JOSIPOVIĆ I BAJIĆ ROĐACI

JOSIPOVIĆ I BAJIĆ ROĐACI

6. svibnja, 2012.

 

zrinka_vrabec_cvitan_bajic_josipovic_kristic_nasl-543x253

Obojica vuku porijeklo iz okolice Makarske

Piše: Franjo Dobrović

Svileni” je kodno ime za predsjednika Ivu Josipovića. Poznato je da je Svileni u jako dobrim odnosima s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem. Mladen Bajić se još nije izjašnjavao o predsjedniku Josipoviću, dok je predsjednik više puta pohvalno govorio o Bajićevom radu. Poznata je izjava kojom je opravdavao Bajićev kalkulantski odnos prema njegovom poslu govoreći kako  bi,,da je prerano zakurikao, završio u loncu.

 

VELIKA POVEZANOST

Predsjednik Josipović je Mladena Bajića branio i kad se spominjala zapovijedna odgovornost, dok su po  istom principu najpoznatiji hrvatski generali osuđeni na dugogodišnje zatvorske kazne, za što je u velikoj mjeri zaslužan upravo Josipović, ali kad se zapovjedna odgovornost spomenula u radu glavnog državnog odvjetnika, po mišljenju aktualnog predsjednika, ne može biti kriv za propuste u radu DORH-a i USKOK-a. Uz taj izrazit primjer nedosljednosti i pristranosti, već smo ranije pisali kako predsjednik s Bajićem voli igrati stolni nogomet i kako su mu posebno drage pobjede nad glavnim državnim odvjetnikom.

No, javnosti je potpuno ostao nepoznat podatak da su Ivo josipovići Mladen Bajić rođaci. Istina daljnji, ali ipak rođaci. Ivo Josipović je rođen u Zagrebu 28. kolovoza 1958.,  a Mladen Bajić 28.prosinca 1950. u Splitu, ali obojica vuku podrijetlo  iz okolice Makarske.I do sada ni Josipović ni Bajić nisu otkrili javnosti da  su u srodstvu što djelomično objašnjava  njihovu veliku povezanost i kordinirano djelovanje.

 

ZAJEDNIČKI SURADNICI

Akcije DORH-a i Ureda predsjednika često su usmjerene tako da jedan drugom pomognu. Odlični primjeri su prošli predsjednički i parlamentarni izbori.

Ivo Josipović i Mladen Bajić dijele i  neke od posebnih suradnika, kao što je primjerice fra Ivan Tolj, član uprave Styrije, zadužen za lansiranje ekskluzivne robe u medije. Prije je radio za EPH,  spojio je   Ninoslava Pavica s njemackim VAZ-om. Isti gospodin za Ivu josipovića, Mladena Bajića, Marka Vojkovića i odvjetnika Silvija Hrastea sređuje akreditacije za molitvene doručke s Barakom Obamom u Bijeloj kući.

 

Prema nekim izvorima taj svećenik bio je agent STASIJA, koji je  raspusten ujedinjenjem Njemačke i njeni vrlo sposobni agenti pružaju usluge širom Europe različitim interesnim krugovima. T

 

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. demokrat
  #1 demokrat 11 svibnja, 2012, 08:10

  Nije demokracija za ove prostore …

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. računovođa
  #2 računovođa 7 svibnja, 2012, 07:30

  Zgodna informacija i ujedno primjer korištenja institucija u privatne svrhe.Biti će zanimljivo vidjeti đa li će im HDZ i Bandić ispostaviti fakturu za nastalu štetu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Babilonac
  #3 Babilonac 6 svibnja, 2012, 17:22

  Stara babilonska izreka kaže: “Za narod koji je slijep, čovjek s jednim okom je kralj…”

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. fly robin fly
  #4 fly robin fly 6 svibnja, 2012, 12:14

  Ukoliko je to točno, odna postaje kristalno jasno kako je netko utjecao i dobio posljednje predsjedničke i parlamentarne izbore. Ista formula,očito, primjenjena je dva puta…

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code