PODIZANJEM SPOMENIKA SRBIJA POLAKO PRIZNAJE AGRESIJU NA HRVATSKU I BIH

PODIZANJEM SPOMENIKA SRBIJA POLAKO PRIZNAJE AGRESIJU NA HRVATSKU I BIH

17. veljače, 2017.

 

 

Vulin čak poziva i ostale gradove u Srbiji da podignu spomen obilježja onima koji su jurišali na Hrvatsku, a zaboravlja da su iz nje morali pobjeći kao zečevi. Dakle, njima smeta primjerice spomenik HOS-a u Splitu, na kojem su istaknuta imena branitelja koji su od njihova metka poginuli braneći svoju Domovinu, a ne smetaju ih bivši Miloševićevi, Šešeljevi, Nikolićevi, Arkanovi i slični ratnici koji su izgubili (sve) ratove i koji su kao Nijemci željeli pokoriti što se pokoriti da

Napisao: Mladen Pavković

Srbi, koji su bili agresori na Republiku Hrvatsku, ali i Bosnu i Hercegovinu (BiH), počeli su sve više otkrivati spomen obilježja bocima koji su ratovali od devedesete godine – za veliku Srbiju. To bi isto tako bilo da su Nijemci, Talijani ili Japanci, nakon II. svjetskog rata, otkrivali spomenike onima koje su proganjali, masakrirali i ubijali (nevine) diljem Europe.

Naime, 16. veljače 2017. Srbi su jedan takav spomenik svečano otkrili i u Subotici. Tom prigodom, govorio je i Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Rekao je: „Srbija je zahvalna svakom borcu, članovima njegove porodice i svima koji su se za nju borili i za nju dali svoje živote“ .

Predsjednik Udruženja učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije Željko Vukelić je dodao da su srbijanski ratni veterani „jedan dio društva koji su časni i pošteni, koji su poštovali Ustav zemlje u kojoj žive. Kroz istoriju su uvek takvi bili, i biće i u budućnosti“- rekao je.

Na taj način, Srbi priznaju (nikada to ,na žalost, nisu ni skrivali) da su se borili za veliku Srbiju, ali ne u Srbiji već izvan njezinih granica. One koji su poginuli u toj borbi, kao agresori, za njih su „junaci“, a ne jadnici koji su (jednim manjim dijelom) bili prisiljeni ratovati od Vukovara do Dubrovnika.

S druge pak strane, Srbi traže da se okrenemo budućnosti, da zaboravimo prošlost, pa čak i da jedni drugi oprostimo. Oni jednostavno nemaju volje ni želje priznati zločine koje su učinili u vrijeme Domovinskoga rata, oni se prave da se 1991. ništa nije dogodilo u Vukovaru i Škabrnji, ali i drugim gradovima i mjestima diljem Hrvatske, oni sada igraju na kartu – žrtve.

Vulin čak poziva i ostale gradove u Srbiji da podignu spomen obilježja onima koji su jurišali na Hrvatsku, a zaboravlja da su iz nje morali pobjeći kao zečevi.

Dakle, njima smeta primjerice spomenik HOS-a u Splitu, na kojem su istaknuta imena branitelja koji su od njihova metka poginuli braneći svoju Domovinu, a ne smetaju ih bivši Miloševićevi, Šešeljevi, Nikolićevi, Arkanovi i slični ratnici koji su izgubili (sve) ratove i koji su kao Nijemci željeli pokoriti što se pokoriti da!

Osim toga, kako Srbija zamišlja s četničkim spomenicima u Europsku uniju(EU)?

Mali Sloba

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić, poznati i kao „Mali Sloba“ ponovno se javno oglasio. Izjavio je (Politika, 14. veljače 2017.) da „hrvatski premijer Andrej Plenković treba objasniti u čemu je „bezobrazluk“ kada Srbija očekuje od hrvatske Vlade da se distancira od pokušaja rehabilitacije ustaškog fašističkog režima i zločina koje je NDH počinila nad Srbima, Židovima i Romima. Srbija očekuje da bilo tko iz hrvatske Vlade ikada spomene ove zločine kako se oni ne bi ponavljali“- istaknuo je šef srbijanske diplomacije.

Također je dodao da se prošlost ne može promijeniti, ali može se utjecati da sadašnjost i budućnost budu bolje za naše narode i države.

Dačić u svom bezobrazluku ide dalje pa poručuje Plenkoviću da će mu poslati i knjigu sa popisom imena i prezimena ubijene djece u Jasenovcu, sa jedinom željom da se zločini više nikad ne ponove, bez obzira tko ih je počinio i u kojem ratu, itd. i tako redom.

Mali Sloba“ opet okreće vodu na svoj mlin. Misli i vjeruje da smo svi u Hrvatskoj „retardirani“ i da smo zaboravili zločine koji su učinjeni u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu, prije svega od strane Srba, kao agresora, a zatim njihovih saveznika Crnogoraca, zločinačke JNA i hrvatskih izdajica.

Hrvatski političari su već stotinu puta osudili nevine žrtve u Jasenovcu i one koje su navodno počinjene u vrijeme NDH. Međutim, u Jasenovcu su stradali i Hrvati, ali njih Dačić ne spominje, baš kao i laži da je na tom mjestu ubijeno „pedeset“ puta manje ljudi nego što smo u vrijeme komunizma, ali i od sadašnje vlasti u Beogradu slušali i čitali.

San o Velikoj Srbiji

No, pravo pitanje za druga ili gospodina Dačića bi bilo: kad ćete se vi (Srbi) distancirati od rehabilitacije četničkog i fašističkog režima predvođenim Dražom Mihailovićem-Čičom, zatim kad će bilo tko iz srbijanske Vlade spomenuti (masovne) zločine koje ste, kao agresori, počinili u Hrvatskoj od 1990.-1996., od Vukovara, Škabrnje, Pakraca, Lipika, Voćina, Gospića, Županje, Osijeka, Zadra, Šibenika, pa sve do Dubrovnika? Kad ćete vratiti ono što ste opljačkali u vrijeme rata po Hrvatskoj, kad ćete odgovarati za masovne grobnice koje ste ostavili diljem Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine i Kosova? Hoćete li ikada otkriti gdje se nalaze još uvijek nestali hrvatski branitelji i civili? Vi neprestano spominjete logor Jasenovac, a brojne logore po Srbiji i Hrvatskoj, ali i BiH, u kojima ste mučili i ubijali nevine ljude nikada niste ni spomenuli, a kamoli se od njih distancirali. Hrvatska, kao žrtva, obnovila je brojne kuće i srbijanskim agresorima. Kad ste o tome govorili? I na posljetku: kad ćete Hrvatskoj, ali i drugima platiti ratnu odštetu?

Uz to, ako želite, možemo vam poslati i popis najmanje 400 nevine djece koje ste kao pse pobili u vrijeme kad ste željeli pokoriti Hrvate i Hrvatsku, kad ste sanjali veliku Srbiju!

Stoga, Dačiću ne izvrćite činjenice. I ne lažite!

I recite nam još samo ovo: zašto vas zovu „Mali Sloba“? T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Jasen
    #1 Jasen 19 veljače, 2017, 23:49

    Nema komentara. Gdje ste “komentatori2?

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code