BOŽE NAS SAČUVAJ LAŽI, ZLOĆE I MORALNOG POSRNUĆA PATRIJARHA IRINEJA

BOŽE NAS SAČUVAJ LAŽI, ZLOĆE I MORALNOG POSRNUĆA PATRIJARHA IRINEJA

20. veljače, 2016.

Koordinacija-branitelja-Priznaje-li-patrijarh-Irinej-cjelovitost-Hrvatske_ca_large
Ovih dana se sastaše papa Franjo i ruski patrijarh Kiril na Kubi, a trebali su se sastati prošle godine u Nišu. Da, tako je. Nakon tisuću i više godina, trebao se taj susret dogoditi u Nišu, u rodnom gradu velikog cara Konstatina, na proslavi 1700 godine njegova Edikta o priznavanju vjere kršćanske. Konstatinovim ediktom prestao je progon kršćana. Srpskom patrijarhu Irineju nije palo na pamet

Piše: Ante Matić

Kad pročitate pismo kardinala Puljića patrijarhu Irineju, sve će vam biti jasno do nesjanoće i upitno do neodgovora. Dok sam čitao to, može ga se nazvati, otvoreno pismo, a može biti bolje rečeno, pismo istine, u ime Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, kažem i ne lažem, sjetio sam se riječi hrvatskog poeta Matoša, koji je 1906. godine živeći u Beogradu, napisao na jednom papiru jednu jedinu rečenicu, koja glasi: Srbi lažu – to im je od Boga.
Bože nas sačuvaj moralnog posrnuća, laži i zloće Miroslava Gavrilovića crkveno, svetosavski zvanog Irinijej. Kardinal ga oslovljava Vaša Svetost.
Ako taj Miroslav Gavrilović od Čačka ima išta u sebi sveto, ja sam Kinez!

Vuk maniti

Ta čudna sekta nazvana Srpska pravoslavna crkva leglo je laži i zla u odnosu na druge narode u njezinu okruženju i u samoj Srbiji. Njezini primasi zajedno sa SANU i Udruženjem srpskih pisaca tvorili su zloglasni Memorandum, nakon kojeg, krajem dvadesetoga vijeka, buknuli su ratovi na jugu starog kontinenta. Srbi su najprije napali Slovence, pa Hrvate, a potom Bošnjake i Albance, zaslijepljeni idejom Vuka manitoga, da su Srbi svi i svuda i zaluđeni Garašaninovom idejom o Velikoj Srbiji i strašnom porukom, do istraga naše ili vaše…
Ako je patrijarh Irinej izrekao te laži 6. siječnja ove godine, na proslavi godišnjice i nedavne krsne slave Republike Srpske u Banja Luci, što se do sada čekalo s tim pismom.
Prije pet godina, poslije intervjua za jedan dnevnik, u nevezano razgovoru došli smo na temu odnosa Hrvata i Srba, srpske Crkve i naše Katoličke, pa sam ja govorio kardinalu (poslije Firence, studirao sam u Beogradu) da poznajem nekoliko naroda. Kad sam mu rekao da mi moje iskustvo govori, kako postoje dobri i zli ljudi, dobre i loše obitelji, tako postoje dobri i loši narodi. Tada sam rekao kardinalu, da su srpski akademici, pisci, svećenici, vojnici i pjevači sijači laži i huškači svog naroda na agresiju na druge narodu u svrhu stvaranja Velike Srbije iIi Vukove srpske zemlje u kojoj su Srbi svi i svuda. Tada me kardinal u prisustnosti jednog mog prijatelja, koji je bio s nama, na diskretan način ukorio, da nije lijepo od mene kao katolika, književnika i akademika, što tako govorim o srpskim svećenicima, akademicima i piscima. Tada sam mu rekao da ih poznajem u dušu i da će kad-tada i on doći na Matoševo, da Srbi lažu to im je od Boga i moje mišljenje, da postoje dobri i zli ljudi, dobre i loše obitelji, dobri i loši narodi.
Ovih dana se sastaše papa Franjo i ruski patrijarh Kiril na Kubi, a trebali su se sastati prošle godine u Nišu. Da, tako je. Nakon tisuću i više godina, trebao se taj susret dogoditi u Nišu, u rodnom gradu velikog cara Konstatina, na proslavi 1700 godine njegova Edikta o priznavanju vjere kršćanske. Konstatinovim ediktom prestao je progon kršćana. Srpskom patrijarhu Irineju nije palo na pamet, da na tu svekršćansku, milenijsku proslavu pozove papu Franju, carigradskog i moskovskog patrijarha i sve prestavnike kršćanskih crkava: baptista, kalvinista, protestanata…

Milenijsko zbližavanje kršćana u Nišu

Bio bi to početak velikog zbližavanja svih kršćana. Ali ne. Oni nisu htjeli pozvati papu i ostale. Umjesto ekumenskog slavlja svih kršćana, bilo je to samo proslava pravoslavaca svetosavaca. Bio bi to veliki dan i za njihovu nacinalnu srpsku crkvu. Postala bi univerzalna, planetarna! Kad će jednom srpski pravoslavci proći vjersku katarzu, a srpski narod povjesnu katarzu. Jer, to što sada čini njihov patrijarh je nešto sotonsko, a nikako kršćansko i ljudsko.
Na kraju pisma kardinal Irineju želi, da mu Duh Sveti daruje obilje svoje mudrosti u životu i radu, a ja mu kažem i ne lažem, da laže, pa želim da mu Bog, ali ne srpski bog prosvijetli pamet. Prije kardinalova pisma, posjetit ću vas stihova srpskog pjesnike, prigodnice, koju Srbi pjevaju na svojim krsnim slavam i svetosavskim proslavama.

Na nebu stoluje Srbin bog
Oko njega anđeli lepo poje
I slave Srbina boga svog.

Srbi su jedina narod na planet koji su Bogu dali nacinalno određenje. Zamislite, oni imaju svoga boga, Srbin Bog. Nije palo Židovima na pamet da kažu da je Jahve njihov Židov ili muslimanima da je Alah neki Arap ili Turčin. Strašno što rade njihovi svećenici, pisci, akademkici, vojnici… I teško onima čiji su oni susjedi. Njuhovi su svećenici, pisci i akademici Srbe prozvali izabrani nebeski narod,a Srbiju, nebeska Srbija. Kad sam ih slušao kad to govore u Klubu knjuiževnika, Francuska 7, dok sam tamo boravio na studiju, mislio sam da se šale. Ali , nije to bila šala. Jer po njima neke su njihove lude ideje kao šale bile idealne za budale. Zar psihijatar Rašković nije rekao, da su oni lud narod i da će u Hrvatskoj biti stalni remetilački factor. Komu vjerovati ako ne doktoru, i to psihijatru, koji dobro poznaje ljudsku psihu i mentalne sklopove ljudi.T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. UDBAŠA
  #1 UDBAŠA 21 veljače, 2016, 13:43

  Zaslužuje samo prijezir na njegovu sramotu, što širi mržnju zajedno s lažima i svojim sličnomišljenicima!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. ZDS
  #2 ZDS 21 veljače, 2016, 07:04

  I reče Irinej usred Hrvatske-pravili su i Srbi i Hrvati zločine, ali Srbi nisu ni blizu kao Hrvati-reče i ostade živ, i nitko od vladajućih ni riječ!?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code