NAJNOVIJE NA PORTALU

PLJAČKA HRVATSKIH RESURSA UZ BAJIĆEVE ZATVORENE OČI I UŠI

PLJAČKA HRVATSKIH RESURSA UZ BAJIĆEVE ZATVORENE OČI I UŠI

23. ožujka, 2015.

bc5ecbfa79ba653f62d82e699e60cbaf_view_article
Otvoreno pismo predsjednici Republike Hrvatske gospođi Kolindi Grabar Kitarović

Otvoreno pismo potpisuju: Iva Anzulović, Vesna Balenović, Ivica Bašić, Ivo Biondić, Vladimir Biondić, Branko Borković, Zvjezdana Hlad, Boran Ivasović, Ibrahim Jašaragić, Petar Jeličić, QMiljenko Jerneić, Ivica Jurković, Milan Kesić, Milan Kolić, Nikola Kovačević, Karlo Kutnjak, Ivica Lukić, Marko Lukić, Darko Majić, Ružica Majić, Nenad Marinkov, Viktor Milinović, Darko Petričić, Ivo Plješa, Ksenija Pranklin, Saša Radović, Đemal Ređić, Predrag Rojnić, Ivan Vilibor Sinčić, Radovan Smokvina, Maja Šebalj, Karino Hromin Sturm, Vjekoslav Škreblin, Eugen Šubić, Ivan Valek

 

Poštovana gospođo Grabar Kitarović,

molimo Vas da svojim utjecajem pokušate onemogućiti da Mladen Bajić postane sudac Ustavnog suda.

Sve nas, prijavitelje kriminala i korupcije, članove udruga za zaštitu ljudskih prava, žrtve hrvatskog pravosuđa i korumpiranih državnih institucija, te sav pošteni hrvatski puk šokira vijest da je Mladen Bajić kandidat za suca Ustavnog suda.

 

Bajić je najodgovornija osoba za eskalaciju korupcije i kriminala u Hrvatskoj. Zbog njegove amnestije (nedjelovanja) nezakonite pretvorbe (97% je nezakonita) i zločina ratnog profiterstva, te zbog nedjelovanja u svim milijunskim, pa i milijardskim mega aferama, Hrvatska je postala azil kriminalaca „naših“ i inozemnih.

 

Bajića u Haag

 

Bajićev sramotni opus počinje pravosudnom blamažom vezano uz nezakonito zatvaranje i mučenje srpskih civila u splitskoj Lori, za vrijeme Domovinskog rata, pod optužbom da su teroristi. Hrvatska je zbog Bajića izgubila više milijuna kuna za isplatu odštete nepravedno zatvaranim i mučenim civilima i njihovim obiteljima. Osim toga, nisu procesuirani niti sankcionirani počinitelji brojnih ratnih zločina nad hrvatskim građanima od strane srpskog agresora za vrijeme Domovinskog rata.

Napominjemo da je dostavljena Kaznena prijava protiv Mladena Bajića Međunarodnom kaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju u rujnu 2010. godine, te dokument: Bajića umjesto Gotovine u Haag.

 

Slijede godine posvemašnje pljačke hrvatskih resursa uz Bajićeve zatvorene oči i uši. Glavna državna revizorica Šima Krasić u svom revizorskom nalazu navodi da je 97% pretvorbe nezakonito. Bajić je slijep i gluh, te programiranim nedjelovanjem još više potiče nezakonite pretvorbe i time čini najveći zločin osiromašenja Republike Hrvatske. Otvara se Pandorina kutija, zli duhovi preplavljuju Hrvatsku – kradu, pljačkaju bez straha – sve do danas! Golemi kapital iznesen je u porezna utočišta kao i dobar dio državnih milijardskih kredita.

Kulminacija nepravde, bezakonja i najveće sramote Hrvatske od stoljeća VII. je Lex Perković, fanatična obrana Titovih ubojica od izručenja njemačkom pravosuđu. Iako se Milanović i Josipović u toj aferi čine glavnim akterima, Bajić je imao glavnu ulogu. Između ostalog, da bi spriječio izručenje udbaša Njemačkoj, žalio se na svoja rješenja – što je presedan (i sramota) u europskom pravosuđu.

 

Kao čelnik DORH-a Bajić je od te institucije koja je trebala biti tužitelj svekolikog kriminala i korupcije u Hrvatskoj – stvorio zaštitarsku tvrtku pretvorbenih zločinaca i ratnih profitera. Stvorio je golemu poslušnu ekipu (ŽDO, ODO) u Hrvatskoj gdje su njegovi zamjenici odbacivali kaznene prijave, vršili preduge istrage, namjerno puštali kriminal u zastare, te sudjelovali u montiranim procesima… Nisu procesuirane velike afere, bankovnog kriminala, urbanističkog kriminala, reketa političara prema investitorima i slično. Milijarde mita slile su se u džepove krim miljea. Korupcija je ušla u sve pore hrvatskog društva.

Svojim nedjelovanjem i selektivnim djelovanjem DORH je omogućio svekoliki kriminal – ali i iznos iz Republike Hrvatske u svjetske porezne oaze blizu 50 milijarda opljačkanih dolara. Za nabrajanje zataškavanja afera i imena ogrezlih u pljačkama nema smisla, trebalo bi mnogo papira; Kalmeta, Jakovčić, Gregorić, Valentić, Vlahović, Linić, Obersnel, Šuker, Mladineo, Zrilić, Radić, Karamarko, Milanović, Mrsić, Brkić, Jadranka Kosor, Jarnjak, Mesić, Šarinić, Pašalić, Luković, Rohatinski, Ježić, Čermak, Curić, Pusić, Kajin, Cuccurin, Zmajlović, Varga, Žužul, Veljko Ostojić, Ivandić, Vidulin, Šegon, Merzel… Nije istraženo preko 30.000 nezakonitih kreditnih plasmana u Hrvatskoj.

 

Milijardske afere

 

O Bajićevim kriminalnim zataškavanjima milijardskih afera (prodaja INE, istarske mega afere, skrivanje dokumentacije Hypo i dr.) – na sramotu Hrvatske – može se u cijelom svijetu čitati na Googleu, te na mnogim hrvatskim portalima i blogovima. Jedine osobe koje je Bajić proganjao (i još ih proganja!) svim nezakonitim sredstvima su prijavitelji korupcije i kriminala.

Događaj zbog kojeg se svaki pošteni Hrvat mora crvenjeti od stida (pa i Vi poštovana predsjednice!) je odlikovanje kneza Branimira s ogrlicom kojim je Ivo Josipović odlikovao Mladena Bajića. To odličje, kao i podrška koju Bajiću daje premijer Milanović – rak rana su hrvatske države, ali i dokaz o kriminalnom udruživanju spomenute trojice na vrhu vlasti Republike Hrvatske. Bajić je pokrivao Josipovićevu aferu ZAMP i nezakonito bogaćenje obitelji Milanović. Od te udružene trojke, uz Bajića trebali bi odgovarati za zloporabu položaja i Josipović i Milanović. Krimen Mladena Bajića veći je, on danas ili sutra mora odgovarati za zloporabu službenog položaja, ali i za najgori zločin – izdaju Domovine!

 

Zbog pogodovanju kriminalu Mladen Bajić učinio je da su vrijedni i pošteni građani Hrvatske, potpuno izgubili nadu i vjeru da će najveći hrvatski lopovi i kriminalci odgovarati za svoja nedjela. O povratu opljačkane i otete imovine, hrvatski građani, mogu samo sanjati. U Hrvatskoj je nestao svaki pojam pravde i bilo kakav oblik pravednosti i kriminalci spavaju mirno. Od desetaka pokradenih milijarda, državi Hrvatskoj vraćeno je bijednih 5 milijarda i 300 tisuća kuna i tri stana. Od osuđenih bogataša Zagorca i Sanadera nije oduzeta ni jedna lipa. Čobanković, Polančec i ostali lopovi koji su pronevjerili desetke milijuna, osuđeni su na humanitarni rad i guljenje krumpira, ali milijuni su im ostali u džepovima.

Osim fanatične obrane pljačkaša Domovine, Bajić je poznat po nemilosrdnim napadima na islužene i potrošene političare koji su izgubili podršku političke mafiokracije čiji su donedavno bili članovi. Za svaku svoju akciju, od kojih je većina neslavno završila, Bajić je osiguravao medijsku promociju i sam kršeći zakone o tajnosti postupaka. Od institucije DORH-a učinio je karikaturu tužiteljstva.

 

Mladen Bajić ni u kojem slučaj ne smije postati ustavni sudac i zbog imuniteta izbjeći tešku kaznu koju je zaslužio. Ukoliko se to dogodi, svaki pošteni Hrvat treba tužiti Republiku Hrvatsku za zločin i nepravdu prema svome narodu, a odgovorne sudionike za izbor Bajića – za izdaju Domovine!

 

Hrvatska, ožujka 2015.

 

 

Dostavljeno:

 

Naslov,

Hrvatski sabor,

Vlada RH,

Ustavni sud,

Ministarstvo pravosuđa,

DSV pravosuđe,

SDP,

HNS,

IDS,

HSU,

HDZ,

Laburisti,

ORaH

Živi zid,

HHO,

Transparency International Hrvatska,

Portal Tjedno,

Aktivisti. T

7 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Karl Kutniak
  #1 Karl Kutniak 17 studenoga, 2016, 00:33

  Krajnje je vrijeme da te sve političko-diplomatske nakaze završe na pošumljavanju Golog otoka, istim najposlije postanu korisni hrvatskom napaćenom svijetu A da bi se isto ostvarilo potrebno je zaboraviti sve ove političko-diplomatske nakaze u tih 150 stranaka i strančica i stvoriti neokaljani savez Hrvatske Nacionalne Fronte = HNF!

  Sine ira et studio,

  carlo

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. mala iz grada
  #2 mala iz grada 5 travnja, 2015, 07:17

  sretan uskrs! prije će taj u pržun nego u ustavni sud.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Dalaj Sanja
   Dalaj Sanja 5 travnja, 2015, 08:31

   Mala, malo morgen, … a autoru predlažem promjenu imena ove kolumne – iz “Opljčkano”, u “Građani protiv (neo)feudalaca”

   Odgovorite na ovaj komentar
 3. M48
  #4 M48 25 ožujka, 2015, 14:01

  Bajićevom kandidaturom Crveni kmeri ne odustaju od svog nauma…

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code