PAVKOVIĆ: HRVATSKI FLASTER PREKO USTA

PAVKOVIĆ: HRVATSKI FLASTER PREKO USTA

29. kolovoza, 2019.

 

 

Komunistički povjesničari također su na iznimnoj cijeni. Otvoreni su im mnogi mediji, uključujući i HRT. Svojim „glupim“ raspravama neprestano nas vraćaju u jednoumlje. Tzv. „poštena inteligencija“ kao da ima strah od govorenja istine. I sve dok je tako, „carevi“ će i dalje biti nekakvi pupovci, koji i u današnjoj Hrvatskoj predstavljaju poslušnost i sluganstvo.

Naime,  kako se stječe dojam oni su nažalost „najpoželjnije i najveće vrijednost“, koji (da ti pamet stane) kao malo tko u ovoj državi uživaju u plodovima svojeg za vječnost neupitnog i nepobitnog rada. Stoga, kako bilo da bilo, živjela hrvatska inteligencija na čelu s HAZU, Društvima književnika, Leksikografskim zavodima, fakultetima…

Napisao: Mladen Pavković

Može li jedan čovjek, pa zvao se on i Milorad Pupovac, svako malo unijeti razdor  i nemir svojim jadnim, žalosnim, klevetničkim, nacionalističkim i sličnim izjavama među građane Hrvatske, a poglavito među one koji su branili i obranili hrvatsku državu?

Ovaj čovjek, kojeg neki nazivaju i Srbin po zanimanju, ovih je dana blatio hrvatsku državu i njezine građane i u medijima BiH, pa je tako među ostalim bez ikakvog razloga povezivao sadašnju Republiku Hrvatsku i NDH, rekao da aktualna predsjednica Republike pogoršava situaciju, da se dodvorava rehabilitaciji ustaškog pokreta, da je naša država faktor nestabilnosti na prostorima bivše Jugoslavije, a optužio je i Katoličku crkvu, itd. i tako redom.

Taj i takav „mutivrana“ to ne može i ne smije raditi bez dozvole Beograda i Banja Luke, jer kad mu oni daju znak ovaj notorni politikant kreće u obračun sa svime što hrvatski diše.

Međutim, kako su njegove 3 ruke zasad potrebne hrvatskoj Vladi oni „zažmire“ na te i slične njegove provokacije. To i možemo shvatiti, ali zašto na sve to što radi ovaj politički šarlatan šuti Uskok i DORH, tim prije jer je tu riječ o mržnji i kleveti?

Šute i čuvaju pozicije

Nu, u svezi ovog,  ipak nas brine nešto drugo, a to je – hrvatska šutnja, osobito tzv. hrvatskih intelektualaca. Stječe se dojam kao da se svaki puta kod tih i takvih „ekscesa i incidenata“ sakriju u mišje rupe, pa šute očekujući da će ih zbog toga netko i nagraditi, kao u vrijeme komunizma.

Što se ne javljaju recimo članovi Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU)? Kraj njih (svaka čast iznimkama poput akademika Pečarića) suvremena hrvatska povijest prolazi kao voda ispod mosta. Šute i čuvaju svoje pozicije. Eto, u ovom trenutku već stoti puta raspravljaju o Bašćanskoj ploči i o Hrvatskoj u 17. ili 18. stoljeću, o seljačkoj buni 1573., Zrinskom  i Frankopanu… Ako tako nastave, veliko je pitanja hoće li i kada stići i do 2o., odnosno 21. stoljeća, bez obzira što su „besmrtni“.

A o svemu onome što se danas događa na političkom planu šuti i većina profesora i doktora raznih fakulteta, tzv. „poštena inteligencija“. U njihovo ime, kao njihovi glasnogovornici, besramno se javljaju nekakvi puhovski, ili bivši udbaši, koji i danas obnašaju najviše funkcije od prosvjete do gospodarstva.

Strah od istine

Komunistički povjesničari također su na iznimnoj cijeni. Otvoreni su im mnogi mediji, uključujući i HRT. Svojim „glupim“ raspravama neprestano nas vraćaju u jednoumlje.

Tzv. „poštena inteligencija“ kao da ima strah od govorenja istine.

I sve dok je tako, „carevi“ će i dalje biti nekakvi pupovci, koji i u današnjoj Hrvatskoj predstavljaju poslušnost i sluganstvo.

Naime,  kako se stječe dojam oni su nažalost „najpoželjnije i najveće vrijednost“, koji (da ti pamet stane) kao malo tko u ovoj državi uživaju u plodovima svojeg za vječnost neupitnog i nepobitnog rada.

Stoga, kako bilo da bilo, živjela hrvatska inteligencija na čelu s HAZU, Društvima književnika, Leksikografskim zavodima, fakultetima… s hrvatskim flasterom preko hrvatskih  usta!   T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Maria Guadalupe
  #1 Maria Guadalupe 7 rujna, 2019, 02:14

  Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: ([email protected])
  Kontaktirajte putem aplikacije WhatsApp: +16014560144
  za vaš zahtjev za kredit, hvala na slušanju

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anemicni Andrej
  #2 Anemicni Andrej 2 rujna, 2019, 17:36

  Premijer Andrej Plenković u Karlovac je stigao povodom održavanja manifestacije Dani piva, a tom prigodom nije mogao izbjeći pitanja novinara u vezi bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića, budućnosti koalicije sa SDSS-om, ali i potencijalnoj recesiji koja prijeti Hrvatskoj.

  VEZANE VIJESTI
  PLENKOVIĆ ‘Hrvatsko predsjedanje Vijećem EU dolazi u izazovno vrijeme’

  Upitan smatra li se odgovornim zbog toga što je pružao potporu bivšem ministru Lovri Kuščeviću, kojem je zbog provođenja istrage skinut saborski imunitet, premijer je rekao:

  – Ne, nimalo.

  Novinari su spomenuli i kako je SDP-ov zastupnik Gordan Maras napomenuo kako je ovo itekako premijerova odgovornost, a Plenković je na to brzo odvratio.

  – Plačljivko opet plače, a njegov SDP godinama samo ponavlja mantru da smo mi iz HDZ-a lopovi ili korumpirani, a uz to forsiraju i ideološke teme. A postignuća njihove Vlade su bila takva da bi bilo bolje da se ne javljaju ni o čemu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Bozana Topalovic
  #3 Bozana Topalovic 29 kolovoza, 2019, 10:45

  ALI NISATE POTREBNI NADALJNJI POSOJIL?
  Izposoja denarja pri nas pomeni hitro izplačilo. Poslujemo z namenom zaključka podjetja v obojestransko zadovoljstvo. V večini primerov boste denar prejeli v istem dnevu ali celo v 15 minutah po prijavi. Če računate na nas, lahko mirno in brez stresa spite.
        Vse naše storitve so zasnovane tako, da trajajo čim manj časa. Zavedajoč se, da ima večina strank vsakodnevne obveznosti in izpolnjen dan, vas ne želimo obremenjevati z nepotrebnimi stvarmi. Pri nas lahko zahtevate denar brez porokov, notarsko overjenih potrdil ali delodajalcev.
       Tudi če ste na rdečem ali imate slabo kreditno zgodovino, to ne pomeni, da vam ne bodo odobrili denarja. V samo nekaj korakih po internetu in računalniku, tabličnem računalniku ali pametnem telefonu izpolnite zahtevo za posojanje denarja, ki bo takoj prešla v obdelavo. Z zaupanjem nas kontaktirajte. Pišite nam po e-pošti [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. 4c.
  #4 4c. 29 kolovoza, 2019, 09:54

  Na pr.ANTUN VUJIĆ
  ,kada mu je istekao mandat (?) ali nikome ništa on se “zabunkerisao” a zabetonirao ga je tamo i Plenki radi velikih zasluga za rad u Kustčevoj Komisiji (zajedno s Omejac,Godlštajnom itd.),

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Anonimno
  #5 Anonimno 29 kolovoza, 2019, 07:17

  Sve čestitke g.Pavkoviću. Uvijek nas podsjeća, istinito, kakotreba.Gdje su drugi branitelji? A ima ih pola milijuna?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code