PETRINJA GRAD RUPA

PETRINJA GRAD RUPA

23. studenoga, 2019.

 

U posljednje 2,5 godine živimo u blatu, vozimo se po rupama, trgamo naše automobile, strepimo za djecu i bicikliste u prometu, trpimo reciklažno dvorište ispod prozora koje ne ispunjava svoju svrhu, trpimo nestašicu vode i struje, nemamo pitku vodu, plaćamo više od 10 godina direktore i ine u Poduzetničkoj zoni u kojoj nema niti jednog poduzetnika i sve u svemu-ne živimo normalan život!Projekti bi trebali doprinositi kvaliteti života, a ne uništavati je

Napisao: Josip Frković

Inicijativa građana u Petrinji organizirala je novi mirni prosvjed u Petrinji ispred petrinjske Gradske uprave ove subote 23.studenoga 2019.godine s početkom u 10 sati. Ističu kako navedenim mirnim prosvjedom žele izraziti nezadovoljstvo realizacijom započetih i završenih projekata. Poslije srpanjskoga prosvjeda Inicijative branitelja, novi prosvjed protiv “šlamperaja” pri izvodjenju obnove objekata komunalne infrastrukture i očigledne nesposobnosti vladajuće koalicijske ekipe reformista s gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem na čelu, organizira petrinjska inicijativa četrnaest dama. One su prije okupljanja javnosti uputile i priopćenje koje donosimo:

„Drage Petrinjke, dragi Petrinjci,

Već treću godinu za redom se intenzivno govori o projektima i radi na projektima u našem gradu Petrinji. Ti projekti su od velikog značaja za nas građane i trebali bi pridonijeti razvoju našeg grada, europskom standardu i boljoj kvaliteti življenja. Nažalost, sve navedeno dobro zvuči na papiru ali u stvarnosti se svakodnevno suočavamo sa surovom stvarnošću stihijske, neorganizirane i nekvalitetne provedbe projekata.

Prije nešto više od godinu dana bili smo tu i iskazali nezadovoljstvo. Danas je situacija još gora. Grad i gradske tvrtke ponovno se zadužuju, ne nazire se kraj sanacije raskopanih gradskih prometnica. Stanovništvo se i dalje masovno iseljava, a mi svakodnevno slušamo hvalospjeve iz gradske uprave kako je sve super.

U posljednje 2,5 godine živimo u blatu, vozimo se po rupama, trgamo naše automobile, strepimo za djecu i bicikliste u prometu, trpimo reciklažno dvorište ispod prozora koje ne ispunjava svoju svrhu, trpimo nestašicu vode i struje, nemamo pitku vodu, plaćamo više od 10 godina direktore i ine u Poduzetničkoj zoni u kojoj nema niti jednog poduzetnika i sve u svemu-ne živimo normalan život!

Projekti bi trebali doprinositi kvaliteti života, a ne uništavati je. Zato vas po drugi put pozivamo da pred Gradskom upravom kažemo svi zajedno dosta je i zatražimo odgovore i preuzimanje odgovornosti od odgovornih osoba, Hrvatskih voda, voditelja projekta, gradskih tvrtki, Gradske uprave i na kraju gradonačelnika Darinka Dumbovića.

Pokažite nam pravi vidljivost planiranih projekata! Petrinja nije ogromno gradilište, Petrinja je postala ogromna kaljuža! Gradilište je na zapadu označeno, osigurano i vremenski ograničeno! Mi pričamo o dvije do sedam godina ukupno! Tko će preuzeti odgovornost za radove i rokove? Kada će grad postati transparentan, kao npr.Bjelovar? Kada će naša agonija završiti?

Dragi Petrinjci i Petrinjke, izađite na prosvjed, zbog sebe i svoje djece. Vidimo se u subotu 23.studenoga u 10 sati ispred Gradske uprave.

U ime Inicijative građana

Sanja Babić

Katarina Jurišić

Maja Tonković Debeljak

Martina Komljenović

Luca Gašpar Šako

Ljubica Massari

Manuela Marinović

Sanja Jelić

Vesna Marjanović

Anita Jelisavec

Snježana Marđetko

Mirjana Svoboda

Dijana Debeljak

Anamarija Blažević“, stoji u njihovom priopćenju. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Linda Mark
  #1 Linda Mark 11 veljače, 2020, 12:50

  KAKO DOBIM MOJI KREDIT OD OVE VELIKE TVRTKE

  Pozdrav dragi moji ljudi, ja sam Linda McDonald, trenutno živim u Austinu Texasu u SAD-u. Trenutno sam udovica s troje djece i zaglavila sam u financijskoj situaciji u travnju 2018. godine i trebalo mi je refinanciranje i plaćanje računa. Pokušao sam tražiti kredite raznih privatnih i korporativnih tvrtki, ali nikad s uspjehom, a većina banaka mi je odbila kredit, ne puni plijen onim tamošnjim šalterima koji ih nazivaju zajmodavcem samo-novca, svi su prijevara, sve što žele je vaše novac i dobro ih ne čujete više od mene, učinili su mi ga dvaput prije nego što sam upoznao gospodina Davida Wilsona, najzanimljiviji dio toga je da mi je zajam prebačen unutar 74 sata, pa ću vam savjetovati da kontaktirate gospodina Davida ako zanima vas zajam i sigurni ste da ga možete vratiti na vrijeme, možete mu se obratiti e-poštom ……… ([email protected]) Nema kreditne provjere, nema cosignera sa samo 2% kamatne stope i boljim planovima otplate i Ako želite kontaktirati bilo koju firmu vezano za osiguranje zajma bez osiguranja, tada se danas obratite g. Davidu Wilsonu za vaš zajam

  Nude sve vrste zajma koje nude

  Kratkoročni zajam (5_10 godina)
  Dugoročni zajam (20_40)
  Zajam za medijski termin (10_20)
  Oni nude zajam poput
  Zajam za dom …………., Poslovni zajam …….. Dug kredita …….
  Studentski zajam ………., Zajam za pokretanje posla
  Poslovni zajam ……., kredit tvrtke ………….. itd
  E-pošta ………. ([email protected])
  Kada je riječ o financijskoj krizi i zajmu, onda je David Wilson financijski zajam mjesto na kojem ga možete uputiti, samo mu recite da ja gospođa Linda McDonald usmjeravam vam sreću ………………. ….

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Crkva Bacuga za Spiridonovu parohiju
  #2 Crkva Bacuga za Spiridonovu parohiju 28 studenoga, 2019, 17:23

  Stevan i Milja Slijepčević iz Donje Bačuge na Baniji već su bili izgubili svaku nadu da će uspjeti dobiti odštetu zbog toga što je na njihovom zemljištu, dok su oni bili u izbjeglištvu, bespravno sagrađena crkva, no prije nekoliko dana posjetili su ih pravni stručnjaci koje je angažiralo Srpsko narodno vijeće pa će, po svemu sudeći, ovaj neobičan događaj krenuti potpuno novim smjerom. Tako pise izbjeglicko portal “banija.rs”, ali mora iznenaditi podatak da grad Petrinja i reforimsticki drug darinko nisu ponudili Slijepcevicima vise odstetne love, makar i u kunama. Za zvona sokacke crkve na Slatini dobrano je odrijesio kesu iz fonda EU, a za Bacugu mogao je pitati i negdasnjega mjestanina Bacuge, strasnoga pravasa Peju Trgovcevica, bivsega tajnika ambasade Sarajva grada, sefa Petrinje i direktora vodovodne srkalice u Novom Seliscu. Uostalom, na crkvi ne pise koje hram vjere, pa su je mogli preprodati parohu Sasi za potrebe 800-godisnje (?) vlaske crkve i jos zaraditi. Za kompromis je ipak potrebna dvostrana dobra volja.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code