JESU LI SVJESNI ŠTO SLAVE?

JESU LI SVJESNI ŠTO SLAVE?

13. svibnja, 2019.

 

 

Želio bih podsjetiti samo na nekoliko činjenica. U 10 godišnjem izvješću „UPRAVA KOS-a JNA, DESETGODIŠNJI IZVEŠTAJ BORBA PROTIV NEPRIJATELJA 1944 – 1954“ na stranici označenoj brojem 83004401628  govori se o napredovanju I. Armije  od Šida prema Zagrebu. Navodi se kako su organi OZN-e I. Armije  do Zagreba likvidirali 7000 lica, najveći broj ustaša, zatim oko 200 SS-ovaca, čerkeza i drugih. Pri dolasku u Zagreb u suradnji s OZN-om u Zagrebu su odmah uhitili oko 500 od kojih se „navodno“ 100 vratilo kući.  Gradom je zavladala otimačina svega što je bilo vrijedno, a prednjačila je otimačina stanova u elitnim kvartovima i to pretežito židovskih. Kad danas vidim pripadnike židovske zajednice kako zajedno s pripadnicima te vojske koja im je otela imovinu sudjeluju u nekim „antifa“ performansima zapitam se kako su tako lako izgubili pamćenje

Napisao: Zoran Čapalija-Čaplja

Ima li što u svezi s nama a da nije trivijalno ili apsurdno. Sve više mi se čini kako nema. Analizu započnimo izjavom pape Franje o proglašenju svetim bl. kardinala Alojzija Stepinca. Nakon što je usuglašen stav vatikanske komisije o proglašenju svetim bl. Alojzija Stepinca papi Franji se odjednom nameću neke „nedoumice“ i o tome želi upitati Srpsku pravoslavnu crkvu. Zamislite, papa želi pitati autokefalnu crkvu države koja je izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku, crkvu čiji su svećenici blagoslovili tenkove koji su kretali u napad na Hrvatsku. Usput rečeno Srbija je rehabilitirala četničkog vojvodu Dražu Mihailovića kojeg svećenici Srpske pravoslavne crkve slave pjevajući mu u čast četničke pjesme. Ne čini li vam se sve to skupa apsurdno kao kada bi upitali vuka kakvi su kozlići. On bi sasvim sigurno odgovorio kako su jestivi pa čak i vrlo ukusni.

Ne vjerujem da papa Franjo ne zna kako je bl. Alojzije Stepinac svoj križni put doživio radi toga što se nije htio odreći vjernosti Vatikanu i osnovati Hrvatsku katoličku crkvu, čak i kada je bio potpuno svjestan kako će ga to koštati života.  Kako se papa Franjo nije sjetio o navodnim nejasnoćama upitati Židove koji su i inicirali kanonizaciju kardinala Alojzija Stepinca ili pak biskupe, bilo strane ili hrvatske. Poštujući papinu namjeru približavanja stavova katoličke i Srpske pravoslavne crkve što bi na ovim prostorima utjecalo na poboljšanje odnosa između katoličkih i pravoslavnih vjernika, ne mogu se oteti dojmu kako bi se to trebalo dogoditi preko kanonizacije bl. Alojzija Stepinca i to pristajući na ucjenu Srpske pravoslavne crkve. Je li papa Franjo svjestan kako niti jedan sporazum  postignut ucjenom jedne od strana ne može uspjeti jer ne postoji iskrena želja one strane koja ucjenjuje. Takav sporazum je već na samom početku neodrživ.   Je li to nagrada hrvatskim katolicima koji su stoljećima svoju vjernost Vatikanu i obranu Europe plaćali vlastitim životima odupirući se najezdama barbara i osmanlija (Antemurale Christianitatis)?

Morbidni krivotrvoritelj

U svom izlaganju na tiskovnoj konferenciji o izjavi pape Franje vezano za proglašenje svetim kardinala Stepinca gospođa  Ruža Tomašić izrekla je samo istinu radi koje je odmah napadnuta sa svih strana, a osobito od osoba iz čijih se dosadašnjih istupa osjeti mržnja prema svemu što je hrvatsko.  Mnoge od tih osoba nikada se nisu, a najvjerojatnije nikada ni neće pomiriti s činjenicom ostvarenja moderne hrvatske države i nestankom voljene Jugoslavije.

Navode nekih osoba kako je gospodin Pilsel u Argentini bacao molotovljeve koktele na sinagoge gospodin Pilsel demantira govoreći kako je u pripitom stanju zajedno sa svojim bratom bacao kamenje na prozore sinagoge.  Što je istina nije poznato, ali mora se priznati da je razlika između molotovljevih koktela i kamenja ogromna i vrlo ih je teško slučajno zamijeniti. Treba li se takvim osobama uopće omogućiti nastup  na televiziji kao najjačem javnom mediju?

Inače to je ustaljeni običaj nekih televizija da za komentiranje aktualnih društveno-političkih događanja pozivaju osobe koje se radi njihove prošlosti ne bi trebalo pitati baš ništa. Treba li se za tumačenje izjava drugih osoba pitati osobu koja je krala radioaparate iz osobnih automobila? Još je apsurdnije što je takva osoba saborski zastupnik i na čelu neke političke stranke, a osobito Hrvatske seljačke stranke kao jedne od najstarijih hrvatskih političkih stranaka. Nije li to tragedija apsurda?

Zombiji slave

Osobe koje su 8. svibnja ove godine prodefilirale Zagrebom slaveći oslobođenje grada želio bih podsjetiti samo na nekoliko činjenica. U 10 godišnjem izvješću „UPRAVA KOS-a JNA, DESETGODIŠNJI IZVEŠTAJ BORBA PROTIV NEPRIJATELJA 1944 – 1954“ na stranici označenoj brojem 83004401628  govori se o napredovanju I. Armije  od Šida prema Zagrebu. Navodi se kako su organi OZN-e I. Armije  do Zagreba likvidirali 7000 lica, najveći broj ustaša, zatim oko 200 SS-ovaca, čerkeza i drugih. Pri dolasku u Zagreb u suradnji s OZN-om u Zagrebu su odmah uhitili oko 500 od kojih se „navodno“ 100 vratilo kući.  Gradom je zavladala otimačina svega što je bilo vrijedno, a prednjačila je otimačina stanova u elitnim kvartovima i to pretežito židovskih. Kad danas vidim pripadnike židovske zajednice kako zajedno s pripadnicima te vojske koja im je otela imovinu sudjeluju u nekim „antifa“ performansima zapitam se kako su tako lako izgubili pamćenje.

U narednim danima likvidirano je oko 210 pacijenta iz bolnice Brijestovac, a 270 bolesnika iz bolnice Sveti Duh kopji su kamionima odvoženi na Jazovku gdje su bestijalno likvidirani i pobacali u jamu. Prema dokumentiranim podatcima ubijen je 4.791 ranjenik iz zagrebačkih stalnih i privremenih bolnica. Sve te osobe likvidirane su bez prava na obranu u poštenom sudskom procesu. U tom periodu u širem prstenu grada Zagreba nastaje preko stotinu jama prepunih nevinih žrtava partizanskog genocida.

Jesu li te osobe svjesne što slave? Ponose li se to oni počinjenim zločinima?

Žrtvi zabraniti žalovanje

Oko ovogodišnje komemoracije nevinim žrtvama na Bleiburgu podigla se nezapamćena halabuka kakva nije viđena ni u vrijeme najžešćeg komunističkog perioda.  Združene snage ubojica, njihove djece i simpatizera osovili su se na zadnje noge i rigaju vatru na sve strane protestirajući protiv održavanja ove komemoracije. Jasno je da ne žele slušati o svojim zlodjelima, bestijalnosti svoje ideologije te svojoj krivnji.  Pitamo se kako odjednom ovakav stav Republike Austrije o održavanju Bleiburške komemoracije. Nasuprot tome najavljuje se velika „YUGO FEŠTA“ u Grazu  i to plakatom opremljenim svim mogućim simbolima komunističkog terora. Je li moguće da se  žrtvama nezapamćenog zločina zabranjuje komemoracija, a njihovim ubojicama i sljedbenicima omogućuje veliko slavlje? Kako se to može dogoditi u jednoj demokratski uljuđenoj zemlji koja je navodno prijateljica Republike Hrvatske, a između ostalog i članica EU.  Mora li Austrija kao članica EU poštivati rezolucije EU pa tako i Rezoluciju Vijeća Europe 1481 (2006) o potrebi međunarodne osude zločina totalitarnih komunističkih režima.  Jesu li to austrijske vlasti potpale pod utjecaj onih koji su nakon izvršenja Bleiburškog pokolja svoju sigurnost od kaznenog progona pronašli pritajivši se u Austriji. Pogledajte ovaj plakat i odmah će vam biti potpuno jasno tko se protivi Bleiburškoj komemoraciji.  To su vjerojatno i oni koji najavljuju prosvjede u vrijeme komemoracije tumačeći ovu komemoraciju kao čin narastanja ustaštva i fašizacije. Hoće li ove prosvjede Austrija dopustiti? Dopusti li ih biti će to šamar civilizacijskom dosegu  21 stoljeća tim više što su upereni protiv žalovanja za nevinim žrtvama i to pod vodstvom preživjelih egzekutora i njihovih morbidnih sljedbenika.  Za razliku od Sv. Mise zadušnice koja predstavlja ne samo žalovanje već služi i kao molitva za oprost grijeha i pomoć dušama u čistilištu, ovi prosvjedni skupovi nisu ništa drugo do  rehabilitacija zlokobne komunističke ideologije koja je za sobom odnijela milione nevinih žrtava.  T

9 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Politikantski zgubidani
  #1 Politikantski zgubidani 17 svibnja, 2019, 08:10

  S obzirom na interes za inicijativu predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović o
  „ustanovljenju odlikovanja Velereda Franje Tuđmana s lentom i Velikom Danicom“, koje bi
  se dodjeljivalo hrvatskim državljanima kao izraz najvišeg priznanja za promicanje
  nacionalnog zajedništva, šaljemo vam reagiranje Hrvatske narodne stranke – liberalnih
  demokrata.
  „U HNS-u smatramo da su postojeća odlikovanja sasvim dovoljna, da je prijedlog
  Predsjednice Republike Hrvatske čisti populizam i HNS se protivi toj inicijativi. No, da
  doprinesemo širokoj raspravi na tu temu predlažemo da se uvede Velered Kolinde Grabar
  Kitarović, što je zapravo vjerojatno konačni populistički cilj aktualne predsjednice.“ Upravo tako pišu u reagiranju vrhovnici HNS-a (hrvatske nepotebne stranke i čelnika prdoljaka, velikog šegrta gazimira čačića u lopovluku i drpežu). Bog budi s nama, što ti je koalicijski partner anemičnoga jugovića Plenkovića, pupavca i sličnih zgubidana.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Dugoprstići
  #2 Dugoprstići 16 svibnja, 2019, 11:31

  Sve ništarija do ništarije: kradljivci Mesić (australski dolari), Muljanovič (nevraćen kredit Ljubljanske), Ćelavo govno jaskansko Zmajlović (kupaonica u Zagreb -Toweru), munjeni Maras (kocarnice u USA), Franjo Habulin (u partizane otišao s Nazorom, ali u ćaćinu jajetu), pa gubavac pupavac. Krmak do krmka, prasac do prasca, čak i onaj muzikant iz kulture

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Kizo
  #3 Kizo 16 svibnja, 2019, 07:50

  Frano je jedan od slavitelja partizanskih zločina koji bi sutra vrlo rado počinio isto protiv svojih neistomišljenika. Očito neobrazovan pa sve piše velikim slovima što na webu predstavlja vikanje. . Možda ne zna što bi trebalo početi velikim slovima pa onda piše sve. Spominje pismene dokaze pokazujući stupanj svoje nepismenosti. Nemojte više trošiti vrijeme i riječi da mu odgovarate jer on i tako ne razumije ništa osim mržnje i zla. Istina, svaka budala ima svoje zadovoljstvo. Stara japanska izreka kaže: “Za budalu nema lijeka”.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Black Jack
  #4 Black Jack 14 svibnja, 2019, 19:28

  Partizancetnci imaju uhodanu praksu ubijanja.
  Izvadi bolesnike iz bolnice i ubij jer nema veze to su ionako osam Hrvati!
  Nema veze jesu li bolnice u Zagrebu ili Vukovaru!

  Antifašisti su cetnici i zbog toga je srbija Mihajlovića rehabilitirao!
  Hrvatski antifašisti su isto svi Četnici!
  Oni se nisu borili protiv antifašizma nego za komunističku sugosloviju kojom ce se iz Beograda upravljati!

  Hrvatski antifašisti: Banda Četnička!

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Za druga Franu marksistu i komunistu
  #5 Za druga Franu marksistu i komunistu 14 svibnja, 2019, 04:29

  Dokle će taj seronja vrijeđat uspomenu na kardinala Stepinca. Ako vrijeđa i sere po zadatku, onda je donekle razumljivo. Budaletina beneta,izaziva, gadno vrijeđa najdublje osjećaje u čovjeku.To što on piše je kažnjivo.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Žrdina
  #6 Žrdina 13 svibnja, 2019, 22:07

  Točno kako je rekao drug Milanović „mi ili oni“
  nema političkih stranaka, ima samo jugosloveni ili Hrvati.
  To morate znati kada dođete pred glasačku kutiju.
  Znalo se to i ´90.g. te je nakon toga uslijedio rat pa će i sada.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. pepe
  #7 pepe 13 svibnja, 2019, 21:22

  dakle, današnji hrvati većinski su ono što su tiekom 19. stoljeća europski povjestničari, narodoslovci, zemljopisci i jezikoslovci, navlastito u austro-ugarskoj zvali “srbohrvati”, dočim je za nje dr. starčević govorio “slavoserbi”. upravo potomci tieh balkanskih srbohrvatov i slavoserbov su ovi koje navodi štivopisac, a vide se i na naslovnoj slici. drugi problem u cieloj ovoj smišljenoj udbaškoj smutnji i podvali uokolo loibaškoga polja (blizu bleiburga/pliberka) jest zloporaba poviestnih žrtav među kojimi su hrvatske bile najbrojnije, ali ne i jedine. dapače, bilo je i čerkezov, kozakov, četnikov (srbskih, crnogorskih, hrvatskih i slovenskih), bugarov, bošnjakov, slovencev, itd.
  UDBA, KOS i ORJUNA na čelu pete kolone u hrvatskoj namjerno stvaraju privid borbe nadridesnice i nadriljevice, kojih davno već nema, kako bi u međuvrjemenu, daleko od očiju javnosti počinjali brojna “regionska” veleizdajstva ter proveli razprodaju hrvatskoga ozemlja, rudnih bogatstav i prirodnih dobār velikim silam, uz naseljavanja s novimi neeuropskimi doseljenici opustjelih hrvatskih pokrajin/regij.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. FRANO-MARXISTA
  #8 FRANO-MARXISTA 13 svibnja, 2019, 17:57

  “NIJE DAVNO BILO KADA JE ČAVAR RUŽICA PORUČILKA ,ONOM RIMSKOM NEŽENJI, PAPI FRANCESCU S’PITANJEM: TKO TO OSPORAVA POSVEĆENJE KRVOLOKA STEPINCA ZA SVECA .???? OPET O KRVOLOKU STEPINCU KOJI JE VEĆ DAVNO STIGAO U PAKAO NA OTPAGAVANJE ZASLUŽENE KAZNE , ZA SVA ZLA KOJA JE UČINIO NA OVOM NAŠEM REALNOM SVIJETU. A NAŠA ČAVARUŠA GA TRAŽI DA GA ŠTUJE KEO SVECA..EVO, JA JE OBAVJEŠATAVAM DA JE U PAKLU. DAKLE,KRVOLOČNI DUH STEPINCA SE STALNO REINKARNIRA OD POTOMAKA NJEGOVIH USTAŠKIH KOLJAČA ,KRVOLOKA A POSEBNO U CENTRU GDJE SE LEGU OVAKVI ANTROPOIDNI KATOLICI ,BARBARI , U LJUBUŠKOM. PA OVOM PRILIKOM OBAVJEŠATAVAM, JA ,POŠTOVANU ČAVARUŠU DA SE PAPA FRANCESCO JUČER OGLASIO NA PITANJE PROGLAŠENJA KRVOLOKA STEPINCA ZA SVECA , KOJE SE STALNO POSTAVLJA OD POTOMAKA STEPINČEVSKIH DRAULA I VAMPIRA KOJI SU, UPRAVO IZNIKNULI U HERCEG POSKOČIJI ,A POSEBNO U LJUBUŠKOJ NAHIJI. PAPA FRANCESCO POSEBNO SE OSVRNUO NA DUH KOJI ŽIVI U KATOLIČKOJ CRKVI U HRVTAA ,A NAROČITO KOD NJEGIVIH BISKUPA KOJI PERMENENTNO UZDIŽU STEINAČVEKU DRŽAVU KAO PRAVU KATOLIČKU DRŽAVU,KOJA JE PROIZVELA NEPONOVLJIVA I NEZAMISLIVA ZLA OVOG SVIJETA . PORTAL =DNEVNO= PORTAL KAMENJAR.COM I MAXPORTAL,SADA IM SE ,ONAKO LUBURIČEVSKI ,PRIKLJUČIO . OVI SU PORTALI PRAVI USTAŠKO-KLERIKALNO-STEPINČEVSKI AVAZIRLUCI, TELALSKOG DUHA ,KOJI STALNO OBJAVLJUJU RAZNE TRAĆEVE ,ALI UVJEK KATOLIČKO-KLERIKALNE ,ŠTO ĆE REČI, USTAŠKO-DINARSKE PROVENIJENCIJE. I NIKADA SE ČITATELJIMA TIH PORTALA NE PRUŽA PRILIKA DA MAKAR DJELOMIČNO PROVJERE IZVORE TIH KRVOLOČNO-KATOLIČKIH TRAČEVA, ILI DA SE OBZNANE SVOJIM REPLIKAMA ILI KOMENTARIMA .DAKLE, SVE ŠTO OBJAVLJUJE PORTAL=KAMENJAR.COM , PORTAL DNEVNO=,MAXPORTAL=JE IZVOR USTAŠODDNE HRAVSTKE ,DINARSKO-TUĐMANSKE NAHIJE, SAMO POD RAZLIČITIM NAZIVIIMA , ALI UVJEK ZRAČI KLERIKALNI DUH ZLOČINAČKE CRKVE U HRAVTA. DAKLE, SVATRI PRONOSE ,NE DUH ,JER ONI NEMAJU DUHA,ONI SU NA STUPNJU NESRETNE SVIJSTI, JER NIKADA NISU SA SOBOM NI KOD SEBE , TVRDI VELIKI FILOZOF HEGEL, JER SU UVJEK ONOSTANA BIĆA KOJA NEMAJU RAZUM UMNOG SVIJETA. TAKO NAJVEĆI BROJ ILI SKORO SVAKI KOMENTAR,NA PORTALIMA =DNEVNO= , KAMENJAR.COM I MAXPORTAL= NISU KOMENTARI NEGO TRAČEVI, PA JE PRAVA LJUDSKA SRAMOTA I UVREDA ,JER VRVI PRAVIM ONIM TUĐAMAN-KATOLIČKO-USTAŠKO-STEPINČEVSKIM DUHOM MRŽNJE IZ NDH-AZIJE I NEDAVNIH DEVEDESTIH GODINA ,KOJA SE JOŠ UVJEK KOČOPERI U OVIM HRVATSKIM DUHOVNIM PROSTORIMA ,A PRONOSE JE NAJVEĆI BROJ TUĐMANOVIH AKADEMIKA.MEĐUTIM , MIRNE DUŠE IH SE MOŽE NAZAVTI NEUKIM SPODOBAMA. TO JA TVRDIM JER SVOJU REPLIKU OBJAVLJUEM JAVNO I ODGOVORNO.OVO TVRDIM JER IH SUSREĆEM MAHOM NA PORTALIMA= TJEDNO, DNEVNO= KAMENJAR .COM I MAXPORTALU = A RIJETKO NA DRUGIM I NAJČEŠĆE IM ODGOVARAM SVOJIM REPLIKAMA, A KOJE UVJEK TEMELJIM NA NEKIM ARGUMENTIMA KOJI JAVNO KOLAJU ILI IH NALAZIM U RELEVANTNOJ LITERATURI ILI U MOM ISKUSTVU KAO SVJEDOKA VREMENA ,A JA IH ODABIREM PREMA SVOM DUHOVNOM UVJERENJU.DAKLE , SPREMNO IH SUPROTSTAVLJAM TAKVIM AKADEMICIMA KOJI TO NISU. NISU NA ONOM PODRUČJU NA KOJEM SE PREDICIRAJU KAO ZATUCANI KATOLICI,TRIBALNO-ANTROPIDNE SVIJESTI, A KOJI NISU NI NA STUPNJU ČULNE IZVJESNOSTI, A KAMOLI NA STUPNJU ONOG HEGELOVSKOG ,OBRAZOVANOHG UMA .PA SE HRVATSKI GRAĐANI TREBAJU ZAPITATI ,KAKVE TO AKADEMIKE IMAJU??? I TKO REGISTRIRA , KAO JAVNA GALSILA ,OVE USTAŠOIDNE PORTALE KOJI SE PREMA NAMA KRITIČARIMA , NJIHOVIH NAPISA ZABRANJUJE OBJAVLJIVANJE. PA OVA,POŠTOVANA ,ALI TOTALNO ZATUCANA, TAKOZVANA DOKTORICA ČAVARUŠA ,STEPINČEVSKA SLJEDBENICA I DINARSKA SNAŠA, ARALUČE PO OVOM PORTALU ,PITAJUĆI SE ,ONAKO ULTIMATIVNO ,TKO TO OSPORAVA PROGLAŠENJE KRVOLOKA STEPINCA SVETIM ,JER JE ON ČOVO KOJI JE SMISLIO HOLOKUSTSKI PLAN I PROGRAM ČIŠĆENJA HRVATSKOG PODNEBLJA OD SVIH DRUGIH I DRUGAČIJIH ,OD OVE ZATUCANE DINARSKE SOPODOBE ,ČAVARUŠE. A JA JOJ ODGOVARAM: STEPINAC JE DAVNO U PAKLU ZAJEDNO SA ONIM ZLOČINCEM, NON PLUS ULTRA ,VOJTILOM I USKORO KREĆE U ČISTILIŠTE GDJE GA ČEKAJU OSTALI HRVATSKI MUŽEVI KOJI SU HRVATSKU ,SVOJIM ZLOČINIMA, OBOJILI LJUDSKOM KRVLJU.

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. FRANO-MARXISTA
  #9 FRANO-MARXISTA 13 svibnja, 2019, 17:52

  OVAJ ,POŠTOVANI NOVINAR ,ZVANI RASTRGANMI ČAPALIJA ,PRIDRUŽIO SE KATOLIČKIM ,STEPINČEVSKO,USTAŠKO-KRVOLOČNIM LAŽIMA ,PA NAM I ON ,SAMO U DRUGOJ VREZIJI ,SERVIRA NOVU I NIUKOM POGLEDU ,NI NAJMANJE UVJERLJIVU PRIČU KOJA BI SE MOGLA NAZVAT STEPINČEVSKO,KATOLIČKO ,KOLJAČKO ,USTAŠKO ,ZATUCANOM IZMIŠLJOTINOM KAKO SU NAS SRPSKA JEDINICE PARTIZANA OSLOBODILE ,ODNOSNO, PRVE UŠLE U ZAGREB ,PA PO TOJ BI LOGICI NAŠI HRVATSKI PARTIZANI ,KOJI SU DRŽALI ZAGORJE MOSLAVINU, POSAVINU,OPKOLJEN ZAGREB 4-GODINE,A UNUTRA U SAMOM ZAGREBU MOĆNU ŠPIJUNSKU ILI DA KAŽEM DIVREZANSTSKU ORGANIZACIJU KOJA JE DOBRO KONTROLIRALA USTAŠKU VLAST I USPJEŠNO SPREČAVALA MNOGE NJENE ZAMIŠLJENE KOLJAČKE AKCIJE, BI PO NAŠEM HORVATIĆU I MNOGIM HORVATIĆIMA, KOJI SU SE OVIH DANA OGLAŠAVALI KATOLIČKO-USTAŠKIM LAŽIMA ,TIČUĆI SE OSLOBOĐENJA ZAGREBA,TE NAŠE PARTIZANSKE SNAGE ,NE JEDINICE ,MORALE POVUĆI NEGDJE NA DINARU ILI DUBOKO U POSAVINU ,MEĐIMURJE ILI MOŽDA U GORSKI KOTAR, DA BI OSLOBODILI PUT SRPSKIM PARTIZANSKIM JEDINICAM KOJE SU IMALE PRED SOBOM TEŽAK PUT ,JER SU PRED SOBOM IMALE VELIKU I JOŠ SPOSOBNU NJENMAČKU SILU I ČETNIČKE HORDE, DA BI ONE TO SVE PREVLADALE I PRVE UŠLE U ZAGREB . PA TAJ NAŠ HORVATIĆ CITIRA ALI ,VIŠE FALCIFICIRA, IZJAVE TITA I OSTALIH KOJE NAVODI,PA TO SVE CITIRRA IZVAN KONTEKSTA DA BI SE I ON POKAZAO KOLIKO JE SLJEDNIK STEPINČEVSKOG KATOLIČKO-KRVOLOČNO-KLERKALNO-RASISTIČKOG ŠOVONIZMA. PA TAJ MOMAK NE ZNA DA SMO JOŠ ŽIVI SVJEDOCI TIH DOGAĐANJA I MONOGE PISMENE I DOŽIVLJENE ISTINE MOŽEMO POREDATI DA BI IZ NJIH EMANIRALA PORUKA OVOM POŠTOVANOM HORVATIĆU;GOSPODINE GOVNARU, PAMET UGALAVU I KANITE SE STEPINČEVSKOG NACIZMA.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code