POLITIČKA ELITA JE POKRALA VIŠE OD MAFIJE

POLITIČKA ELITA JE POKRALA VIŠE OD MAFIJE

9. svibnja, 2015.

0e6959b0dacc46e320728e5ec420eb23_700x550

Domaće podzemlje godišnje okrene samo oko milijardu eura

Napisao: Saša Radović

Osim besplatnog graha, početak svibnja obilježavaju dva stresna događaja. U nelegalnom, takozvanom podzemlju i u legalnom institucionalnom ustroju, zvanom Republika Hrvatska, ti događaji su naznake jakih društvenih turbulencija u ostatku 2015. godine.

Ubojstvo Vinka Žuljevića Klice uzdrmalo je krugove nelegalnog sustava hrvatskog businessa. Tipična mafijska likvidacija izvedeno je profesionalno. Alati su klasični, ukradeni automobil strane registracije (BiH), motocikl, oružje; pištolj(i) i vjerojatno škorpion Ero, streljivo 9 mm. Povlačenje s mjesta ubojstva izvedeno je učinkovito, svega dvadesetak minuta kasnije pronađen je zapaljen automobil (škoda). Za egzekutorima se traga.

Osobno sam poznavao nekoliko ubijenih šefova hrvatskog podzemlja, između ostalog i Vinka Žuljevića. Nekoliko puta sparirao sam u boksu i sa Zlatkom Bagarićem u Wiesbadenu (bili smo iste težine), a nekoliko mojih učenika iz klubova borilačkih sportova radili su po disco klubovima kao redari, tjelohranitelji ili „poduzetnici“ u ozračju podzemlja. Kao instruktor borbenih vještina u Specijalnim postrojbama i časnik HV, u četiri godine Domovinskog rata, imao sam i nekoliko legionara, te upoznao njihove životne priče. To su mahom bili mladi delikventi koji su ilegalno prešli granicu i stigli do Legije stranaca. 1991. vratili su se i dali veliki doprinos u obrani od srpske agresije. Treba naglasiti da su mnogi naši „loši momci“ iz tamne sfere bili dragovoljci Domovinskog rata.

Tijekom godina istraživao sam područja nasilja, droga, kamatarenja i prostitucije. Autor sam šest knjiga, priručnika za učenike i roditelje o drogama i predsjednik Udruge „Hrvatska protiv droge“. Mentalni sklop kriminalnog miljea Hrvatske poznam bolje od većine „teorijskih“ poznavatelja. Zbog toga relevantno tvrdim da obračuni, „mafijska“ ubojstva i zarada hrvatskog podzemlja proizvode daleko manje negativnih učinaka nego što ih proizvodi državni kriminal i korupcija. U dva desetljeća znam za dvadeset i jedno ubojstvo bossova i još desetak ubojstava marginalnih, manje poznatih članova klanova.

Ukupna zarada podzemlja u Republici Hrvatskoj je dvadesetak milijarda eura (jedna milijarda eura/ godišnje).

Gori od mafije

Nasuprot tomu, Republika Hrvatska učinila je daleko veće štete nego podzemlje, u ljudskom i materijalnom kapitalu. Zbog privatizacijske i ine pljačke, devastiranih tvornica i pogona, te uništene industrije i proizvodnje, Hrvatska je postala najjadnija i najsiromašnija zemlja EU. Milijardski krediti golemim dijelom „nestali“ su na računima elite. Pljačke elite uz programiranu toleranciju prema kriminalu (DORH štiti, umjesto da proganja ratno profiterstvo i privatizacijski kriminal!), te nevjerojatna bezobzirnost i hedonizam vladajućih – srozali su životni standard hrvatskog puka na rub egzistencije. Gladna djeca kojima je jedini dnevni obrok onaj školski i bolesti puka zbog neishranjenosti postali su hrvatski sindrom sličan nekim afričkim plemenima. Rastrošnost elite, od premijera Milanovića i njegove naglo obogaćene obitelji – do tajkuna i tisuća visoko plaćenih: ministara, zastupnika, župana, gradonačelnika, načelnika, zamjenika, pomoćnika, službenika, vijećnika i parazita – uhljeba u 566 lokalnih jedinica, nevjerojatna je i suluda za obogaljenu Hrvatsku. Slijedi i bezobrazan broj masno plaćenih stranačkih uhljebara u nevjerojatnih 187 agencija, komora, zavoda i sličnih parazitskih organizacija. Između bezbrojnih (nitko ne zna koliko?) institucija – bogatu elitu štite; DORH, USKOK, PNUSKOK, policija, sudovi…

Sva ta enormna, prevelika masa parazita, ogrezla u kriminalu i osobnom bogaćenju, proizvela je umjesto bogate Hrvatske – prezaduženu, propalu državu, i propast jedne od najstarijih europskih nacija. Svake godine umire 13.000 više Hrvata nego što se rodi novih malih Hrvata. I svake godine odlaze iz Hrvatske desetine tisuća mladih Hrvata, uglavnom visoko obrazovanih.

Siromaštvo, nezaposlenost i opća depresija, te nemogućnost izdržavanja potomstva uzroci su tisuća i tisuća preranih smrti i samoubojstava. Prazni stolovi i hladne sobe utječu na niži prosječni vijek Hrvata – što ukazuje da je hrvatska vlast direktno odgovorna za genocid svoga naroda. Prema navedenom, onih tridesetak mafijaških ubojstava – zanemarivo je!

U materijalnom smislu, dvadeset milijarda eura koliko je zaradila hrvatska mafija u novoj Hrvatskoj kap su u moru resursa i novca opljačkanih od strane legalnih institucija države Hrvatske u dva i pol desetljeća. Štete su neprocjenjive (razrušena industrija i kompletno gospodarstvo), mogu se mjeriti desecima pa i stotinama milijarda dolara ili eura. Samo preko Hypo grupe – izneseno je iz Hrvatske 47,7 opljačkanih milijarda eura i pohranjeno na privatne račune u poreznim oazama. Bagarić, Petrač, Sliško, Klica i ostalo „tamno“ društvo – prave su bebe u odnosu na Sanadera, Zagorca, Pašalića, Vidoševića, Todorića, Šukera, Linića, Mesića, Josipovića, Karamarka, Milanovića i široke lepeze hrvatske političko – tajkunske elite.

U prilog daljnjoj kriminalizaciji Milanovićeve i Lekine Hrvatske – skrivanje je pljačke u ovom mandatu. Agencija za zaštitu osobnih podataka naložila je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa uklanjanje dijela podataka iz imovinskih kartica dužnosnika, zbog čega se ne mogu pregledavati putem Interneta. Po nalogu Gornjeg grada!

Lijepa i podobna predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Dalija Orešković nastavlja sa spinovima i prijevarama javnosti. Izjavljuje „da će protiv te odluke pokrenuti upravni spor“. Naivno i priglupo, znamo da takvi sporovi traju nekoliko godina bez rezultata. Dodala je Dalija da je uvid javnosti u imovinske kartice dužnosnika važno sredstvo u borbi protiv korupcije te da je uklanjanje tih podataka s internetskih stranica veliki korak unatrag.

Ubojstvo Vinka Žuljevića Klice vjerojatno nikada neće biti razjašnjeno po dogovorenom modelu između nelegalnih i legalnih struktura hrvatskog društva.

Prosvjed branitelja

Drugi kapitalni događaj svibnja 2015. bio je braniteljski prosvjed, drugi po brojnosti od prosvjeda „Stojedinice“ (100.000 prosvjednika) iz davne 1996. godine. Treba zanemariti sekundarne i minorne elemente prosvjeda kao što su glazbeni nastupi i prigodne izjave. Nevažne su i sve prateće etikete: udbaši, ateisti, nehrvati, loši Hrvati, jugofili, Jugoslaveni, crveni, žuti, “Za dom spremni”, fašisti, šatoraši, nacionalizmi, biskupi i klerikalni fanatici… Ne mogu se te etikete jesti – ne mogu se njima nahraniti gladna djeca! Primarna je poruka, DA OVAKO VIŠE NE IDE! Kamuflirana, zavijena u traženju braniteljskog dostojanstva – poruka glasi da Hrvatska treba promjenu, da mora krenuti u drugom pravcu.

Mediji proglašavaju poruku Glogoškog i Klema državnim udarom – no to je prije svega racionalni siže i glas razuma. OVAKO ZAISTA VIŠE NE IDE! Posljednja je šansa da radikalnim zaokretom Hrvatska spasi svoju državu. Teku posljednji mjeseci, dani i sati… Hrvatska je pred financijskim rasulom, a odluka Vlade s 225. sjednice da privremeno obustavi izvršavanje Državnog proračuna RH to samo potvrđuje. Državni proračun više ne vrijedi što implicira da država neće moći isplatiti plaće, mirovine, socijalne naknade i slično… Dakle, užarene ulice i neželjeni, ružni prizori…

Ostaje teško pitanje – može li umorno i ostarjelo tijelo hrvatskih dragovoljaca i branitelja još jednom obraniti Hrvatsku od katarze, propasti, kraha, bankrota, kraja – ili nestajanja?

Anno Domini MMXV./ 23.T

7 komentara

Uskoči u raspravu
 1. klarens
  #1 klarens 19 rujna, 2015, 22:40

  KRIVOUSTI
  ++++++++++++++++++
  SVETINJA
  ==================
  Ljudi s jednom
  +++++++++++++++++++++
  ZAJEDNICHKOM VIJUGOM
  =====================
  HDZSDP & CO

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. klarens
  #2 klarens 19 rujna, 2015, 22:37

  UDBa nam je sudba
  —————————-
  I kad nas vishe ne bude
  ——————————–
  Oni che i dalje
  ——————————–
  Buljiti u bolju
  _____________________
  PROSHLOST
  ++++++++++++++++++++
  CENZURIRAJ SI MAMU VOLE

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. UDBAŠKA ZMIJA
  #3 UDBAŠKA ZMIJA 16 svibnja, 2015, 16:15

  Hrvatska politička i kulturb+na elita uništena je dolaskom zločinca bravra i njgeovih fašista na vlast bez izbora. Od tada nam s malo iuzetaka valda najgori ljudski ološ, gori od divljih šumskih životinja.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. monitor
  #4 monitor 12 svibnja, 2015, 13:11

  A “ne”, trebali su prepustiti “tu pljačku” potomcima poraženih nacifašističkih kolaboratora drugog svjetskog rata … poput (možda) autora ovog članka.

  What a plonker.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code