NAJNOVIJE NA PORTALU

PROTIV TERŠELIČKE TREBA PROVESTI DOMOVINSKI RAT

PROTIV TERŠELIČKE TREBA PROVESTI DOMOVINSKI RAT

18. siječnja, 2015.

Desetogodišnjica Documente – Centra za suoèavanje s prošlošæu

Zbog njene tribine u Vukovaru branitelji su počeli s prosvjedima u Savskoj 66

Napisao: Mladen Pavković

Voditeljica Centra za suočavanje s prošlošću Vesna Teršelić – nema srama. Radila je i radi po naputku Ive Josipovića – Sto posto protiv Hrvatske! Međutim, ovoj se osobi i dalje u pojedinim hrvatskim medijima posvećuje pažnja koju ne zaslužuje. Tko je uopće ona da može suditi o hrvatskom Domovinskome ratu, da se petlja u sve i sva, a nema pojima o onome što govori i piše? “Dovukli” su je navodno iz Slovenije (da nešto vrijedi vjerojatno bi ostala tamo) da u Hrvatskoj pravi pomutnju, poglavito o stvaranju slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države. Ona se, na žalost, iznimno oživjela u tu ulogu (zahvaljujući podršci jednog Josipovića i sličnih “veleizdajnika”), pa je u relativnom kratkom vremenu uspjela napraviti neprocjenjivu štetu, prije svega ljudima koji su bili prvi kad je trebalo.

PROSVJEDI U SAVSKOJ 66

Sada joj je i “Večernji list” (17. siječnja 2015.) u razgovoru s naslovom “Branitelji trebaju ustrajati u zahtjevima, a Documenta je spremna posredovati” dala mogućnost da ponovno kao “zvijezda” istakne svoja razmišljanja, koja su na tragu srpske, klevetničke i ine politike.

Kao prvo, odakle joj hrabrost kazati da je ona tj. “Documenta spremna posredovati” u svezi problema hrvatskih branitelja, kad su baš ona, ali i niz njezinih kompanjona, jedan od glavnih krivaca što su stradalnici Domovinskog rata već gotovo sto dana u šatoru u Savskoj 66 u Zagrebu? Naime, sjetimo se da su hrvatski branitelji počeli s prosvjedom tek nakon održane javne tribine Documente u Vukovaru, odakle se otkotrljala sramna i neoprezna izjava Bojana Glavaševića, u kojoj je baš kao što to kontinuirano čini i Teršelič izjednačavao žrtvu i agresora. Branitelji su na tu “Teršeličkinu” tribinu odgovorili prosvjedom, a rezultat toga je i činjenica da je već prvih dana u šatoru preminula Junakinja Domovinskog rata Nevenka Topalušić dok je jedan branitelj pokušao napraviti i suicid, što sve ide na dušu Teršelički, Josipoviću i sličnim “borcima za mir”.

Teršelič u tom intervjuu, među silnim nedorečenostima i glupostima, naglašava da su “…Operacija oluja, kao i Bljesak, za posljedicu imala masovno iseljavanje srpskog stanovništva, ubijanje civila, rušenje kuća i cijelih sela” te da je nakon ovih akcija predsjednik Tuđman godinama sprečavao povratak Srba! (sic!)

Treba li ovome ikakvi komentar?

Ili, Teršelič kaže da Vukovarci pate kad na ulici susreću ljude koji su ih zlostavljali, mučili i silovali, ali da isto tako pate i one obitelji Srba ubijenih u Oluji, za koje nitko nije odgovarao!

Nije li i to izjednačavanje žrtve i agresora?

A kad se je pita: “Je li joj je teško izgovoriti tko je 90-tih bio agresor, a tko žrtva?”, ona odgovara: “Meni to nije teško izgovoriti, no (čujte sad ovo!) kad je riječ o Hrvatskoj govorimo o kompleksnom karakteru rata koji je istovremeno bio agresija, ali imao je i neke elemente građanskog rata”. (sic!)

Drugim riječima, Teršelič se ponaša i govori u stilu – Pazi tako da ostanem nevina!

Protiv Documente, ali i ove osobe, također treba povesti – Domovinski rat!

Jer drugačije ih se očito nećemo riješiti!

SRPSKI ANALITIČAR NA HRVATSKOJ TELEVIZIJI

Nakon što ga je Ivo Josipović, bivši predsjednik Republike Hrvatske udaljio kao svog “analitičara”, dr. Dejan Jović sada nam je počeo soliti pamet na Hrvatskoj radio televiziji (emisija Otvoreno, 12. siječnja 2014.). Naime, u toj emisiji bio je jedan od komentatora, prije svega o daljnjim potezima nove predsjednice Kolinde Grabar Kitarović (sic!). Voditelj ga naravno nije pitao o njegovoj prošlosti, a još manje zbog čega ga je “najurio” njegov bivši šef Josipović. Jović je poznat kao “srpski kadar”, čovjek koji ne priznaje hrvatski Domovinski rat, koji tvrdi da je u Hrvatskoj vođen “građanski” rat te onaj koji izjednačava agresora i žrtvu.

Pozivajući ga u jednu od gledanijih emisija HRT-a nije ništa drugo nego samo još jedan dokaz da odlične veze između Hrvatske televizije (Radmana i sličnih) i tobože Josipovićevog “odbačenog” kadra i dalje drže ljudi skloni bivšem predsjedniku, koji ne dopuštaju da se tek tako zaborave i ovakvi ofucani političari kakav je Jović, koji niti što ima reći, niti je što pametno i novo rekao. Osim toga, to je samo još jedan dokaz da se Josipović i Jović nikada nisu stvarno razišli, da mu je bivši predsjednik dao razrješenje tek samo tako (“publike” radi), a ono što je ipak najžalosnije u svemu je to da ova “dva brata” i dalje razmišljaju isto ili slično.

No, zar Hrvatska radio televizija uistinu nema istinske i prave hrvatske “analitičare”, pa mora zvati jednog Jovića, i to u trenutku kad smo dobili novu predsjednicu?

Da nije smiješno bilo bi žalosno. Ili ovaj potez je sramni da sramniji ne može biti.

Bilo bi bolje, u svakom slučaju, da Jović dijeli savjete i analizira (kako to već on zna) srpskim i crnogorskim predsjednicima, ili pak da gostuje na njihovim televizijama, jer na HRT-u stvarno nema što – tražiti. T

7 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 19 siječnja, 2015, 01:56

  šljam portal tjedno .hr ma možete vi brisati komentare no istinu izbrisati nećete nikada ,jedino možete izbrisati sebe same ….

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 19 siječnja, 2015, 01:53

  Vidim ovdje nestaju komentari pa čak i slova,valjda sve to u duhu demokracije i slobode govora.No smrddljivi Pavkoviću kreni kronološkim redom, ako imaš MUDDA, ispitivati porijeklo primanja i imovine nekih kvazi hrvata te idi tamo u nazorovu bakici ankici te ju priupitaj za stanje,saldo računa pod nazivom spasimo djecu hrvatske.Uputno je da utvrdiš koliku je djecu spasila ,naravno osim svoje vlastite sposobne….

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno
  #3 Anonimno 18 siječnja, 2015, 21:23

  Pavkoviću ,ako ti želiš dobro ovoj državi tada kreni pisati o pretvorbi i privatizaciji tj. o OTIMAČINI od vlastitoga naroda .Teršelićku i kvazi branitelje koji jesu u ratnim okolnostima bili mobilizirani po sili zakona o obrani države izostavi jer iste teme nisu i dileme o načinima na koji će ova država izaći iz svekolike dugogodišnje krize….Ucjena bilo koje vlasti a po onima koje je ZAKON tada već međunarodno priznate države mobilizirao na front nije tema kojom bi se sada a u smislu boljitka države trebao itko baviti.Poglavito ne ona osoba koja želi biti rušitelj bilo koje legalno izabrane vlasti u rh.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code