PAVKOVIĆ: SUOČIMO SE LICEM U LICE S UDBAŠIMA

PAVKOVIĆ: SUOČIMO SE LICEM U LICE S UDBAŠIMA

23. listopada, 2023.

 

Piše: Mladen Pavković

Evo, i to se dogodilo. Na zgradi Generalnog konzulata RH u Stuttgartu, 21. listopada 2023., postavljena je spomen -ploča hrvatskim domoljubima, žrtvama jugoslavenske komunističke tajne službe UDBA-e ubijenim u SR Njemačkoj u razdoblju od 1945.-1990. Spomen ploču je otkrio potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

„Ovaj današnji simbolični čin važan je korak ka suočenju s prošlošću, sa zločinima totalitarnog jugoslavenskog komunističkog režima. To je naš ljudski  i nacionalni dug prema našim žrtvama, koje zavređuju povijesno sjećanje i priznanje poput ove spomen-ploče kojim otimamo od zaborava naše domoljube“ – naglasio je ministar Medved.

Ovom  prigodom također je rečeno da je u 45 godina vladavine komunističkog totalitarnog režima u inozemstvu ubijeno više od 70 Hrvata, od kojih polovica u SR Njemačkoj.

Zločinačka služba

Nu, ova tajna Titova zločinačka služba kroz povijest je mijenjala nazive OZNA/UDBA/SDB, ali ne i karakter djelovanja. O tome iznimno mnogo znaju ljudi poput Manolića, ali i niz drugih koji su se početkom 90-tih godina poput krvoločnih zmija uvukli i u sve pore hrvatskog društva, od politike, pravosuđa, prosvjete do gospodarstva. Nema gdje ih nema. Ako  nema njih, ima njihove djece.

Da nije svojedobno  njemačko pravosuđe osudilo bivše zloglasne Udbaše Perkovića i Mustača o ovoj temi još bi se manje govorilo i pisalo. Međutim, ni ova dva osuđena kriminalca ni u vrijeme suđenja nisu otkrili imena svojih drugova, a poglavito ne one kojima su još i danas krvave ruke od ubijanja nevinih Hrvata.

Nu, ako je u inozemstvu Udba ubila više od 70 Hrvata, u Hrvatskoj i bivšoj Jugoslaviji taj broj je daleko, daleko veći. Stoga nije dovoljno samo se sjećati zločina zločinačke Udbe, tim prije što svaki zločin ima svoga zločinca, pa je već i vrijeme da se javno otkriju i imena svih onih koji su radili za Udbu, od sudaca, doušnika, izdajica, tužitelja, saborskih zastupnika, gradonačelnika ili pak župana.

Domoljubne zvijezde

Evo, Manolić i slični su radili i toga se uopće ne srame, niti im je za navodna zlodjela koja su činili, „sve po zakonu“, pala vlas s glave. I ne samo tamo. Kad smo ostvarili hrvatsku državu svi oni umjesto da su barem osramoćeni, uglavnom su postali „domoljubne zvijezde“, bogato su nagrađivani, a gotovo svatko od njih dobio je i najviša državna odličja.

Bivši Udbaš i simbol jugoslavenskog unitarizma Pavle Gaži čak je 2000. godine proglašen i počasnim građaninom Grada Koprivnice!?

Dakle, ako smo se sada, kako je rekao ministar Medved, „suočili s prošlošću, sa zločinima totalitarnog jugoslavenskog komunističkog režima“ onda se idemo suočiti – licem u lice – i s onima- koji su na bilo koji način radili za Udbu! T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code