POLICAJCI TAMBURAŠI SVIRAJU U KOPRIVNICI

POLICAJCI TAMBURAŠI SVIRAJU U KOPRIVNICI

9. svibnja, 2015.

tamburasi3

Jeste li znali da se u Policijskoj akademiji u Zagrebu tamburaška glazba njeguje od početka devedesetih godina?

Kroz to razdoblje u Tamburaškom orkestru Policijske akademije sudjelovale su stotine policijskih kadeta, polaznika tečajeva i studenata koji su svoje slobodno vrijeme ispunjavali glazbom. Neki od njih su se u Akademiji prvi put susreli s tamburaškom glazbom, a neki su svoje, prije stečeno umijeće, tamo usavršili.

Tamburaški orkestar djelatnika MUP-a osnovan je od bivših polaznika Policijske akademije, a sadašnjih djelatnika. Orkestar nastupa za potrebe MUP-a, ali je vrlo aktivan i u koncertnom životu.

Više puta je nastupao na festivalima “Zlatne žice Slavonije” i “Hrvatski pleter”, na mnogim humanitarnim koncertima, u domovima za starije i nemoćne osobe, u domovima za osobe s posebnim potrebama te u domovima za nezbrinutu djecu. Gostovao je u mnogim gradovima Hrvatske, a imao je i međunarodnu suradnju pa je tako gostovao u Veneciji i u Trstu.

Najveći dio repertoara čine klasična djela svjetske glazbene baštine, obrade hrvatskih narodnih pjesama te djela s područja pop i rock glazbe.

Vokalni solisti orkestra su članovi koji, uz sviranje, uvježbavaju i vokalnu tehniku te solo pjevanje. Najčešće su to pjevači koji su iskustvo pjevanja stekli u Mješovitom zboru Policijske akademije.

U ovom orkestru, kao stalni pjevači, nastupaju Boris Novak i Ivan Puljić, a odlično suradnju ostvarili su i s Darkom Domijanom i drugima.

Voditeljica i dirigentica Tamburaškog orkestra Policijske akademije i djelatnika MUP-a kroz sve ove godine je prof. Nevenka Pavleković. Diplomirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a u Policijskoj akademiji, u svojstvu glazbenog pedagoga te voditeljice i dirigentice glazbenih ansambala, radi od 1991. godine.

U zadnje vrijeme imali su niz uspješnih nastupa, a sljedeći ih očekuje 28. svibnja u koprivničkom Domoljubu.

Mladen PavkovićT

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code