KRUG SVIRA EKV U TVORNICI

KRUG SVIRA EKV U TVORNICI

8. siječnja, 2014.

2202

Tvornica Kulture 17. siječnja vratit  će nas u vrijeme novovalne scene i ispričati nam priču o jednom od kultnih bandova bivše Jugoslavije – Ekatarini Velikoj.

Ekatarina Velika ostavila je snažan trag u cjelokupnoj rock sceni i mnogim bendovima i autorima služila kao uzor u stvaralaštvu. Svojim autentičnim zvukom osvojili su srca cijele regije, a njihove pjesme traju i danas.

Prije 24 godine, točnije 9. studenoga 1990. godine, održan je zadnji koncert ovog kultnog benda u Zagrebu, kada su se nakon oduševljenog skandiranja mase EKV, EKV, EKV… zadnji put zajedno  Milan, Margita, Bojan i Srđan naklonili publici na koncertu održanom u sklopu Brucošijade ETF-a.

No zvuk Ekatarine Velike nije utihnuo, a za to su se pobrinuli članovi beogradske skupine Krug. Bend Krug osnovan je 2006. godine kao fuzija muzičara, članova originalne postave Ekatarine Velike (Marko Milivojević – bubnjevi, Dragiša Uskoković Ćima – bas gitara, Tanja Jovićević – vokal / prateći vokal) sa grupom vrhunskih glazbenika iz Beograda. Motiv im je očuvanje sjećanja na VD-a, Milana, Megi i Bojana i da, iako svjesni njihove potpune nezamjenjivosti, pruže mogućnost mlađim naraštajima koji nisu mogli čuti EKV uživo, da dio tog duha osjete na koncertu. Članovi benda svoje koncerte, upotpunjene i video-artom doživljavaju kao privilegiju da sa gostima na pozornici i publikom podijele fascinaciju svim prerano otišlim ljudima kultne beogradske i jugoslavenske grupe Ekatarina Velika.

Grupi Krug na pozornici pridruživati će se i gosti Mile Biljanović (glavna uloga u filmu Šegrt Hlapić), Renato Metessi (Zvijezde), Dino Jelusić,  Goran Gubić Hans (Davorin i Bogovići), Boris Hrepić Hrepa (ex Daleka Obala, Davorin i Bogovići,) Dražen Šolc (Parni Valjak) te svi članovi benda Baltazar: Leo Anđelković (gitara, vokal), Tonči Horvat – Hus (gitara), Majkl Jagunić (bas gitara) i Damir Medić (bubanj).

Kao zanimljivost svakako treba istaći da postoji poveznica između posljednjeg nastupa EKV-a u Zagrebu i nastupa Kruga 17. siječnja 1. u Tvornici. Naime, Zoran Furlan (jedan od najboljih zagrebačkih DJ-a s kraja 80-tih; KSET) je kao izvršni organizator Brucošijade ETF-a ’90. i doveo Ekatarinu Veliku u Zagreb, a nakon više od 20 godina Furlan se vraća na urbanu scenu i kao DJ i kao koncertni producent upravo sa koncertom Kruga EKV! T

5 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code