DUHOVITI, PLEMENITI TENIS KAO BOMBONI SVETOG NIKOLE

DUHOVITI, PLEMENITI TENIS KAO BOMBONI SVETOG NIKOLE

26. studenoga, 2016.

 

 

Sjedim sate i gutam: tenisko štivo iz bajki. Bogat, raznovrstan, napadački tenis. Pun  doskočica, asova koliko treba, Ivo preko dvadeset, krasnih pasova, voleja, nemogućih uzvratnica. Jedan i drugi, mirni, smireni. Znaju što hoće. Užitak. Pravi bomboni Svetog Nikole. Ne sjećam se da sam tako uživao u ovoj igri. Kad bi se urisalo na disketu, najbolje od najboljeg, bila bi to velika škola tenisa. Bio sam sretan. Jedan, duhoviti, plemeniti tenis. Dostojan ovih adventskih dana. Ljubavi i nadanja. I –  milosti. Karlovića neki pišu kao ‘doktor

Za portal Tjedno finale Davis-cupa prati: Zvonimir Magdić

U Zagrebu, u prepunoj Areni, počeli su Davis – cup završnicu tenisači Hrvatske i Argentini ( 1:1). Čilić – Delbonis 6:3,7:5,3:6, 1:6, 6:2 i Karlović – Del Potro 4:6, 7:6,3:6, 5:7.

Adventskom zagrebačkom slavlju nazdravili tenisači

Ne pamtim takav svečani ulazak u adventa  u Zagrebu, kao ove godine. Kako god okreneš – krasota. Nebo – od sunca, parkovi u rumenilu lišća koje mirno plovi  na posljednje počivalište. Moj grad je pun stranaca, čak, više od tisuću Argentinaca. Njihovi preci, koji su kao Racing iz Buenos Airesa igrala u veljači 1954. protiv Dinama, zameo je snijeg. I stisla, hladnoća. Užas! Arena, športska ljepotica, krcata. Hrvatski mušketeri Čilić i  Karlović i argentinski znalac del Potro. Danas. Sutra bit će i drugih.Tenis. Završnica Davis cupa Hrvatske i Argentine. Argentinu vodi jedan Hrvat, usput, Danijel Oršanić! I toga, ima. I top-senzacija. Na tribinama, Maradona. Jedan od najboljih nogometaša svijeta, svih vremena. Gospodin Ante Domagoj Petrić, velikim dijelom življenja u Buenos Airesu mi tvrdi da je i Maradona – Hrvat. Kamera ne vara. Diego, kojeg sam ja prozvao ‘mali zeleni’, pun je široke geste, osmjeha, palmira svojim gaučitosima. Zbog njih je specijalno – tu. Ulaznicu mu je osigurao njegov veliki prijatelj Del Potro. I jedan adventski ‘ krik’ Del Potra. Pobijedivši sjajnog Karlovića, uzdignutih je ruku i velikim znakom križa, zahvalo nebu, na pobjedi.

Prvi bod za Hrvatsku

Bilo je silno u bijeloj Areni. Igrao se tenis, prve klase. Izvukao bi ovog, današnjeg, prvog dana, dva seta: jedan je Čilićev, peti, protiv Delbonisa i drugi – drugi, doktora Ive Karlovića s Del Potreom. Marin je otvorio  ‘Davis’, u velikom stilu. Lako, uvjerljivo. Sigurno. Očito, Delbonis mu nije ravan. U ničem. Bilo je to samo pitanje trajanja same igre. Sat, dva, tri seta, dva seta. Nikako – pet. A, pala su – pet. Odjednom, nešto je izašlo, sam duh, iz tijela Ćilića. Nije to bio on: moj dragi dečko. Nizao je stvari koje mu se baš i ne događaju. Bar ne često. Već izgubljeni Argentinac, dva su prva seta Međugorca, odjednom kao de je iznikao iz morskih dubina. Pun neke  nove snage. Optimizma. I, dok se čeka – normalni – kraj, panika. Čilić tone. Delbonis leti. Hoće ga sve. Ama, baš sve. Odjednom, ovo je već igra u četiri seta. Peti, jedina je prilika da se ‘vrne’,  za naš prvi reket. I, Marin se vratio. Nanizao je uvjerljivih poteza. I, postavio, znalački stvari na svoja mjesta. Bio je grandiozan. 6:2! I prvi bod za Hrvatsku. Od drugog dvoboja očekivao se ‘rat’: Karlović, koji se vratio u  hrvatsku državnu momčad, i povratnik tenisu, uopće,  Argentinac, Martin Del Potro. Sjedim sate i gutam: tenisko štivo iz bajki. Bogat, raznovrstan, napadački tenis. Pun  doskočica, asova koliko treba, Ivo preko dvadeset, krasnih pasova, voleja, nemogućih uzvratnica. Jedan i drugi, mirni, smireni. Znaju što hoće. Užitak. Pravi bomboni Svetog Nikole. Ne sjećam se da sam tako uživao u ovoj igri. Kad bi se urisalo na disketu, najbolje od najboljeg, bila bi to velika škola tenisa. Bio sam sretan. Jedan, duhoviti, plemeniti tenis. Dostojan ovih adventskih dana. Ljubavi i nadanja. I –  milosti. Karlovića neki pišu kao ‘doktor’. A on to i jest, u tenisu. Do viđenja u subotu, uvečer. I, jasno, nedjelja. Možda dan, same odluke: Hrvatska ili Argentina.

Jelačić plac vas čeka. Bandovi su već ‘naštimani’. Za hrvatsko slavlje. Drugi Davisov-cup. Zašto ne?! T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code