MLADEN PAVKOVIĆ PREDSTAVIO 10 KNJIGA ODJEDNOM

MLADEN PAVKOVIĆ PREDSTAVIO 10 KNJIGA ODJEDNOM

7. studenoga, 2021.

 

Prava je misterija, kako to da je dosad objavljeno nekoliko tisuća knjiga na temu stvaranja hrvatske države, a da tih knjiga gotovo i nema na policama u knjižarama, a još manje u školskim i inim knjižnicama, u kojima uglavnom prevladavaju romani ili zbirke pjesama (svaka čast izuzecima)  ala „nebo gore, zemlja dolje“

Napisao: Milan Pišković

U velikoj dvorani Varaždinske županije u Varaždinu, održano je predstavljanje 10 knjiga novinara, književnika i publicista Mladena Pavkovića.

Ovo je prvi puta da je netko na jednoj promociji predstavio tako veliki broj knjiga, a autor se odlučio na ovaj neobičan korak iz razloga što nije bilo mogućnosti da „svaki čas“ predstavi jednu po jednu.

Prihod u humanitarne svrhe

„Ove su knjige nastajale godinama, ali nije bilo prigode da ih se i objavi. No, „zahvaljujući“ pandemiji i naravno drugim okolnostima, knjige su tijekom proteklih mjeseci relativno brzo ugledale svjetlost dana. S obzirom da i dalje manje-više ne će biti mogućnosti da ih se tako brzo predstavit onda je bio najbolji način da ih se prikaže na jednom mjestu, na jednoj promociji – rekao je Pavković te  dodao da prihod od prodaje knjiga ide u humanitarne svrhe, tj. za stradale u potresu u Sisačkoj biskupiji.

A, evo i koje knjige je autor predstavio varaždinskoj čitalačkoj publici: „Razgovori s akademikom Josipom Pečarićem“, (drugo izdanje), „Junakinje Domovinskoga rata“, fotomonografiju „Braća Stolnik“, „Zbrda-zdola ili tako je govorio Igor Mandić“, „Iz arhive Općinskog komiteta SK“, „Optimist, ali teški realist“ (don Anđelko Kaćunko), „Razgovori Mladena Pavkovića s Antunom Gustavom Matošem“, antologiju pjesama „Najljepše su oči moje majke“, „Najkraće priče iz Domovinskog rata“ te monografiju koju je s naslovom „Mladen Pavković“ priredio i uredio akademik Josip Pečarić.

Često pitanje

Činjenica je da se malo tko može pohvaliti ovakvim publicističko-književnim opusom, koji je pretežno objavljen u nakladi UHBDR9. i Ogranka Matice Hrvatske.

„Često me pitaju, koliko sam dosad objavio knjiga, snimio dokumentarnih filmova ili organizirao izložbi na temu Domovinskoga rata. Nikad ne znam na to odgovoriti, kao ni na činjenicu zašto općine, gradovi i županije imaju sve manje želje i volje da pomognu izdavanje i organiziranje ovakvih projekta. Pored toga, prava je misterija, kako to da je dosad objavljeno nekoliko tisuća knjiga na temu stvaranja hrvatske države, a da tih knjiga gotovo i nema na policama u knjižarama, a još manje u školskim i inim knjižnicama, u kojima uglavnom prevladavaju romani ili zbirke pjesama (svaka čast izuzecima)  ala „nebo gore, zemlja dolje“ – čuli smo na promociji. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. Davina Claire
  #1 Davina Claire 17 studenoga, 2021, 08:42

  PONUDA ZAJMA OD NOVELTY FINANCE”
  Zdravo!!! Trebate li zajam? Ako da, preporučit ću vam da se prijavite za zajam kod Novelty Finance.

  Moje ime je Davina Claire, glavni sam financijski direktor Novelty Finance i možete podnijeti zahtjev za zajam kod moje tvrtke i imati zajam na svom računu u roku od 24 do 48 sati. Primijetio sam da je mnogima tako teško dobiti zajam od svojih lokalnih banaka ili drugih financijskih institucija zbog visoke kamatne stope, nedovoljnog kolaterala, omjera duga i prihoda, niske kreditne ocjene ili bilo kojih drugih razloga.

  U NOVELTY FINANCE nudimo rješenja za financiranje. Nudimo sve vrste kredita (osobni zajam, poslovni zajam i mnogi drugi). Nudimo fleksibilne i višestruke mogućnosti zajma, uključujući osigurane i neosigurane zajmove, dugoročne i kratkoročne zajmove koji su prilagođeni vašim financijskim potrebama.

  Za upite/pitanja? – (Pošaljite mail na [email protected] ili nazovite / WhatsApp putem: +447915601531)

  Nastojimo posuđivanje učiniti jednostavnim, praktičnim i pristupačnim.

  Naša usluga je vrlo brza, pouzdana i pouzdana, a možete posuditi do 15 milijuna eura uz subvencioniranu kamatnu stopu od 3% godišnje. Mi smo prava tvrtka za kontaktiranje kada vam je hitno potreban zajam.

  Nema više vremena čekanja ili stresnih posjeta banci, naša je usluga dostupna 24 sata dnevno. Možete podnijeti zahtjev za kredit bilo kada i bilo gdje na svom prikladnom mjestu pomoću telefona ili prijenosnog računala, sve što trebate učiniti je kontaktirati nas putem
  E-mail: ([email protected]) ILI
  nazovite i pišite nam na WhatsApp putem: +447915601531

  Uvijek smo uzbuđeni što možemo pružiti financijsku podršku.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code