PAVKOVIĆ: BRANITELJA NEMA U DOBRO PLAĆENIM NADZORNIM ODBORIMA

PAVKOVIĆ: BRANITELJA NEMA U DOBRO PLAĆENIM NADZORNIM ODBORIMA

27. svibnja, 2021.

 

Piše: Mladen Pavković

Kako to da hrvatskih branitelja  nema u članstvu Nadzornih odbora? – pitaju se neki koji su u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata bili prvi kad je trebalo.

Kao prvo, to nije istina. Branitelja ima u nizu Nadzornih odbora, prije svega raznih udruga, od pčelarskih, ribičkih do vinogradarskih, ili bolje rečeno svugdje tamo gdje manje-više nema novaca!

Članstvo u Nadzornim odborima velikih firmi, koje raspolažu s milijardama, obvezno je rezervirano za tzv. uhljebe ili podobne.

Poljoprivredne zadruge

U ta tijela pojedine političke i ine stranke „zapošljavaju“ svoje najvjernije članove, a ne mali broj, od gradonačelnika, župana, načelnika, predsjednika političkih stranaka, saborskih zastupnika i drugih obično se nalaze i u pet-šest Nadzornih odbora, jer svako članstvo se plaća najmanje pet, deset ili dvadeset tisuća kuna mjesečno, a odgovornost tih ljudi nije nikakva!

Kad ste primjerice čuli da je neki predsjednik Nadzornog odbora odgovarao  što je potpisao da je tvrtka „odlično“ radila (sve po zakonu), dok s druge pak strane  zbog nepoštivanja tog istog zakona i kriminala članovi Uprave i menageri su završili s lisicama na rukama?

Evo, kad su svojedobno u koprivničkoj Podravki uhitili zbog kriminala gotovo cijelu tadašnju upravu na čelu sa Marincem i Šestakom ni jedan član Nadzornog odbora nije pozvan ni na informativni razgovor, a kamoli da je kažnjen što su podupirali jedno takvo djelovanje.

Inače, za pojedine branitelje se zna da uspješno vode neke tzv. poljoprivredne zadruge, odnosno OPG-e, ali ne i da su neki od njih na čelu tvrtki koje posluju s milijardama. Izuzetak je jedino general Čermak .Gdje se i kada taj obogatio, kad je prije Domovinskog rata bio obični obrtnik, to je „svemirska“ tajna. Nu, kad se neki menageri „smiluju“ i nagrade svoje radnike s 500 ili tisuću kuna (za dvije, tri, pet godina rada!) to svi mediji objave, kao „senzaciju“, na naslovnim stranicama, a kad ti isti menageri ili članovi Uprava primaju mjesečnu plaću od 100 tisuća kuna, dionica i nagrada u milijunima – to nije ni vijest!?

Vijest nije ni da svaka malo veća općina ili županija u svom vlasništvu ima komunalnu i niz drugih firmi, pa i bazene, u kojima isključivo zapošljavaju svoje vjerne (podobne) članove, ili članove njihovih obitelji.

Ovi zgora

Kad dođe branitelj da mu zaposle njegovo dijete, pojedini gradonačelnici, župani ili načelnici obično ga „otpreme“ s preporukom- neka mu ga zaposli onaj tko ga je i poslao u rat!

Sve u svemu, kako godine idu, sudionika Domovinskoga rata je sve manje (a sve više po grobljima i bolnicama), a ovih kojima su stvorili hrvatsku državu sve više, odnosno bujaju kao gljive poslije kiše!

Ili, 1991. „svi“ su bili sretni što imamo branitelje, koji su bili spremni i ginuli za Lijepu našu, a 2021.“svi“ su nesretni što moraju i s takvima imati posla, pa su stoga i u svakoj općini i županiji na ulazu postavili i zaštitare da ih ne ometaju (kad  se ovi „zgora“ za njih se muče i rade, a oni to „ne razumiju“)! T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Marija Magdalena
  #1 Marija Magdalena 19 srpnja, 2021, 12:35

  Pozdrav pozdrav svima vama. Zovem se Marija Magdalena, samohrana sam majka 3 djece, želim podijeliti opipljivo svjedocanstvo o tome kako sam od bogobojazne žene, gospode Vladimire Franke, dobila zajam od 50,000 eura pod 3%. Ako vas zanima dobivanje zajma molimo kontaktirajte ga. Uvjeravam vas da je sigurno, hvala. E-adresa: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Zdravko Has
  #2 Zdravko Has 5 srpnja, 2021, 07:57

  “Sudionika Domovinskoga rata je sve manje”? Rekao bih da ovo nije točno. Medin zakon će povećati broj “branitelja”. Ne znam kolika mu je kvota novih “branitelja” odobrena za ovu godinu, ali vjerujem da je pozamašna.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. basinac
  #3 basinac 4 lipnja, 2021, 18:49

  Ostvaruje se “Memorandum2”

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code