PO JOSIPU BRIŠKOM NAZVATI TRG U SESVETAMA

PO JOSIPU BRIŠKOM NAZVATI TRG U SESVETAMA

26. srpnja, 2019.

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.) predlaže da se jedan trg u Sesvetama, odmah nazove Josip Briški, po prvom stradalom hrvatskom vojniku, koji je poginuo u mirovnoj misiji u Afganistanu, a živio je i radio u Sesvetama.

Naime, njegova se žrtva ne smije zaboraviti, tim prije što je prvi hrvatski vojnik koji je poginuo u ratu koji se vodi izvan Hrvatske.

Na taj način bit će to spomen i na druge hrvatske ratnike koji odlaze ili se spremaju otići u ratna područja diljem svijeta i boriti se za toliko potreban mir.

Briški je rođen 1992., dakle nakon početka hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, tako da i djeca u školi moraju učiti i znati da se Hrvatska brani i u tako dalekim zemljama, poput Afganistana.

Pored toga, nije dovoljno samo izražavati sućut za te i takve naše Junake, već im treba ostaviti i trajni spomen, odnosno da se među ostalim po njima nazovu ulice, trgovi, vojne i druge ustanove.

Da se ne zaborave!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) T

 

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. pepe
  #1 pepe 29 srpnja, 2019, 17:31

  dakle, vojak plaćenik iz ovoga ili onoga razloga gine za tuđe interese i za to je redovito plaćan. iskrena sućut obitelji poginuloga, ali nije prvi, i svakako ne će bīti zadnji hrvat ubijen u tuđoj zemlji kakoti “jeftino” potrativo balkansko topovsko meso u službi inozemnih interesov. dapače, hrvati su skozi svoju důgu većstoljetnu poviest uglavnom ginuli kakoti plaćenici za tuđe vladare i interese. hrvati u afganistanu nisu poželjni, i domaće půčanstvo jih smatra okupatorskom/osvajačkom vojskom, kakor i ostale vojske unutar NATO-a razpoređene diljem afganistana. to svakomu mora bīti jasno. zapravo, trg u hrvatskoj u srjedištu zagreba svakako zaslužuje “legendarni” hrvat juraj križanić, koji je svojedobno poginuł pod bečom braneć europu od turkov.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 26 srpnja, 2019, 05:54

  Odličan prijedlog, ne zaboraviti,ali i ne više tamo.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code