HEJ, HEJ NIJE TO HOKEJ, BIT ĆE SVE OK

HEJ, HEJ NIJE TO HOKEJ, BIT ĆE SVE OK

26. studenoga, 2022.

A taj što je rekao

Fucking Croate

Ne zna jado

Što ga snađe

Napušt će, napušit će

Seeeeee-eee

Ali ne ganđe…

Napisao: Dražen Stjepandić

Hrvatska nikada na velikim natjecanjima nije izgubila drugu utakmicu. Mnogi medijski pratitelji, a više paničari,  vatrenih u Kataru, tješe nas uoči utakmice s Kanadom. Traže spas i nadu u tradiciji. Raspoloženje je kao da protiv Kanade igramo hokej, a ne nogomet. a dobro se zna što tko predstavlja u jednom ili drugom sportu.

Livadarska momčad

O kanadskoj reprezentaciji koja se na svjetskoj smotri ponovno pojavila nakon oho-ho  vremena moglo se svašta pročitati, od po meni objektivnoj Tomislavovoj Stipićevoj  izjavi da se radi o livadarskoj ekipi, trakačima bet tehničke i taktičke potkovanosti, usporedive s vrhunskim nogometom u Europi, bez velikih zvijezda, do onih koji jauču kako im protiv Belgije nisu svirana tri penala, da su treće iz Rusije pregazili kao ne kao što se kaže plitak potok, nego neki zarasli jarak. Što li će tek napraviti s protiv Maroka aneminičnih viceprvaka iz Rusije?

„Hej,hej, hej

Bit će sve ok

Pa ne igramo

Protiv Kanade hokej

A taj što je rekao

Fucking Croate

Ne zna jado

Što ga snađe

Napušt će, napušit će

Seeeeee-eee

Ali ne ganđe…

Vjerujete mi onako spontano izletješe mi rime i to u vokalnoj domenziji.

Šteta ne što ne znam si sam, nego ne nađoh nikakoga da mi to stavi na tik-tok.

Tako bih Kanađinima od sutra najavio:“Bok“.

Zatim preko tik-toka mnogi bi došli na naš portal Tjedno. Imam ideju, ali drugom prigodom.

Amigo i Denis

Nekada je za naš portal Tjedno velika nogometna natjecanja pratio pokojni velikan gospon Amigo Magdić. Odgledao  je svaku utakmicu, što na europskim, što na svjetskim prvenstvima, ja ću zasada samo vatrene, neke posebne utakmice i popratit ću određene pojave fenomenološki. Nije da ja ne bih znao i o taktici i pristupima igri iz sportske perspektive, uglavnom navijački, ali kao što bi rekao drugi pokojni novinarski velikan Denis Kuljiš:“Toga ima previše“. Pokojni Denis je na intervjue s nogometašima i trenerima uglavnom slao kolegice koje nisu imale pojma o nogometu, niti ih je zanimao, pa su iz svijeta nogometa izvlačili nešto drugo, što sportski novinarski štreberi ne bi se usudili objaviti. Pisale su kako ti milijunaši imaju ne pretjerano skupe natikače, u tome hodaju po hotelima ili kao Tanja Torbarina kako se kao neki pederčići grle, hvataju za guzice i ljube nakon postignuta gola.

Ne znam što bi rekao Denis, ali mislim da bi pokojni Amigo bi bio zadovaljan s mojim rimama i pristupom uoči sutrašnje utakmice. Dodao bi kako su Hrvati u Kanadi bili pioniri nogometa. Učili su ih igrati. Croatia iz Toronta je s ocem Christiana Vierija u sastavu, a pod vodstvom pokojnog Đalme Markovića, tamo sedamdeset pete, šeste ili sedme imala četrdeset i kusur pobjeda za redom. Prvi strijelac je bio Lux Lukačević u Kanadu otišao iz Osijeka. Croatia iz Toronta pod Đalminom trenerskom palicom bila je prvak Kanade, najveći klub na kontinentu odmah iz Cosmosa iz New Yorka za koji su u to vrijeme igrali Pele i Franz Beckenbauer. Amiguš bi navek istical dugu tradiciju hrvatskog nogometnog talenta. Još od Ice Hitreca, HAŠK-a, Concordije  i Građanskog, ne.

Pokojni gospon Amigo bi sigurno još obogatio onomatopeju:“Lopta dolazi do Modrića, Modrić upotrepbljava svoj čuveni udarac lijevom vanjskom zvani lijevi fels i go-go-goooooolll“ Iliti:“ Protivničkom golu se približava Oršić, puca vanjskoim dijelom desne kopačke i gooool…“

Modrić lijevom ili desnom vanjskom ili Oršić desni felš svejedno. Kladionice rade jer čovjek ne može predviđati događaje, što bi bilo kad bi znao da te čeka nesreća, kako to dočekati, ali da čeka sreća, tko bi to dočekao? Zato je Bog uredio da čovjek ne zna što ga čeka, rekao mi je jednom profesor Aralica, ali nije to hokej, protiv Kanade će biti OK. To nije teško predvidjeti. Nije to hokej nego no-no-no-no-no-nogoooomeeeet.

No-no-Kanada. Nije to za tebe. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Marija Magdalena
    #1 Marija Magdalena 7 svibnja, 2023, 13:59

    Pozdrav svima, ja sam gospodica Marija Magdalena. Imam opipljivo svjedocanstvo da sam dobila poslovni zajam, poslovna sam žena i živjela sam u Hrvatskoj, dobila sam zajam od (10,000,00 EUR) od Božjeg covjeka po imenu g. Mike Anderson, ponudio mi je zajam uz kamatu od 3% i dobio sam zajam za manje od 5 radnih dana, ako vam je potreban zajam bilo koje vrste, možete kontaktirati hm putem e-pošte: {barrmikeander[email protected]} Ako morate znati, stvarno je pošten i pouzdan .

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code