PAVKOVIĆ: ZAŠTO HRVATSKA NEMA SVEČANE PRIJEME ZA OLUJU U VELEPOSLANSTVIMA U BEOGRADU I PODGORICI?

PAVKOVIĆ: ZAŠTO HRVATSKA NEMA SVEČANE PRIJEME ZA OLUJU U VELEPOSLANSTVIMA U BEOGRADU I PODGORICI?

6. lipnja, 2021.

 

 

Piše: Mladen Pavković

Predsjednik RH Zoran Milanović ovih je dana predložio da se Vojno-redarstvena operacija Oluja95. ove godine obilježi u Glini, umjesto u Kninu, jer da su i kod Petrinje i Gline također poginule „stotine“  hrvatskih branitelja. To su mu, kaže, predložili ratni generali i zapovjednici koji su vodili oslobađajuće bitke.

Činjenica je da se obljetnica „Oluje“, odnosno 5. kolovoza, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja treba dostojanstveno obilježiti gotovo u svim gradovima i mjestima diljem Hrvatske, ali i u inozemstvu, poglavito u organizaciji hrvatskih veleposlanstava, što dosad nažalost nije bio slučaj.

Svaka čast iznimkama

Osobito svečano za ovaj najveći hrvatski praznik trebalo bi uz ostalo biti (zašto ne?) u Beogradu, Banjoj Luci i Podgorici, tamo bi hrvatski veleposlanici i te kako toga dana hrvatskog ponosa i slave trebali s istinom izaći pred javnost, a ne da za taj dan manje-više napuštaju svoje rezidencije i odlaze s obitelji na ljetovanje (svaka čast iznimkama).

Nu, što se tiče centralnog, glavnog  mjesta obilježavanja 5. kolovoza  tu ne bi trebalo biti nikakve dileme. Taj dan mora se slaviti u Kninu!

Međutim, Hrvatska bi ove godine mogla početi i sa nacionalnim svečanim obilježavanjem još jednog datuma – 8. kolovoza, kada se (1995.) dogodio također jedan iznimno značajni trenutak hrvatske povijesti, kad se u Gornjem Viduševcu kraj Gline Hrvatskoj vojsci predao 21. kordunski korpus Srpske vojske krajine i kada je zapovjednik tog korpusa pukovnik JNA Čedo Bulat rekao:

„Evo, predajem vam 21. kordunski korpus te čestitam Hrvatskoj vojsci na pobjedi“.

Time je okončana oslobodilačka operacija Oluja kojom je nakon četiri godine poražena paradržava tzv. Republika Srpska Krajina.

Nu, ovaj datum dosad se nažalost obilježavao samo na lokalnoj razini.

Predsjednik Srbije

Bilo bi dobro i korisno da pored hrvatskih branitelja, na ovu svečanost u Gornji Viduševac, ove godine dođu i predstavnici Srba, poput Milorada Pupovca i Borisa Miloševića, a ne bi bilo loše da se tamo pojavi i predsjednik Republike Srbije i još jednom poput svoga „generala“ Bulata čestita Hrvatskoj na pobjedi! T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Marija Magdalena
  #1 Marija Magdalena 19 srpnja, 2021, 12:40

  Pozdrav pozdrav svima vama. Zovem se Marija Magdalena, samohrana sam majka 3 djece, želim podijeliti opipljivo svjedocanstvo o tome kako sam od bogobojazne žene, gospode Vladimire Franke, dobila zajam od 50,000 eura pod 3%. Ako vas zanima dobivanje zajma molimo kontaktirajte ga. Uvjeravam vas da je sigurno, hvala. E-adresa: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. FRANO-MARXISTA
  #2 FRANO-MARXISTA 9 lipnja, 2021, 01:49

  Frano Petrušić
  GENERALSKI ZBOR SE SASTOJI OD OSVETNIKA STEPINČEVSKE ,KRVOLOČNO ZLOČINAĆKE SORTE ,ALI UVIJEK KATOLIČKOG KARAKTERA PROTIV ONE TAMAO SVETOSAVSKO -EPSKO-BRADATO -KOLJAČKO-PLJAČKAŠKE PASMINE I POKUŠAVAJU DA TIM PROSLAVAMA IDENTIFIOCIRAJU HRVATSKO-SRPSKI NAROD ONAJ KOJI NE ŽIVI NA OVIM PROSTORIMA DA SMIŠLJA OSVETE KRVOLOČNOG KRŠČANSTVA,JER NE ŽIVE KRŠČANSKIM KARAKTEROM ŽIVOTA .ZATO MENE ,KAO ANTIFAŠISTU I SLJEDBENIKA SOCIJALISTIČKE REVOLUCIJE NA OVIM PROSTORIMA OVAKVE MANIFESTACIJE ,KOJE NOSE KARAKTER KRVOLOČNOG KRŠČANSTVA ,VRIJEĐAJU I NIUKOM POGLEDU NE IZRAŽAVAJU MOJE MIŠLJENEJ ILI SUGLASNOST.TU MANIFESTACIJU JA OBILJEŽAVAM VJERSKO-OSVETNIČKOM BEZ OBZIRA NA KOJOJ STRANI SE DOGAĐALA.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code