PAVKOVIĆ: DANAS SU CJENJENIJE VINOGRADARSKE, PČELARSKE I UDRUGE LJUBITELJA PTICA PJEVICA OD BRANITELJSKIH

PAVKOVIĆ: DANAS SU CJENJENIJE VINOGRADARSKE, PČELARSKE I UDRUGE LJUBITELJA PTICA PJEVICA OD BRANITELJSKIH

2. studenoga, 2021.

 

Piše: Mladen Pavković

U stvaranju slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, odnosno borbe protiv velikosrpske agresije i domaćih izdajica, najznačajnija je bila 1991. godina.

Da tada nismo pobijedili, sve drugo otišlo bi u nepovrat, a prije svih hrvatski branitelji-dragovoljci, kao i mnogi drugi koji su na ovaj ili onaj način stali u obranu Domovine, „visjeli“ bi od Vukovara do Dubrovnika.

Stoga, trideset godina nakon početka agresije, jedno od krucijalnih pitanja treba biti: Gdje si bio 91.? Oni koji su tada bili djeca, a danas su odrasli ljudi, svakako trebaju pitati svoje očeve: Tata, što si radio u rat? Također već danas nitko nikoga ne pita. Kako si se obogatio, dok je Hrvatska krvarila?

Od jednog dijela onih koji nisu sudjelovali u obrani hrvatske države, često se može čuti: tko vas je tjerao u rat, a ako je i bilo rata, a bilo je, kažu oni, netko je morao i stradati!

Krvava crvena zvijezda

Na većini političkih, gospodarski, kulturnih i niz drugih mjesta i funkcija, rijetko ćete susresti nekoga tko je 1991. nosio pušku. Većina ljudi se očito „zasitila“ rata, pa na izborima uvijek biraju pretežno „njima“ slične, one koji nemaju ni dana u tzv. registru hrvatskih branitelja.

Ako se otvore arhivi KOSA-a i UDBE, kako najavljuju iz Europske unije, možebitno ćemo saznati nešto više i o našim „susjedima“, koji nažalost u svom srcu još uvijek nose krvavu crvenu zvijezdu, kakve su nosili krvnici Vukovara i Škabrnje, ali i Pakraca, Lipika, Zadra, Knina, Voćina, Lovasa, Gospića, Vinkovaca, Županje, Saborskog, Kijeva, Dubrovnika, Šibenika, Karlovca i niz drugih gradova i mjesta diljem Hrvatske.

Te 1991. one koji su ginuli za ostvarenje hrvatskog sna, nitko nije pitao, a ni znao za odluke AVNOJ-a i ZAVNOH-a, a još manje da bez njih ne bi bilo ni hrvatske države!

Nama su tada, za razliku od tih partizansko-jugoslavenskih političkih institucija, smjernice jedno bile uništiti bivšu Jugoslaviju, komunizam, obraniti Hrvatsku od neprijatelja, stvoriti novu, pošteniju državu i tome slično, a sve pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika i vojskovođe dr. Franje Tuđmana i njegova prvog suradnika – Gojka Šuška!

Okupacija Lužca

Nu, dok su relativno mnogi sanjali i ginuli za Hrvatsku, drugi su „pleli mreže“ i na krvi hrvatskih branitelja polako (sli sigurno) gomilali bogatstva, za sebe i svoje najbliže.

Jadno je i žalosno da se danas, 30 godina od početka srpske i ine agresije, više cijene „vinogradarske“, „pčelarske“, „biciklističke“ i ostale brojne udruge koje bi vrlo lako mogli nazvati i „ptice pjevice“ nego one u kojima se okupljaju hrvatski branitelji, obitelji poginulih i ratni invalidi.

Nu, među onima koji su nam poglavito 1991. najviše pomagali bili su i Hrvati koji žive u inozemstvu, od Australije, Kanade, Njemačke, Švicarske, Austrije do Argentine.

Danas ih nažalost nitko ili malo tko i spominje, a kamoli da im oda zasluženo priznanje!

I dalje je više cijenjen notorni Stjepan Mesić koji je u vrijeme agresije navodno „izgubio“ na  stotine tisuća dolara koje su mukotrpno sakupljali Hrvati u Australiji, nego svi drugi izvan granica Lijepe naše od kojih su mnogi i dizali kredite da pomognu svom napaćenom narodu.

Većina političara i politikanata „odužuje“ se stradalima u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu na način da na pojedine obljetnice zapale svijeće i polože vijence, tako da im nitko ne može reći da ne „cijene“ žrtve srpske agresije. Tako su „dobri“ i „pošteni“ da i pojedinim Udrugama proisteklim iz Domovinskog rata kupuju vijence i svijeće (jer većina tih i takvih udruga više nema novaca ni za to!).

Hrvatski branitelji, osobito oni iz 1991. nažalost imaju sve manje poštovanja, prema njima se svaka „šuša“ odnosi kao da je te najznačajnije godine stvaranja hrvatske države „sadila krumpire“.

Evo, 2. studenoga 1991. pripadnici zločinačke JNA i srpski i ini četnici okupirali su mjesto Lužac nedaleko Vukovara. Tada je zapravo i počeo slom obrane ovoga junačkog grada, jer je uz ostalo presječena  komunikacija između branitelja Borova i Vukovara. Nakon okupacije Lušca smrtno je stradalo, masakrirano 69 Hrvata, dok je sudbina još 30 žrtava nepoznata. Za te zločine još nitko nije odgovarao. Pri ulasku u Lužac poginuo je i srpski general Mladen Bratić, dok je ranjen i ratni zločinac Željko Ražnjatović Arkan.

O tome se ne uči u školama, niti se snimaju filmovi, a nacionalni i ini mediji čvrsto vjerujemo da će ovoj obljetnici, za razliku od pojedinih portala, posvetiti možebitno čak – pet ili desetak redaka, tek toliko da mogu reći – zabilježili smo!

To je nama naša borba dala! T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRAO-MARXISTA
  #1 FRAO-MARXISTA 2 studenoga, 2021, 22:07

  TKO SU NAŠI BARANITELJI??? POTOMCI STEPČINČEVSKIH POKRŠTENIH BALIJA,ILI POBIJEĐENIH BLAJBURŠKIH HORDI!!! STEPINČEVIG DRAKULA I VAMPIRA !!

  CRKVA ,ONA ZLOČINAČKA,S’ KAPTOLA , NAS UCJENJUJE SA SVOJIM KRIŽRIMA.

  naši branielji su obično križari iz tuđmanove katoličke falange ,svi dobro situirani ,jer križari se ne vračaju iz svog križarskog pohoda bez plijena i trofeja i napredovanja u hijerarhiji čopora, alaše. svi moraju biti obrazovani, VJERNAUČKI ,naravno , u župnim uredima , kod svojih fratara ,koji su najodgovorniji da se održi i učvrsti predziđe katokličanstva, zločinačke međunarodne organizacije, članice svjetskog financijskog maga. križari moraju proći obuku vjernauka u svojim župama ,dinarskih osoja i prisoja, te diplomirati , MRŽNJU PREMA SVIMA DRUGIM I DRUGAČIJIM KAO genezu katoličanstva na ovim prostorima , od tomislava do našega milasa , tuđmanovog ađutanta i čuvara državnog pečata ,ali i čovjeka iz aržana, zmijavaca, mjesta u kojema se diše , onako stepinčevski, onako čisto katolički , a hrvatstvo se dodaje ,onako , kao apozicija,radi ukrasa ,da se još pojasni katolička ,antropoidna svijest ,koja više nije na stunju homo erektusa ,već na stupnju opažanja ,a talibansko katoličko oko sve to orlovski registrira dokle se pruža katolička domovina. tu bistrinu im je u amanet ostavio ,pokojni milas, a utemeljio samouki povjesničar , katolički prozelit i stožernik križarske falange , tuđman. milas je čovjek koji je određivao i procjenjivao koliko vrijede talibanski mozgići. naravno na slobodnom katoličkom špekulativnom tržištu ,jer katolička crkva je utemeljena na kastiNskim klasnim odnosima , a njeni sljedbenici , čandale ,se moraju podvrgavati robovskoj, slobodnoj sajmenišnoj upotrebi, OSIM ODABRANIH SPARATNACA ,VOJNIKA, , KRIŽARA KOJI, UZ RASPELO I PATRICE OKO VRATA KAO REGISTARSKU MARKICU ZA OBILJEŽAVANJE,DOBIVAJU U NATURI I STALNIM NOVČANIM BENEFICIJAMA. TO JE KATOLIČKI ZAKON PONUDE I POTRAŽNJE,ALI SAMO NA CRKVENOJ BURZI. A CRKVA U HRAVTA SMATRA DA JE OVA DRŽAVA TEOKARTATSKA JER JU JE CRKVA ,UZ ANGAŽIRANJE SVOJIH DINARSKIH TALIBANA ,POTOMAKA STEPINČEVIH KRIŽARA, OSLOBODILA ISPOD KOMUNISTIČKE VALADAVINE ,POD KOMANDOM SVOGA PROZELITA ,SAMOUKOG POVJESNIČARA TUĐMANA I PROFESIONALNOG KRIŽARA ŠUŠKA, PA JE U TOM SVOJSTVU ANGAŽIRALA JEZGRU SVOJIH KRIŽARA KOJI SU ARLAUCIMA , KATOLIČKOM MRŽNJOM I PATRICAMA OKO VRTATA ,KAKAO REKOH, POD KOMANDOM PROZELITA TUĐMANA , OSLOBODILA HRVATSKU OD KOMUNISTIČKOG TOTALITARIZMA I NJEGOVOG SAMOUPRAVLJANJA ZBOG ČEGA IM PRIPADA POSEBNA I STALNA BENEFICIJA KOJU IM ,KAKO STAVRI STOJE ,NE MOŽE DRŽAVA ISPLAČIVATI U ONIM IZNOSIMA KOJI BI BILI PRIMJERNI AMERIČKIM PLAČENICIMA KOJI SE ŠKOLUJU, KAO KRIŽARI ,REČE CHOMSKY, U SJEVERNOJ KAROLINI ,KOJI SU UVJEK NA USLUZI CIE ZA OBARANJE SVJETSKIH NEPOČUDNIH REŽIMA KOJI NISU PO VOLJI VATIKANA I PENTAGONA.-
  tako našI , braniteljI,ALI SAMO ONAJ DIO ,SLJEDBENICI UZORA IZVORNIH KATOLIČKIH KRIŽARA , sav svoj bijes, ONAJ KRIŽARSKI, RASIPAJU PO SABORSKIM KLUPAMA,PO B IRTIJAMA ,PO TELEVIZIJSKIM I RADIO POSTAJAMA, I U SIMBIOZIO SA OFICIJELNOM VALADAJUĆOM ,STEPINČEVSKOM ZLOČINAČKOM FALANGOM KOJU SADA PREDVODE PLENKOVIĆ I BIOLOŠKI ISPRDAK ZLOČINAČKE OBITELJI STIER . PA JE TAKO UVJEK BILO DA SU KRIŽARI ,ZA SVOJE USLUGE UZIMALI PLIJEN U NATURI KAO KOD NAS DEVEDESTIH GODINA KADA SU PLJAČKALI SAMOUPRAVNU RADNIČKU STEČEVINUU NATURI .

  I PRIVILEGIRANOM MATERIJALNOM STATUSU ŽIVLJENJA ,ALI UVJEK NA USLUZI SVOJOJ GOSPODARICI CRKVI. NA USLUZI DA IZVRŠAVAJU I NAJZLOČINAČKIJE POSLOVE KOJI JOJ GARANTIRAJU APSOLUTNU DOMINACIJI VALADANJA I ZGRTANJA BOGATSTAVA U STATUSU KASTE.
  PREMA TOME ,PROIZLAZI OČEVIDNO ,VLADA BI MORALA POZVATI CRKVU I NAGODIOTI SE SA NJOM TIČUĆI SE DOKIDANJA PROTESTA NJENIH KRIŽARA U SAVSKOJ ,INAČE DRUGOG PUTA NEMA.
  I zapadu ,u naprednim i uređenim demokracijama, kao što je američka,pa španjolska ,pa grčka ,pa portugalska ,pa belgiska ,pa bugarska ,rumunjska , i sve zakrpe na sjeveru ,baltičke demokracije koje su ozračene katoličkom tisuć-godišnjom demokracijom ,kada se, umjesto za stolom , sjedilo na lomači. i zbog tog postignutog imiggia današnji sindikati u nabrojanim zemljama , sa svojim radnicima, demokracijom peru ulice ,a pravdu demonstriraju pod prozorima svojih vlada ili u crkvamAna molitvama ,preporučujući se onima tamo na drugom svijetu,gdje se uživa u zemlji dembeliji.

  eto,što rekoh u uvodu,naš je branitelj dobro obrazovan .on sve zna. naravno, on zbog toga nosi i molitvenik svetog ante u džepu i blaženog nikole tavelića ,a bit će da je i stepinčev brevijar dobro prostudirao.
  neka, neka mi imamo i takvih branitelja koji se ne libe ponovno upozoriti građane hrvatske da su im branitelji donijeli slobodu koju uživaju ne radeći ništa , a sve zbog toga da se posvete molitvi, jer su 45 godina, u socijalizmu , bili zabacili molitvu sve zbog jeftinih ljetovanja,svinjskih polovica i osmog marta.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code