POGORELIĆ I CHOPIN U LISINSKOM

POGORELIĆ I CHOPIN U LISINSKOM

6. ožujka, 2022.

 

Nakon Berlinske filharmonije – Ivo Pogorelić. Niz svjetskih zvijezda klasične glazbe nastavlja se u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog nastupom pijanističkog genija koji će 12. ožujka izvesti djela Chopina.

Interes za svaki nastup Ive Pogorelića u Lisinskom je velik, a prilika koja se publici za samo nekoliko dana pruža prvi je susret s ovim glazbenim velikanom nakon čak dvije pandemijske godine.

Izvrsnost i jedinstvena interpretacija odabranih Chopinovih djela direktan je put do ljudske duše, tvrdi sam umjetnik: „Chopin upućuje otvoreni poziv da pronikne u ljudsku psihologiju. To je poseban poziv da neprestano tražimo i istražujemo svaku mogućnost koju klavir nudi. To je proces koji nikad ne prestaje, a i dalje će biti izazov za sve nove generacije umjetnika u budućnosti”, izjavio je Pogorelić opisujući novi album u kojemu nudi potpuno novi uvid u Chopinov umjetnički svijet, otkriva dušu zvuka, u diskografskom smislu nakon više od dvadeset godina. Ovo je još jedan od razloga zašto je svjetska publika naprosto poludjela za ovim albumom.

Zahvaljujući beskompromisnim umjetničkim kriterijima i predanoj potrazi za idealnim izričajem, Pogorelić je, u više od četiri desetljeća koncertiranja i snimanja, ostvario autentična postignuća, koja cijene i publika i struka, dok su njegovi nastupi diljem svijeta stekli status željno iščekivanih događaja.

Prije nego što se uputi u najprestižnije koncertne dvorane diljem SAD-a, Kanade, Italije, Austrije, Španjolske ili Švicarske, zastat će u Zagrebu, za koji je posebno vezan, baš i kao što je zagrebačka publika vezana za njega.

Zbog velikog interesa dodana su mjesta na samoj pozornici, tik do pijanističkog genija, koje su upravo puštene u prodaju. Po cijeni od 170 kn možete ih nabaviti online na www.lisinski.hr ili na blagajni Lisinskog.  T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code