLOČINI PROTIV ČOVJEČNOSTI I TOTALNA PLJAČKA I DEVASTACIJE HRVATSKE RADNIČKE SAMOUPRAVNE STEČEVINE.
  DAKLE ,PO SVEMU ŠTO NAVEDOH ON JE RATNI ZLOČINAC I RATNI PROFITER ,VILA NA TUŠKANCU NEZAKONITO OTKUPLJENA ,TIČUĆI SE VAŽEĆIH ZAKONSKIH PROISA REPUBLIKE HRVATSKE I NOVCEM RADNIKA IZ INIOZEMSTVA A DA ONI NISU BILI SA TIM SUGLASNI.VODIO SE I SUDSKI SPOR SA JEDNIM HRAVTSKI RADNIKOM IZ ŠVICARSKE KOJI GA JE TUŽIO DA JE PRISVOJIO NJEGOV NOVČANI POKLON NARODU A NE NJEMU.I NARAVNO,IZGUBIO SPOR SA TADA APSOLUTNIM SATRAPOM STEPINČEVSKE BOŽJE DRŽAVE ,TUĐMANOM. PA SE HRAVTSKI GRAĐANIN TREBA ZAPITATI TKO TO NAMA SERVIRA FRANJU TUĐAMANA ZA NEKOG NACIONALOG JUNAKA KOJI JE SVOJIM DJELOM UČINO OVO ŠTO NAVEDOH.??
  SVE ŠTO NAVEDOH NIJE MOJA IZMIŠLJOTINA NEGO JAVNI ARGUMENTI KOJE MOŽE POTVRDITI SVAKI HRVATSKI GRAĐANIN SVJEDOK TOG VREMENA . OSIM TOGA,TREBA SE ZNATI I TO ,DA JE BIO OSUMNJIĆEN KAO RATNI ZLOČINAC OD MEĐUNARODNOG SUDA U HAGU.NESREĆA JE BILA ŠTO GA JE SMRT ZATEKLA PRIJE NEGO ZAHTJEV HAŠKOG TRIBUNALA DA GA SE IZRUČI HAŠKOM TRRIBUNALU.NARAVNO, NJEGOVA ZLOČINAČKA STEPINČEVSKA FALANGA ,HDZ-E KOJA JE OGLEDALO DUHA I NAUMA SATRAPA ,FRANJE TUĐMANA I DANAS GOVORI O NEKOJ SLOBODNOJ HRAVTSKOJ ,SAMO NE KAŽU ALI ČINE UI PRAKSI ,OD SVIH DRUGIH I DRUIGAČIJH..PREMA TOME SVAKO OBILJEŽJE KOJE BI SE POJAVILO NA JAVNOM MJESTU PO REPUBLICI HRVATSKOJ, A ASOCIRA NAS NA TUĐMAN-ŠUŠKOVU SATRAPIJU, ZA NAS GRAĐANE ANTIFAŠISTIČKE HRVATSKE ,BILO BI I UVIJEK JE UVREDA ,NACIONALNA I POLITIČKA .

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 11 svibnja, 2016, 21:10

  Frano,
  kad zavrsis komunisticka skolovanja,znaj da to nitko ne prizna za pismenost niti neku naobrazbu,vec obican kurs komesara,kojemu je utuvljeno u glavu samo kako ce lagati i provocirati okolinu.
  Za komesare se zna da su bili inicijatori partizanskih pokolja. Jel´te to muci ???

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. FRANO
  #3 FRANO 11 svibnja, 2016, 16:31

  OVAJ POŠTOVANI ,KATOLIKČKO-STEPINČEVSKI NOVINAR,ZVANI ZLOKOVIĆ-,KLERIKALNO-ATAVISTIČKI NEUKI BUDALAŠ ,NAS SVE OSTALE ,GRAĐANE ,ZDRAVOG RAZUMA, HOĆE NASAMARITI PODASTIRUĆI NAM NAJOBIČNIJE BUDALAŠTINE IZ VREMEN KOJE JE OZNAČENO KAO STEPINČEVSKO, HOLOKNAUSTSKO,KRVOLOČNO, KAO ,TOBOŽ, RAZDOBLJE NEKE ,NACIONALNE OSVJEŠĆENOSTI KOJU SU NAM PREKINULI ZLOČINAČKI KOMUNISTIČKI BOJOVNICI. PA NAM SERVIRA SVOJE ISTRAŽIVANJE ,POZIVAJUĆI PREŽIVJELE LJUDE IZ VREMENA NJIHOVIH KOLJAČKO-KRVOLOČNIH ORGIJA, KOJE SU POVIJESNO PTVRĐENE, DA NAM DANAS U KASNOJ ŽIVOTNOJ DOBI KAŽU O SVOJIM DOŽIVLJAIMA SVOJIH MLADENAČKIH-STEPINČEVSKO KRVOLOČNIH ORGIJA ,O KOJIM ,NARAVNO, TE SPODOBE IMAJU NAJLJEPŠA SJEĆANAJ JER SU BILI KOLOVOĐE TIH ORGIJA, A KATOLIKČI ZATUCANI NA STUOPNJU ČULNE IZVJESNOSTI ČIJI RZUMI SU BILI I ČINILI SE SPREMNIM NOGAMA GAZITI KORIJENE LJUDSKE HUMANOSTI..PA .POŠTOVANOM ZLOKOVIĆU PORUČUJEM KANITE SE SVOJI BUDDALAŠTINA KOJIMA, NAS OBRAZOVANE GRAĐANE HRVATSKE POISTOVJEČUJETE SA VAŠIM PRIMITIVNO TALIBANSKIM POIMANJEM VAŠE STEPINČEVSKE -HOLOKAUSTSKE DRŽAVE ,KOJU JE CIVILICAZICIJA OSUDILA ,A NJENE BOJOVNIKE ,KOLJAČE POSLALA U CRNU RUPU GDJE IM JE I BILO MJESTO..

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code