NAJNOVIJE NA PORTALU

MEĐURELIGIJSKI OKRUGLI STOL U SISKU

MEĐURELIGIJSKI OKRUGLI STOL U SISKU

13. ožujka, 2015.

_MG_2547

Okrugli stol „Međureligijski dijalog”, ujedno završni dio projekta „Upoznaj, moli, surađuj” održan je u utorak 10. ožujka u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu. Sudionici okruglog stola bili su povjerenik za ekumenizam i dijalog Sisačke biskupije vlč. Branimir Motočić, sisački imam Alem Crnkić i sisački paroh o. Veselin Ristić.

Na početku okupljene su pozdravile voditeljice projekta gđa Spomenka Jurić i gđa Natalija Grubor koje su zahvalile svima koji su omogućili njegovu provedbu: Sisačkoj biskupiji, Medžlisu islamske zajednice u Sisku, Srpskoj pravoslavnoj općini u Sisku te Ekumenskoj inicijativi žena iz Omiša koja je financijski podržala projekt. Tom prigodom najzaslužnijima su dodijeljene zahvalnice, a između ostalih za svoj dugogodišnji rad na području međureligijskog dijaloga zahvalnicu su dobili sisački župnik u miru preč. Alojzije Petranović, sisački paroh u miru protojerej stavrofor Petar Olujić i sisački imam u miru Fuad ef. Karaga. Sudionici okruglog stola kroz svoja izlaganja osvrnuli su se na temelje i razloge ekumenske i dijaloške suradnje, kao i na protekli projekt.

Na kraju okupljenima se obratio i sisački biskup Vlado Košić. On je istaknuo kako su ekumenizam i dijalog procesi malih i polaganih koraka te kako je iznimno važno da u dijalogu svaka zajednica njeguje svoj identitet i različitost. „Upoznaj, moli, surađuj“, međureligijski je projekt Sisačke biskupije, Medžlisa islamske zajednice u Sisku i Srpske pravoslavne crkve u Sisku, a čiji je cilj bio kroz različite duhovne sadržaje oplemeniti i obogatiti obzorja međusobnog poznavanja, predstavljajući sličnosti i posebnosti, te promovirati trajne zajedničke vrijednosti s kojima se može doprinijeti kvalitetnijoj moralnoj obnovi društva. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code