PETRA PENAVU PRITIŠĆU PERKOVIĆEVI LJUDI

PETRA PENAVU PRITIŠĆU PERKOVIĆEVI LJUDI

7. svibnja, 2015.

tpetar_penava_obraca_se_novinarima

Svjedok protiv Perkovića ponovo na udaru bivših udbaša

Napisao i snimio: Zoran Paškov/Frankfurt

Petar Penava svjedok na münchenskom procesu protiv udbinih čelnika Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, koji je na nedavnom ročistu u Münchenu odvjetniku Anti Nobilu poručio kako je ponosan što je nosio Đurekovićev lijes i u Stuttgartu zapalio jugoslavenske zastave, opet se našao u nemilosti zaostalih udbinih struktura i strahuje za svoju sigurnost.

Opet mi se prijeti sa ciljem da me zastraše. Nakon što sam nedavno svjedočio protiv Perkovića pred Višim zemaljskim sudom u Münchenu o tome kako me dolazio likvidirati u Stuttgart i kako su me on i njegovi udbaški suradnici napadali i likvidirali Đurekovića, kao i druge hrvatske emigrante u Njemačkoj, ovih dana dobio sam iz Hrvatske poziv za sud gdje me lažno optužuju za prijetnje novinaru Domagoju Margetiću. Već su me zbog toga teretili 2011. godine, a sada eto nakon pune četri godine zbog toga su mi Perkovićevi ljudi namjestili novo suđenje 22. svibnja u Općinskom sudu u Zagrebu. Izražavam svoju sumnju da je cijeli proces sada opet pokrenut nakon mojega svjedočenja u Munchenu, gdje me je Perkovićev odvjetnik Anto Nobilo u želji da me diskreditira ispred suda, prozvao zbog fizičkih prijetnji novinaru Domagoju Margetiću, iako sam još prije odbio sve te optužbe.

U Hrvatskoj se ne osjeća sigurnim

Očito sa otvaranjem ovakvog novog procesa protiv mene određeni krugovi u Hrvatskoj me žele zaplašiti da više ne svjedočim protiv Perkovića, Mustača i drugih udbaša, koji su u Njemačkoj i širom svijeta ubijali naše domoljube. Nedavno sam izjavio da se kao svjedok protiv Perkovića u Hrvatskoj ne osjećam siguran, pa da zato sada i dolje ne idem, a vidjeli smo ovih dana kako se naše vlasti i policija odnose prema obitelji Ivana Krmpotića, kojemu su u Hrvatskoj prijetili i kojemu je život bio u opasnosti, tako da je bio prisiljen potražiti zajedno sa suprugom njemačku zaštitu. Poučen takvim iskustvom ne želim se odazvati pozivu hrvatskog suda jer se u Hrvatskoj jednostavno ne osjećam sigurnim. Nisam siguran da me ne bi likvidirali.

Prijete raznim diskreditacijama

Sve skupa ovo mi smrdi i sa ovakvom situacijom upoznat ću njemačke istražitelje, državnog odvjetnika i glavnog suca u procesu protiv Perkovića Manfreda Daustera- kaže nam Penava, te dodaje kako ovo nije prvi put da ga pritišću Perkovićevi obaviještajci.

– Svojevremeno kada sam prije tri godine u “Slobodnoj Dalmaciji” izjavio kako ću svojim svjedočenjem protiv Perkovića u Njemačkoj doprinijeti da ga se zbog njegovih nedijela smjesti konačno iza rešetaka optužili su me da sam u kninskoj vojarni postavio požar, onda da sam hrvatskom veleposlantvu u Berlinu poslao prijetnju bombom uoči Josipovićeve posjete, a zatim su u Hrvatskoj Državnom odvjetništvu naredili moj progon. Proglašavali su me i nikakvim emigrantom, prijetili mi raznim diskreditacijama. Na sve to Nijemci su mi dali zaštitu i na udbaške prijetnje iz Hrvatske samo odmahnuli rukom. A sada evo pokazalo se da udbaški lobiji još uvijek drmaju našim sudstvom i državom, te da izmišljaju pokretanje procesa protiv mene iz osvete, jer se ne plašim svjedočiti protiv Perkovića, a i upozoriti na neke druge koji su u ime Udbe ubijali po Njemačkoj- kaže Petar Penava, koji će za koji dan dati još jedno svoje svjedočanstvo u vezi Perkovića, jer ga sudac Manfred Dauster još želi čuti glede Đurekovićeve likvidacije.T

3 komentara

Uskoči u raspravu
  1. DON
    #1 DON 15 svibnja, 2015, 19:58

    Fasciniraju izjave nekih navodnih meta ex UDBAe pa tako i sve izjave gospodina Petra Penave koji, da je doista bio meta ex UDBAe, sada zasigurno nebi ovdje pisao .Isti gospodin zasigurno zna da nitko onaj tko je bio OZNAČEN od tadašnje službe nije preživio te je sadašnji njegov strah iluzoran.Bivši djelatnici služe koje se u članku spominju uvjeren jesam da nisu u stanju zaklati kokoš za nedjelni ručak a kamo li da bi krenuli na čovjeka.Ubojstva kojih je dokazano bilo nije izvršavala služba već su to radili oni koji se i dan danas tim poslovima bave. Dakle zabadava se je Penavi prikazivati žrtvom kada on to zasigurno nije .Ubojstava je uvijek bilo i biti će no nije na meni da o tome razglabam ,ne tiče me se ,ne interesira me i nek se kolju svi oni kojima je to standardni način života .

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code