POLIGRAF ZA POLITIČARE, A NE RADNIKE

POLIGRAF ZA POLITIČARE, A NE RADNIKE

27. travnja, 2015.

pusic-milanovic

Trebalo bi ispitati prvog Milanovića, Pusićku, Josipovića, Staziće…

Napisao: Mladen Pavković

Hrvatske radnike cijede kao limun. Sada ih neke tvrtke šalju na detektor laži. Ne vjeruju im. Famozni poligraf ima samo jedna privatna agencija, na čijem je čelu neki bivši policajac. Kaže da posla ima na pretek. Gazde žele znati; je li ih radnici potkradaju, jesu li im vjerni? Stoga im ispitivač postavlja i pitanje: kad bi na cesti vidjeli svoga direktora, je li bi pritisnuli papučicu gasa u automobilu? Ima i još glupljih pitanja. Ljudi se znoje. Danima ne mogu spavati, ni prije ni poslije detektora laži. No, ako ne želite, kažu vam, – ne morate se priključiti na „prikopčavanje“. A ako odbijete detektor laži onda ste sumnjivi!

Političari, pa menađeri državnih poduzeća

Međutim, isljeđivanje detektorom laži uopće nije loše. Naime, poligrafsko isljeđivanje prvo bi trebali proći političari, a potom menageri. Političare, poglavito one koji su trenutačno na vlasti, trebalo bi pitati: vole li Hrvatsku, a potom je li bi bili spremni poput hrvatskih stradalnika i branitelja koji već mjesecima protestiraju u Savskoj 66, puškom braniti Domovinu? Na početku mandata morali bi odgovoriti: misle li otuđivati, odnosno bogatiti se, a na kraju- koliko su ukrali?

Slična pitanja trebala bi biti postavljena i menagerima, poglavito u tvrtkama u državnom vlasništvu.

Ako se ne vjeruje radnicima, političarima i menagerima još manje.

Dakle, prvo pozivamo premijera Milanovića i njegovu desnu, odnosno lijevu ruku Vesnu Pusić da se stave na raspolaganje poligrafu. I neka javno objave podatke na kraju mandata.

Njihov primjer sigurno bi slijedili i oni koji bi došli poslije njih.

Vjerujemo da će se među prvima Milanović, Pusić, Stazić, Jovanović, Kerum, Kosor, Mesić, Josipović i niz drugih dragovoljno javiti na testiranje.

Ne boli, ali bi moglo biti iznimno korisno.

Radnici koji su dosad prošli detektor laži tek bi onda vidjeli što suvremena tehnika može učiniti od čovjeka, odnosno da su njihovi možebitni grijesi kap u moru u odnosu na one koji su „čistunci“, kako se obično predstavljaju hrvatski političari i menageri (svaka čast izuzecima).

Ministra Grčića na detektoru treba ispitati o ratu

Nakon što je u tv-emisiji Bujica, koju uređuje i vodi Velimir Bujanec, (petak, 18. travnja) objavljeno da se ministar Branko Grčić u vrijeme hrvatskog Domovinskoga rata fotografirao u četničkoj odori, javio se i sam ministar i to demantirao, ali na način da – ništa nije rekao! Naime, Grčić u svom odgovoru, kojeg su objavili i svi, prije svega, režimski mediji, ide šumom, a pitanje drumom. Tako kaže da ti „sve mogu oprostiti samo ne USPJEH“! Nitko ga nije pitao o njegovom uspjehu ili neuspjehu u radu Vlade Republike Hrvatske, već – je li on na fotografiji s bradatim četnicima u vrijeme rata. Ministar poglavito naglašava da su autori takvih „groznomornih“ tekstova anonimci. (sic!) A mi smo u svojim tekstovima lijepo naveli da je ta vijest o fotografiranju Grčića u četničkoj odori objavljena u tv- emisiji Bujica kojoj je autor Velimir Bujanec te da je drugi „anonimac“ koji je o tome otvoreno i bez dlake na jeziku govorio nitko drugi nego general Marko Lukić, ratni zapovjednik ATJ Lučko. O kakvim to anonimcima Grčić priča? Također smo pitali ministra: zbog čega u njegovu životopisu nema ništa, gdje je bio, što je radio od 1991.-1996., je li bio u Domovinskome ratu, je li pomagao u stvaranju slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, gdje je jednostavno bio kad je grmjelo? On kaže- da je čitavo vrijeme boravio u Splitu! Ok. Ali, još ga jednom pitamo- je li na bilo koji način sudjelovao u Domovinskome ratu? Ako jeste, što se srami da to ne napiše i razjasni. Osim toga, nakon ovog i ovakvog odgovora ministra Grčića, general Lukić je izjavio da ne odustaje ni od jedne izgovorene riječi i još jednom teško optužio Grčića. Prvo što bi Grčić trebao napraviti je to da tuži generala Lukića, a to ovaj nigdje i ne spominje. Zašto? Tim više što je to iznimno teška uvreda i kleveta.

Dakle, ministre Grčiću, gdje ste bili i što ste sve radili u vrijeme Domovinskoga rata, zbog čega je to poglavlje u vašem službenom životopisu ostalo prazno, zbog čega vas teško optužuje „anonimac“ general Lukić, i naposljetku hoćete li podnijeti tužbu i kada protiv generala Lukića koji vas je navodno javno oblatio i uvrijedio?

To vas pitamo, a ne o nikakvim vašim poslovnim uspjesima, kad njih ionako – nema.T

3 komentara

Uskoči u raspravu
  1. Jad i bijeda
    #1 Jad i bijeda 27 travnja, 2015, 05:29

    Slažem se! Njaprije treba ispitati moje kolegice i kolege!

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code