POLU TALENTIRANI JADNICI KAO PAVIČIĆ SU LJUBOMORNI NA SEDLARA

POLU TALENTIRANI JADNICI KAO PAVIČIĆ SU LJUBOMORNI NA SEDLARA

9. travnja, 2017.

 

 

Sedlar za svoje projekte ne prima države dotacije kao razni pavičići za svoje amaterske uratke, a da prima ti bi ga „ljudožderi“ pojeli kao sendvič za doručak! Naime, u Hrvatskoj valjda nema značajnijih medija gdje razne „komunjare“, bivši udbaši i žalitelji propale Jugoslavije nemaju svoje „igrače“, koji, kako godine idu, sve otvorenije pišu i govore tko su i što su

Napisao: Mladen Pavković

Ove godine, Nagradu Grada Zagreba, uz ostale, dobit će i ugledni i cijenjeni filmski i kazališni redatelj – Jakov Sedlar! Čim je to objavljeno, eto ti „dežurnih „komunjara“ poput raznih pavičića i sličnih, kojima ta vijest nije niti može promaknuti, tim prije jer na sve što radi ovaj iznimni umjetnik oni skaču poput lešinara, kao da su samo ti i takvi mjerilo nekakvih vrijednosti. Ustvari, radi se o polu talentiranim jadnicima, punim jala i zlobe, koji jednostavno ne mogu smisliti uspješne!

Sedlar za svoje projekte ne prima države dotacije kao razni pavičići za svoje amaterske uratke, a da prima ti bi ga „ljudožderi“ pojeli kao sendvič za doručak! Naime, u Hrvatskoj valjda nema značajnijih medija gdje razne „komunjare“, bivši udbaši i žalitelji propale Jugoslavije nemaju svoje „igrače“, koji, kako godine idu, sve otvorenije pišu i govore tko su i što su.

Politički skandal

Jurica Pavičić u jednim dnevnim novinama (Jutarnji list, 8. travnja 2017.) u pamfletu punom uvreda i kleveta s naslovom „Nagrada Sedlaru simptom je trenda rastakanja svih strukovnih kriterija“ uz ostalo melje (pa ga melje!) da je „Sedlar diletant koji je hrvatsku pokretnu sliku, svaki put kad je za to dobivao priliku, srozavao do neslućenih Marijanskih brazdi!“.

Zatim navodi da „nagrađivanje Jakova Sedlara bez sumnje ima i sastavnicu političkog skandala, s obzirom na „redateljeva“ filofašistička nagnuća, kao i dokumentarni falsifikat.“

Tko bi to ljepše od ovog nesumnjivo talentiranog i minornog spisatelja mogao napisati? Vjerojatno- Tomić, Dežulović, antitalent Goldstein, Ivančić, Jergović, Rudan i slični!

Oni i samo oni!

Kad netko od te njihove „pomozbog“ branše dobije nagradu i priznanje (a nema mjeseca kad se to ne dogodi) oni kao jedan skaču, kao da im je drug ili drugarica u najmanju ruku primila – Nobelovu nagradu!

Sedlar je u svakom slučaju zaslužio jedno ovakvo priznanje, a ovi antitalenti koji poput neumornih jurica neprestano traže „petnaest minuta slave“ mogu se tek samo „raspuknuti od jala i zlobe“!

11 godina Stanišiću

Gdje je tu pravda? Svatko sudi i osuđuje po „zakonu“, a ustvari veći dio presuda koje se odnose na agresiju Srbije, Crne Gore i tzv. JNA, nisu ništa drugo nego jedan običan „cirkus“, kakav se ne pamti u europskoj i inoj pravosudnoj praksi. Naime, Sud Bosne i Hercegovine (BiH) 31. ožujka 2017., kad se u Hrvatskoj obilježavao „Krvavi Uskrs“ osudio je bivšeg pripadnika Vojske Republike Srpske Ostoju Stanišića na 11 godina zatvora zbog genocida u Srebrenici. Mediji javljaju da je oko 70 svjedoka i niz nalaza i mišljenja vještaka dokazalo da je Stanišić, inače bivši komandant Šestog bataljuna Zvorničke brigade VRS-a odgovoran za smrt oko 800 do tisuću zarobljenih nevinih bošnjačkih muškaraca i dječaka (!). S ovim ratnim zločincem bio je optužen i Marko Milošević, ali on je zbog nedostatka dokaza oslobođen.

Nakon ovakvog suda i suđenja, ponovno pitamo: gdje je tu pravda, tim više što je ta vijest objavljena u gotovo svim medijima, ali bez komentara, kao da je to nešto posve – normalno!

Spomenut ćemo tek suđenje hrvatskom branitelju Veljku Mariću u Beogradu, a koji je već više od šest godina na izdržavanju zatvorske kazne. Njega su osudili bez ijednog dokaza (bez ijednog dokaza!) na drastičnu robiju od 12 godina, pod lažnom optužbom da je tijekom jedne vojno-redarstvene akcije kod Grubišnog Polja ubio jednog (1) srbijanskog civila! Bili smo sretni kad je hrvatsko pravosuđe uspjelo ovog nevinog branitelja iz Srbije prebaciti na izdržavanje daljnje kazne u Hrvatsku.

A, što je sad ovo? 11 godina za smrt tako velikog broja nevinih ljudi! Ratnog zločinca Vojislava Šešelja je Haaški sud (2014.) pustio na slobodu jer je „teško bolestan“, (kasnije ga čak i oslobodio!), a pogledajte ga danas-svima se smije u lice kako je nasamario sud i suce i još se kandidira za predsjednika Republike Srbije!

U Hrvatskoj se na žalost također sudi i osuđuje i sudionike obrambenog Domovinskoga rata manje –više po onome: ovoga hoćemo, ovoga nećemo, tj, selektivno.

Stoga, vi koji se bavite pravdom i pravicom, ako ništa drugo, nakon ovakve sramne pravomoćne presude ratnom zločincu Stanišiću pustite uistinu teško bolesnoga Veljka Marića na slobodu! T

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 12 travnja, 2017, 14:14

  evo jakove sad će te dobit rafaelića momće od bitola pa će van isto bit,obuljenka daje žmigalec desno ali njena ljubav je ljevo

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. FRANO
  #2 FRANO 10 travnja, 2017, 03:47

  TKO JE SEDLAR I NJEGOVI ČETVEROREDI , KOJI SE PROTEGOŠE DO TEL-AVIVA.???
  NARAVNO ,SEDLAROVA LJUDSKA SVOJSTVA ,neću ih dijeliti ni posebno o njima analitički govoriti pa ću reći da su ona PRAVO MJERILO SVIH NJEGOVIH DJELOVANJA BEZ OBZIRA U KOJIM ULOGAMA I PROFESIJAMA I OKOLONOSTIMA SE NAŠAO ILI U KOJIMA SE TREBAo ILI MORAo PREDICIRATI . ALI UVJEK I APSOLUTNO DOMINIRAJU UVJETI ODGOJA I ODRASTANJA. A NAŠ SEDLAR JE IZ PODRUČJA KOJE HEGEL i uopće marxističko-materijalistička povijest definira kao geografski siromašno područje koje nije sposobno osigurati svojim žiteljim ni prostu reprodukciju a kamoli viši stupanj proizvodnih snaga koje osuguravaju perspektivu razvoja . pa tamošnji ŽITELJI NEMAJU UVJETA RAZVIJATI PROIZVODNE SNAGE ZA STVARANJE MiNIMALNIH ILI ODRŽIVIH UVJETA življenja ,pa su takvi stanovnici vječiti pečalbari ili najmenici u službi različitih djelatnosti koje su najčešće one koje su manje ljudski svojstvene ili one koje se ubrajaju u najrizikantskije poslove po život, kada takve osobe ,ti građani zbog potrEba održanja svojih obitelji prihavćaju i najodgovornije i najteže poslove pa se opredjljuju za najriskantnije profesije ,kao plaćeni ratnici ,ubojicE ,pljačakši , jer su ta zanimanja ,Odnosno ,ti poslovi najbolje plaćeni.
  pa kako pristupiti VREDNOVANJU URATKA OVOG DINARSKOG DRIPCA ,KOJI SE POKAZAO NE OD JUČER NEGO OD KADA GA POZNAJEM ,NE SAMO JA NEGO JAVNOST ,DA JE SEDLAR ISPRDAK KATOLIČKO-TALIBANSKO-TRIBALNE PASMINE I TRADICIJE ,SA DINARSKIH OSOJA I PRISOJA KOJI SA SOBOM I U SEBI NOSI ATAVISTIČKE ,TRIBALNO-ANTROPOIDNE ,TALIBANSKE PREDRASUDE KOJE SU UVJEK U SLUŽBI ,DA SVOJA DJELA I SVOJE DJELOVANJE PRODA ZA ŠTO VEĆU CIJENU JER JE TO ZAKON ODGOJA I OPSTANKA, ALI UVJEK VJERAN TRADICIJI SVOJIH PREDAKA SA DINRSKIH OSOJA I PRISOJA ,VJEČITIH hajduka ,PLAćENIKA EVROPSKIH CARSKIH I KRALJEVSKIH DINATSIJA ,UVJEK U SLUŽBI KRŠAĆANSTVA KAO PLAćENICI ,VOJNICI ,UBOJICE PLJAČKAŠI I ESKADRONI SMRTI ,A SVE U SVRHU PRODAJE SEBE I SVOJE VJEŠTINE U TIM SVIM DJELATNOSTIMA. PA SU SLJEDSTVENO TOME SVAKOM ZAINTERESIRANOm ČOVJEKU ,GRAĐANINU, KOJI BI HTIO REĆI NEŠTO O NJEGOVIM DJELIMA I DLEOVANJU ,UVJEK NA UMU DUHOVNI I RODNI PROFIL .PA KADA SE TO IMA NA UMU, A NJEGOVA DJELA I DJELOVANJA SU PReDIKACIJA TOGA SVEGA,ONDA NIJE TEŠKO ZAKLJUČITI DA Je NAŠ SEDLAR STALNO OSEDlAN DA BUDE SPRDAČINA LJUDsKoM obrazovanom UMU KADA SE SUSReTNE SA NJEGOVIM URACIMA KOJi SU PRAVA HAJDUČKA DAVORIJA ,UVJEK SVOJSTVENa SVOjim dinarsko-hajdučkim manirima o DVOJBENOm POJIMANJu SVIJETA ,JER NEMAJU IZGRAĐENU ,ONU HEGELOVSKU, SVIJEST KOJA POČINJE OD OPAŽANJA Pa SE ZAVRŠAVA SAMOSTALNOM SaMOSVIJEŠĆU I KRUNOM OBRAZOVANOG UMA, KADA BIĆE TEK TADA POSTAJE ,KAKo REČE HEGEL ,ČOVJEK ,ONAJ POVIJESNI ČOVJEK ,KOJI JE SPOZANO SEBE KAO PREDMETA SVIJESTI I SIvJETa KOJI GA OKRUŽUJE I U NJEMU RODNO MJESTIO ISTINE.
  TO JE BIT SVAGOG ČOVJEKA A ONA SE Ne RAĐA SA ČOVJEKOM NEGO SE UGRAĐUJE U ODGOJU ,A ODGOJ SE SASTOJI OD OBRAZOAVNOSTI I DRUŠTVENIH OKOLNOSTI življenja .

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Zak
  #3 Zak 9 travnja, 2017, 20:13

  Svaka cast Mladene.Gosp.Sedlar radi sve za
  svoju voljenu Hrvatsku jer je iskreni domoljub a ne Jurica Pavkovic i slicni koji su odbacili svoj
  nacionalni identitet kako bi dobro zivjeli i pljuvali
  na sve sto je hrvatska svetinja.Taj nesretnik bolje
  da se makne i odleti u Sjevernu Koreju gdje moze
  prodavati svoju komunisticku ideologiju.Zbiljam je
  jadnik i dno dna.Nezasluzuje pozornost.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Ivica
  #4 Ivica 9 travnja, 2017, 14:37

  Bravo gospođo Jasna. Sve ste rekli. Potpisujem!

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Ustani bane hrvatska te zove.
  #5 Ustani bane hrvatska te zove. 9 travnja, 2017, 10:41

  Dosta nam je tih komunjara.Dije vlada toje sramota Hrvatskoga sabora presliste sve granice!

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Jasna
  #6 Jasna 9 travnja, 2017, 10:37

  Svaka čast, gospodine Pavkoviću.Vi izgleda jedini imate hrabrosti da nešto ovakvoga napišete i pokrenete. Drugi šute, zavukli se u mišje rupe. A g. Sedlaru sve čestitke.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code