O HEROJSTVU HOS-a U AMERICI BI SNIMALI FILMOVE

O HEROJSTVU HOS-a U AMERICI BI SNIMALI FILMOVE

28. svibnja, 2019.

 

Krajem studenoga 1991. vidjelo da  će srbijanski i ini četnici zauzeti Vukovar i tamo pobiti sve što hrvatski diše, jedna grupa HOS-ovaca krenula je u proboj, tim prije jer su ostali i bez streljiva. Sa sobom su poveli i tridesetak, a možda i više civila. U noćnim satima iz Bogdanovaca su krenuli put Nuštra. Put ih je vodio kroz minska polja! Naprijed su išli dragovoljci HOS-a. Bilo ih je 11. Svi su stradali u minskim poljima! Sedmorica su ,nažalost, ostala tamo gdje su pali. Četvorica su teška ranjena uspjela preživjeti. Čekali su (dvanaest dana i noći!) pomoć u minskom polju, na iznimno niskim temperaturama, s malim ili gotovo nikakvim zalihama vode i hrane

Napisao: Mladen Pavković

Tijekom zadnjih godina pripadnici HOS-a, slavne ratne postrojbe iz hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, poglavito od ekstremno lijevih političara i politikanata, doživjeli su takav „smrad“ kakav se teško može i opisati. Nu, to je bila ratna postrojba kojoj se nije mogao pripisati nikakav ratni zločin, u njoj su bili istinski Junaci Domovinskoga rata, od kojih su mnogi nažalost i stradali. Jednom riječju, oni nisu zaslužili da se prema njima pojedinci ili određene skupine izdajica, ratnih profitera i dezertera tako ponašaju, jer, dok su i ginuli za slobodnu, samostalnu i nezavisnu hrvatsku državu, ginuli su s uzvikom – Za dom spremni! Nitko ih tada zbog toga nije okrivljavao, nitko nije ni spominjao da je to ustaški pozdrav. A kako vrijeme ide ti se junaci, baš i zbog tog pozdrava, sve više nastoje utrpati u nekakve margine, što je sramno da sramnije ne može biti.

Kroz minska polja

Kad se krajem studenoga 1991. vidjelo da  će srbijanski i ini četnici zauzeti Vukovar i tamo pobiti sve što hrvatski diše, jedna grupa HOS-ovaca krenula je u proboj, tim prije jer su ostali i bez streljiva. Sa sobom su poveli i tridesetak, a možda i više civila. U noćnim satima iz Bogdanovaca su krenuli put Nuštra. Put ih je vodio kroz minska polja! Naprijed su išli dragovoljci HOS-a. Bilo ih je 11. Svi su stradali u minskim poljima! Sedmorica su ,nažalost, ostala tamo gdje su pali. Četvorica su teška ranjena uspjela preživjeti. Čekali su (dvanaest dana i noći!) pomoć u minskom polju, na iznimno niskim temperaturama, s malim ili gotovo nikakvim zalihama vode i hrane.

Je li igdje u svijetu bilo takvog ili sličnog junaštva?

Treba govoriti i pisati

O tim junacima Amerikanci bi primjerice već snimili i igrane filmove, a kod nas ti se ljudi optužuju da su „ustaše“ i tome slično.

Kakva smo mi to država, za što su se borili i ginuli junaci HOS-a?

O njima se gospodo i drugovi mora i treba govoriti i pisati cijele godine, a ne samo u nekim prigodama. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
  1. pepe
    #1 pepe 28 svibnja, 2019, 06:08

    dakle, kucnł je konačno i taj čas, da vrli štovatelji HOS-a nëšto malo napišu i o pokolju crnokošuljaških požrtvovnih mladcev u bosanskoj posavini, tiem prije što je KOS-ovac prkačin danas manje bītan i rado će napinjati vratne žile, a i ostala udbaška družina odgovorna za veleizdaju i pad bosanske posavine. naprotivu, trëba o tome snimiti film u hrvatskoj, i to sva do jednoga veleizdajstva kada su pripadnici HV-a i HVO-a, u uzkoj suradnji s KOS-om i UDBA-om, iz svega oružja i “oruđa” tukli po mladcih u crnih košuljah, dokle HOS nije konačno pokleknuł i bił uništen, jer bo za dva “hrvatska junaka” u “tuđmanovoj” hrvatskoj nije bilo mjesta. nu, takov film u hrvatskoj jošte dugo ne će bīti snimljen, a štivopisac predobro zna i zašto.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code