RADOVIĆ: NIKADA NIJE BILO LAKŠE NAPRAVITI ZOMBIJA KOJI ĆE SLUŠATI DIKTATORA I NJEGOVU SVITU

RADOVIĆ: NIKADA NIJE BILO LAKŠE NAPRAVITI ZOMBIJA KOJI ĆE SLUŠATI DIKTATORA I NJEGOVU SVITU

2. travnja, 2020.

 

 

“Ja sam Gospodin, Bog tvoj, nemoj imati drugih bogova uz mene!”

Prva Božja zapovijed

Piše: Sađa Radović

– Kako je na nebu neka bude i na Mojoj zemlji – reče Prvi čovjek, popravi masku na licu i doda. – Čovječe, nećeš više u Irsku. Sunce tuđeg neba neće te grijati, i tako dalje…

Čestica velika (ili mala!) svega jedan mikron, bez trunka mozga, sije među nama strah i smrt. Nismo našli oružje kojim bi ga otjerali. Nema lijeka! Kolektivna, neobjašnjiva i nevjerojatna inteligencija tih coronavirusa za čovjeka je nepobjediva. Iz mrtve tvari kao što je prašina na nekoj seoskoj cesti, ukoliko uđu u biljku, životinju ili čovjeka postaju žive, razmnožavaju se i proždiru žive stanice – kadkad do naše smrti.

Osim bolesti nazvane COVID-19, coronavirus SARS-CoV-2 nam je proizveo veliki broj verzija teorije zavjere, maštovitih, ali i stvarnih. Prije svega razmotrimo tri glavne maštovite verzije. Doći ćemo i do stvarnosti i do prvi puta objavljene hrvatske riječi: „Mobkontrola.”

Projekcije

1.) Kinezi su proizveli taj coronavirus da zaraze svijet, posebice svoga najjačeg konkurenta, Ameriku. Ono što se dogodilo u Wuhanu samo je zavaravanje da bi skrili prave namjere, a 3.250 kolateralnih žrtava nije „ništa” u odnosu na broj od 1.400.000.000 stanovnika koliko ima Kina. Trumpu su u New York i u ostale američke metropole iz Kineske četvrti poslali „vreće virusa” tako da su Sjedinjene Američke Države preuzele primat od Kine po broju oboljelih od koronavirusa. Danas ima registriranih u Americi oko 190 tisuća zaraženih (ovaj podatak o broju zaraženih je točan). Kinezi su preko svojih trgovina i diljem Europe rasuli coronavirus, najviše po Italiji i Španjolskoj.

2.) Amerikanci su u svojim laboratorijima uzeli virus SHC014-CoV iz pluća kineskih šišmiša i spojili ga s čovječjim virusom SARS što je rezultiralo mogućnošću tog novog virusa da prodire u organizam čovjeka. Moguća je pojava snažne pneumonije (upale pluća) i smrti. Komunizam i nagli rast Kine na svim poljima Trumpu se ni malo ne sviđa, pa je najprije poslao svoje zaražene vojnike u Wuhan u listopadu 2019. Zatim je svojim nevidljivim bespilotnim letjelicama „virusirao”, odnosmo bombardirao Kinu s tonama coronavirusa. Ne sviđa mu se ni Merkelicina Europska unija pa je krenuo najprije na Italiju i Španjolsku, pa onda i dalje po Europi. U međuvremenu se probudio i Ku Klux Klan koji masovno zaražava Crnce pa se coronavirus prenio i na bijelu Ameriku.

3.) Treća verzija se odnosi na dogovor tri najveća diktatora na svijetu; Trumpa, Putina i Xija Jingpinga da iz skladišta u Wuhanu coronavirusom uvedu diktature u cijelom svijetu. Sasvim je svejedno jesu li to komunističke, fašističke ili pseudodemokratske diktature, važno je da diktator uz svoje bliske pobočnike ima svu vlast nad područjem u kojem vlada. Ovoj opciji vrlo su bliski i postojeći diktatori i poludiktatori; Lukačenko, Macron, Merkelica, Johnson, Orban, Erdogan, Kim te malo poznati vladari u Južnoj Americi, Africi i Aziji… U isti okvir vrlo dobro se uklapaju i šefovi država u bivšem Istočnom bloku i u državama stvorenih iz bivše Jugoslavije. Silnu želju za totalnom diktaturom pokazuju nevjerojatnom arogancijom i bahatošću; hrvatski faraon Plenković, srpski car Vučić i crnogorski mafijaš Đukanović.

Diktature

Ove tri maštovite verzije koje nam je proizveo mali, moćni i nevidljivi neprijatelj SARS-CoV-2 čine se priglupe i šaljive, ali u svakoj šali ima i tračak istine. Mnogo istine ima u Trećoj verziji, onoj o diktaturama. Mala ili nikakva vjerojatnost je da je namjerno proizvedena pandemija, odnosno da je netko namjerno lansirao coronavirus, jer bi zaražavanje bilo vrlo opasno i za onoga tko bi prvi počeo. Međutim, nema ni malo sumnje da sloj vladajućih u cijelom svijetu jako dobro iskorištava ovu pandemiju. Nikada do sada u novijoj povijesti, do pojave coronavirusa nije bilo lakše stvoriti poslušnog zombija koji će bez pogovora slušati diktatora i njegovu svitu.

Ako malo bolje zagrabimo u blisku prošlost, na sam početak Trećeg mileniuma, konkretno na 2001. godinu i dan utorak, 11. rujna – otvara nam se današnja istina pred očima;

Osama Bin Laden je poslao 19 dobro obučenih terorista u Sjedinjene Američke Države koji su razbili američki san o slobodi i demokraciji. Bush je dovršio priču sa svim mogućim zabranama i kontrolama, nepojmljivih onom vremenu. Ništa više nije bilo kao prije – započelo je stvaranje jedne nove klase, kontroliranih i poslušnih, ali i ogorčenih. Razlika između kapitala i rada rapidno je narasla. Reakcija je bila stvaranje – takozvanog prekarijata, sloja obespravljenih i pojma „1% : 99%”. Teško su uzdrmani postulati; građanska prava, jednakost pred sudom i pravedno suđenje, sloboda izražavanja, zaštita privatnosti, pravo na zdravstvenu zaštitu, osnovni standard i obrazovanje; pravo pripadanja pojedinoj kulturnoj (jezičnoj, umjetničkoj) zajednici, kulturna prava, pravo na prakticiranje svoje profesije, pravo pristupa resursima i pregovaranju… 1% bogatih drže više kapitala nego 99% prekarijata.

Nakon dva desetljeća događa se drugi, završni dio priče o diktaturama. Intenzivno se radi na testovima – KOLIKO MOŽEMO IZDRŽATI? Koliko oni mogu nas stisnuti, a da ne puknemo, jer nas onda neće moći iskorištavati, jer uhljebe i parazite neće imati tko hraniti.

Virusi SHC014-CoV iz pluća kineskih šišmiša zagrljeni s ljudskim virusom SARS – gore spomenute uzdrmane postulate – izbrisali su, kao da nikad nisu postojali. Današnji ministri, predsjednici i premijeri svih država bude se jutrom nakon slatkih snova u potpunoj euforiji da će im sav puk jesti iz ruke – ponizno, pokorno, da se neće buniti protiv bezakonja, nepravde i silnog bogaćenja političke i kriminalne elite. Uvest će se policijski sat 24 sata na dan, ugrađeni čipovi kontrolirat će svaku fizičku djelatnost i svaku negativni pomisao. A kad se neka pobuna dogodi u glavi – kontrolor u dalekoj metropoli pritisnut će tipku. I gotovo! Završena pobuna u začetku.

Mobkontrola

Okrenimo se Hrvatskoj, budimo objektivni nacionalisti pa se pobrinimo o naciji. Ima li još kakva bolest osim COVID-19, možda ona gripa koji svake godine odnese veliki broj žrtava? Koliko ima ove godine zaraženih gripom? Ima li mrtvih?

Kako nas vlast brani od zlog virusa SARS-CoV-2? Zapitajmo se što radi naša najveća bulumenta ministara u EU? Dvojica zaista nešto rade u Stožeru, a onaj veliki ostatak ministara uglavnom su samoizolirani u tisućama kvadrata svojih kuća i dvorišta. A, Hrvatski sabor? Tamo sve vrvi od istraga o korupciji i kriminalu. Vladajuća većina opstaje samo sa sramotnim, stranačkim izdajničkim Judama s punim džepovima srebrnih škuda. Ti žetončići, dakako, pošteno su zaradili škude, prodali su poštenje i svoje lažno domoljublje. Dakle, što radi taj Sabor koji bi dvotrećinskom većinom trebao donositi kapitalne odluke o mjerama protiv coronavirusa? Ne, stožer nego oni! Ali i inače je sabornica prazna osim kad se moraju pozvati žetončići i kuščevići da dignu rukice. Nema vremena, grade se vile uz more, „kupuju” se mercedesi…

Bajna hrvatska vlast uvjerava nas da – nitko nema prava kršiti ljudska prava – ali ih krši. Uostalom ni za pljačku svojih bližnjih nitko nema prava, ali Banda lopovska (ZNA SE tko su!) pljačka i pljačka punih 30 godina.

Stručnjaci kažu da Stožer za obranu od coronavirusa ne krši samo naša ljudska prava, nego krši i Ustav RH (članci 16. i 17.). Ne možemo se riješiti ni sveprisutnog klijentelizma – propusnice „odgovorni” daju šakom i kapom, rodijacima, prijateljima, svima – ako imaju korist. Ostalima traže dlaku u jajetu i uglavnom odbijaju. Temelj obrane od coronavirusa svodi se na test, koliko možemo izdržati i ostati mirni i poslušni? Josif Visarionović Staljin rekao je da je čovjek kao vijak – što ga bolje stisneš, bolje drži! Najbolji znak za takvu rabotu je – forsiranje, prvi puta izmišljene riječi „MOBKONTROLE”, apsolutne kontrole odlaska bilo gdje (pa i u WC), ali i kontrole svega izrečenoga ili napisanoga. Vjerojatno će se uskoro forsirati i čipiranje svekolikog puka. Nepoznanica je samo mjesto gdje će nam ugraditi čip. Stručnjaci kažu da je najbolje u podlakticu ili između palca i kažiprsta, ali može se i tamo otraga „u guzu”.

Na kraju ove balade teško je bilo što pametno napisati ili reći, najvažnije je da OSTANEMO DOMA i da se ništa ni o čemu ne brinemo, još manje da pitamo ili mislimo. Strah, a zatim i apatija učinili su da je HDZ po crobarometru opet na prvom mjestu. Davno smo zaboravili sanadere, borgove i uljanike, a zaboravili smo i današnje, aktualne kuščeviće, mariće, gabrijele, bandiće, župiće… Oni su sramota naše nacije i zamislite samo – neki su zastupnici Hrvatskog sabora! Premijer ih podržava! Više nego sramotno!

Zahvaljujući zlokobnom virusu rejting umirućeg HDZ-a se digao, što znači da nakon ove epidemije (ili pandemije) slijedi nastavak strmoglavog pada morala i gospodarstva. Može li gore?

Ili smo jako, jako glupi ili smo previše poslušni i pokorni. Pametnome dosta!

Anno Domini MMXX. T

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Lijepa i čestita Zrinka zadarska
  #1 Lijepa i čestita Zrinka zadarska 6 travnja, 2020, 14:10

  Pala je oklada za tisuću eura. Prijatelj Joko je tvrdio da se radi o Zrinki iz Zadra, poznatoj Grancarić. Zadranka je dobra osoba i dalmatinska privrženica, bez zloće.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Zrinka, nasmiješena zmija riđovka
  #2 Zrinka, nasmiješena zmija riđovka 6 travnja, 2020, 13:31

  Nije samo Sisak partijski usrećen pojavom crvendaća od kalibra. Navodno je u starom hrvatskom gradu, susjedu Siska koji je dugo vremena u šali nazivan Mikelićstanom, svjetlo ugledala i milovidna Zrinka Vrabec Mojzeš. Zavirih u Wikipediju, a ono ćorak, ondje piše da je predraga Zrinka VM rođena u Zagrebu. Nigdje međutim podatka koje je dotična Vrabec i Mojzeš nacionalne pripadnosti. Po svemu što je desetljećima izbljuvala u javnosti i to u najtežoj novinarskoj profesiji, ta gnjida umiljata osmijeha zmije rođovke zasigurno nije Hrvatica. Kad prelistate naslove i fotografije, lako je uočiti da preferira događaje u društvu s udbašima (Josipović), četnikušom(Josipović rođ. Đujić) i ostalom bagrom. Ipak valja se priupitati tko li je nesretnik što je ZVM išao oženiti i napraviti joj četvero nedužne djece. Od ponuđenih imena, nigdje Vedrana, koji vedri i oblači Pavićevim protuhrvatskim “Telegramom”, izbjeglim iz EPH u masonski i fiškalski Hanžekovićev Hanzamedij. Što reći o Trgu bana Jelačića i “ustanku” protiv teško bolesna dr. Franje Tuđmana. Ništa, osim fuj kržljavice. Da, Zrinka je pisala neke crvene idiotarije u Nacionalu, pa je, iako šefica kancelarije druga Ive Yu širokobriješkoga, sudski dobila po karakušljivom prknu i prstima od Zlatka Hasanbegovića. Hrvata od formata muslimanske vjeroispovijesti. Vjera u Boga i hrvatska sloga!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Obersnel oživljava sisačku atletiku
  #3 Obersnel oživljava sisačku atletiku 6 travnja, 2020, 10:29

  Zašto riječki Arhos (tri miljuna u Rijeku), a ne Komunalac Sisak!? To je možda od onih lažnih 27 milijuna ovogodišnjega proračuna. Tako je valjda ugovorio debeli mentor Vojislav Obersnel, koji bi mogao trkati na pet kilometara u duge mudante. ZDS!

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Čujte i počujte!
  #4 Čujte i počujte! 6 travnja, 2020, 09:12

  Nova atletska staza utjecat će na revitalizaciju i popularizaciju atletike u Sisku, ali i Atletskog kluba Sisak. I ostalim sportašima koji treniraju na Gradskom stadionu Sisak, ova moderna staza koristit će kao dobra priprema za trening. Staza će u potpunosti biti obnovljena i modernizirana tako da ćemo imati kompletno sva borilišta koja trebamo imati za sve atletske kategorije – rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček. Na znanje i ravnanje.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Antonia Diaz
  #5 Antonia Diaz 3 travnja, 2020, 16:21

  Čarobni poziv dr. Ajayi pomogao mi je da se vratim mužu nakon 2 godine razdvojenosti zbog nesporazuma i molio sam ga nekoliko puta da se vrati kući da bude sa mnom i naše troje djece, ali umjesto toga odbijem da ostanem s drugom ženom u koju vjerujem manipulira s njim. Vidio sam svjedočanstvo o vračaru čarolije dr. Ajayi dok sam tražio pomoć na internetu koji mi je objasnio kako je pomogao da svog brata izvuče iz zatvora nakon što je za nju obavio čaroliju pomilovanja, stvarno želim da se moj muž vrati kući, pa pošaljem SMS pravopisac na WhatsApp-u: +2347084887094 i rekao mi što treba učiniti, k slijedio sam sve upute i danas moram podijeliti svoje svjedočenje jer se moj muž vratio kući tri dana nakon što je dr. Ajayi izvršio čaroliju da se vrati kući, sada sretno živimo. Imao sam dvojbe, ali sada više ne sumnjam, jer sve što mi je Čarobnjak rekao, dogodilo se kako mi je objasnio, pa ako vam je potrebna pomoć kotača za čaroliju za bilo kakav problem sa kojim se susrećete u životu, kontaktirajte e-poštu dr. Ajayi : [email protected] ili WhatsApp: +2347084887094.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. žrdina
  #6 žrdina 2 travnja, 2020, 12:21

  Crvene štakore podrumaše deratizirati.
  Šire crvenu kugu jugoslovenušu.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code