PODRŠKA KARDINALU PULJIĆU OD ZADARSKIH KNJIŽEVNIKA

PODRŠKA KARDINALU PULJIĆU OD ZADARSKIH KNJIŽEVNIKA

16. svibnja, 2020.

 

Hrvatsko književno društvo Ogranak Zadar pridružujući se Društvu hrvatskih književnika Herceg Bosne oglašava svoj stav u vezi s najavljenom svetom Misom u sarajevskoj Katedrali za subotu 16. svibnja 2020. godine.

Raduje nas dosljednost uzoritog kardinala Vinka Puljića da slavi sv. Misu u ime Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine za žrtve Blajburške tragedije.

Razumijemo da se ta dosljednost očituje u kršćanskoj dužnosti prema svim preminulim, jer kršćanski je moliti za bližnje pa čak i za neprijatelje.

Sv. Misu, kao najsnažniju molitvu, smatramo odgovarajućim činom za odavanje pijeteta svim pobijenim koji su bez suda stradali tijekom i nakon Drugog svjetskog rata.

Katedrala Srca Isusova je pravo mjesto za takav čin, jer se tu i tako napokon priznaje puno pravo javnosti žrtvama koje se predugo nisu smjele spominjati e da ne bi izvršiteljima i njihovim sljedbenicima oživjela nečista savjest.

Ne razumijemo uzrujavanje svih koji priječe čak i pravo održavanja vjerskih obreda za žrtve. Uvjerenja smo i uz činjenice spoznali da nas ne smiju pokolebati argumenti sile, jer nas drži sila argumenata. A činjenica jest da su u Bleiburgu i Križnom putu pobijeni ratni zarobljenici i nevini civili ma kako to neki interpretirali.

Upućujemo punu potporu uzoritom kardinalu Vinku Puljiću za slavljenje svete Mise u povodu obilježavanja obljetnice događaja na Bleiburgu jer smatramo da je to njegovo ljudsko pravo i sveta dužnost.


U Zadru, 15. svibnja 2020.

Predsjednik Hrvatskog književnog društva Ogranak Zadar,

Nikola Šimić Tonin T

 

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO MARXISTA
  #1 FRANO MARXISTA 6 travnja, 2022, 21:53

  SRAM VAS BILO ,O KAKVOJ SE TO MISI RADI I TKO TU MISU PROIZVODI, ZLOČINAČKA CRKVA KOJA JE U SVEMU TOME BILA GLAVNI SUDIONIK .PA CRKVA U ČIJE IME VRŠI TE OBREDE SU ONI,KOJI SU JOŠ JUČER SLIJEDILI TU KRVOLOČNU IDEOLOGIJU ,A DANAS NJIHOVI POTOMCI OSTAJU KAO VJERNI NACI KLERIKALNO ZLOČINAČKI SLJEDBENICI ,KATOLICI ,KOJI NASTAVLJAJU STOPAMA SVOJIH PREDAK ,SAMO ŠTO JAVNO NE PJEVAJU ;U ČAPLJINI KLAONICA BILA DOSTA SRBA NERETVA ODNILA ,ILI PAVELIĆU ŠTA ĆEMEO OD SRBA ,VEŠ’TE IH UNLANCE IŠNJIMA UNŠURMANCE . A SVE JE TO IDEJA KRŠČANSKA, IDEJA TE ZLOČINAČKE CRKVE KOJU TREBA POD HITNO UKINUTI

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Susan Benson
  #2 Susan Benson 17 svibnja, 2020, 09:40

  Pozdrav, trebate li brz zajam?
  Ja sam Susan Benson, zajmodavac sam i financijski savjetnik.

  S obzirom na ekonomsku stagnaciju kroz koju svijet prolazi zbog nastajanja Corona-virusne bolesti (COVID-19), mnogi se ljudi suočavaju s nevremenim financijskim izazovima. S prisutnošću novčanog viška u našoj instituciji, želimo ubrzati promet novca financiranjem klijenata unutar i izvan Europe kreditom.

  Ako vam je potreban hitan zajam za pokretanje posla, kupite kuću ili automobil ili vam treba zajam iz drugih osobnih razloga? Želim da kontaktirate moju tvrtku. Pružamo sve vrste zajmova kao osigurani i neosigurani zajmovi. Ako ovo čitate i znate da vam treba financijska podrška, jednostavno nam pišite putem e-pošte: [email protected] ili mi direktno pošaljite poruku na WhatsApp putem: +447903159998 i primite odgovor u trenu.

  Mi smo sveobuhvatna tvrtka za financijske usluge i posvećeni smo vam pomoći da poboljšate svoje dugoročne i kratkoročne financijske ciljeve, jer je vaša konačna cilj financijska stabilnost.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code